Најновији чланци на покретној траци:

субота, 1. октобар 2011.

DOZVOLITE PRAVO NA PLAĆENO ODSUSTVO ZA ECDL KURS SINDIKAT PORESKE UPRAVE NEZAVISNOST



ПОШТОВАНИМ ПОРЕСКИМ СЛУЖБЕНИЦИМА !


Предмет: Поновно подсећање у вези старијих радника у Пореској управи

Поштоване колеге и колегинице,



Ево и до данас 01.10.2011. године никаквог одговора у вези нашег писања и синдикалне активности везане за старије запослене у Пореској управи, а поводом ECDL описмењавања.

Сви ћуте. Нико не одговара, а око нас се догађају драматичне ствари. Старији запослени излазе на ''полагање'' падају и потом доживљавају тешке психичке ''трауме''

Јуче ме је звао колега који је 60. годишњак и испричао ми је да је позван на ECDL обуку. Изнео је проблем да он то не може физички поднети, а из следећих разлога:

А) Цео радни дан проводи на послу и не може се стога улоговати на ECDLтест. Када се и улогује, таман крене са ''самообуком'', и тада се по правилу појави странка, и цео тест ''пада у воду''.

Б) Кад и обезбеди предах на послу, а то је време паузе, конекција са радног места на интернет није могућа. Толико је слаба конекција на интернет у Пореској управи да треба чекати ''сате'' да би се ''прикачио'' на интернет. Ово је драматично колико се времена губи само на овом детаљу!!!!!

В) Када дође кући, не може вежбати ECDL jeр нема компјутер. Деца имају лаптоп, али му га не дају јер су скупи интернет сати.

Потом је питао шта да ради?

Одговорио сам му да тражи плаћено одсуство јер има право на то по Посебном колективном уговору за државне органе и то на 5-7 радних дана за припрему ЕЦДЛ-а и осталих едукативних програма који су услов за рад у Пореској управи.

Што се тиче овог Синдиката исти истиче ''Генерациски'' приговор, а то је да су сва лица стара од 60 година и старији радници, у посебном правном статусу, што се мора уважити.

Доказ да смо у праву је и следећи натпис са:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:347298-Obelezava-se-Medjunarodni-dan-starijih

које пишу под насловом:

''Обележава се Међународни дан старијих

Тањуг | 01. октобар 2011. 09:21

СЛЕДЕЋЕ:
У Србији и свету данас се обележава Међународни дан старијих - 1. октобар, са циљем да се скрене пажња друштва на права старијих особа
БЕОГРАД - У Србији и свету данас се обележава Међународни дан старијих - 1. октобар, са циљем да се скрене пажња друштва на права старијих особа.

Поводом Међународног дана старијих, министар рада и социјалне политике Расим Љајић посетиће Дом за стара лица на Вождовцу.

Саветник министра рада и социјалне политике Љуба Пејаковић рекао је да у Србији живи 1,6 милиона особа старијих од 60 година, а да је њихов основни проблеми сиромаштво.

Пејаковић је истакао да су најугроженије групе - житељи сеоских старачких домаћинства, људи старији од 60 година који су у процесу приватизације остали без посла и стари са посебним потребама који живе од неге и помоћи других лица.

Према његовим речима, у Србији има око 41.000 сеоских старачких самачких домаћинстава где људи живе од најнижих пензија, као и више од 20.000 старијих особа које живе од неге и помоћи других лица, од којих је 12.000 старијих с тешким инвалидитетом.

Уједињене нације установиле су 1990. године 1. октобар као Међународни дан старијих особа, свесне неопходности промене друштвеног односа према тим људима. ''

З А К Љ У Ч А К

1. Синдикат Пореске управе ''Независност'' поново пледира и моли да се научно сагледа предметни проблем и ослободе ''старије генерације у Пореској управи од обавезног похађања ECDL теста''.

2. Док се ово предходно питање не реши, позивамо Руководство Пореске управе да ''обустави даље позивање на ЕЦДЛ обуку'' жене старије од 55. година и мушкарце од 60. година.

3. Овај апел доставити доктору Расиму Љајићу и Љуби Пејаковићу у Министарству рада и социјалне политике Србије

С поштовањем,
СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:
PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13

Главни повереник,
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом
press@poreskauprava.gov.rs
Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 01.10.2011. године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:
Неколико илустрација на ову тему:
Нисмо много млађи од доле приказаних грађана
а третирају нас као:


пионире!
Овакав однос није био у доле фотографско време
Нека права су стечена, а нека ''биолошком старошћу'' и наметнута су без Наше воље и жеље
то је тако и само тако!






0 коментара:

Постави коментар