Најновији чланци на покретној траци:

среда, 27. јун 2012.

ČAJ KAO LEK PROTIV KAMEN U BUBREGUЗдраво,

Предмет овог чланка је: ČAJ KAO LEK PROTIV KAMENA U BUBREGU     

Данас 26.06.2012. године сам у својој мемоарској документацији нашао један врло важан докуменат који сада објављујем на корист народa и васцелог света Божијег.

Било је то тачно пре 9. година. Дана 26.06.2003. године мој добри колега М. М. Б. ми је испричао проверени народни лек из једног села Лепеничког округа – срез Баточина насеље БАТОЧИНА, КОЈИМ СЕ ЛЕЧИ КАМЕН У БУБРЕГУ- СИГУРНО И ПРОВЕРЕНО. Прво ми је напоменуо да је за тај лек чуо од његове баке која му је ОСТАВИЛА У АМАНЕТ ДА СВАКОМ КАЖЕ ДА ПОСТОЈИ СИГУРАН ЛЕК ПРОТИВ КАМЕНА У БУБРЕГУ И ДА ТО ТРЕБА ДА СЕ КАЖЕ СВАКОМЕ КО ЈЕ У ТИМ И ТАКВИМ ПОТРЕБАМА. М.М.Б. ме је на неки начин обавезао да и ја ову истину треба да ширим и да на тај начин извршим своју обавезу помоћи ближњима, што управи и чиним овим чланком.

ИНАЧЕ, ВИШЕ ЉУДИ МЕ ЈЕ у последњих 10 дана ме је ПИТАЛО ДА ЛИ ЕВЕНТУАЛНО ЗНАМ НЕКИ ЛЕК ПРОТИВ КАМЕНА У БУБРЕГУ И УПРАВО САМ ИМ ИЗНОСИО НА ТУ ТЕМУ КАЗИВАЊЕ мога уваженог колеге М. М. Б.

ПРОЦЕНИО САМ ДА ЗА ОВАЈ ЛЕК МОРАЈУ И ТРЕБАЈУ ДА ЗНАЈУ СВИ КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБАН, ПА ТО ОБЈАВЉУЈЕМ НА ОВОМЕ БЛОГУ, НА ПОЛЗУ И СПАСЕЊЕ НАРОДА БОЖИЈЕГА.

НАРОДНИ ЛЕК – ЧАЈ - ПРОТИВ КАМЕНА У БУБРЕГУ

1. Најпре је потребно обезбедити следеће биљке-чајеве У БИЉНОЈ АПОТЕЦИ и то:

-КУКУРУЗНА СВИЛА-1. КЕСИЦА
-РАСТАВИЋ-1. КЕСИЦА
-СЕМЕ ДИЊЕ ( ПАЗИ! НЕ БУНДЕВЕ)

2. ПРИПРЕМА ЧАЈА:

А) ОД СВЕГА НАПРЕД НАВЕДЕНОГ – 3- (ТРИ) БИЉКЕ, ИДЕ ПО 1-ЈЕДНА СУПЕНА КАШИКА НА 3. ЛИТРЕ ВОДЕ, С ТИМ ШТО СЕ СЕМЕ ДИЊЕ МОРА ПРЕЛОМИТИ НА ПОЛА.

Б) КАКО САМ ВЕЋ РЕКАО, У 3-ТРИ ЛИТРА КЉУЧАЛЕ ВОДЕ, СПУСТИТЕ ПО 1 (ЈЕДНУ) СУПЕНУ КАШИКУ СВА ТРИ САСТОЈКА (= СЕМЕ ДИЊЕ ПРЕСЕЧЕНЕ НА ПОЛА, РАСТАВИЋ И КУКУРУЗНА СВИЛА). КАДА ПОТОМ ПРОБИЈЕ 1.-ПРВИ КЉУЧ ВОДЕ У ПОСУДИ, ОДМАХ СКЛОНИТЕ СУД С ШПОРЕТА-ВАТРЕ, ПОКЛОПИТЕ ГА И ОСТАВИТЕ ГА ДА СЕ ХЛАДИ. КАДА ЧАЈ ПОСТАНЕ МЛАК, ПРОЦЕДИТЕ ГА, И СИПАЈТЕ ГА У 3. ТРИ ФЛАШЕ ИЛИ 2. ДВЕ ФЛАШЕ ОД ПО 1,5 ЛИТАРА.

3. ТЕРАПИЈА-УПОТРЕБА ЧАЈА

СПРЕМЉЕН ЧАЈ НА НАПРЕД ОПИСАНИ НАЧИН, ПИЈЕТЕ УМЕСТО ВОДЕ И ТО СВАКИ ДАН. ОВАЈ ЧАЈ НЕ СМЕТЕ НИКАКО ШЕЋЕРИТИ, НИТИ ГА МЕДОМ СЛАДИТИ ОДНОСНО СА ЛИМУНОМ МЕШАТИ. У ЊЕГА НИШТА НЕ СМЕТЕ СТАВЉАТИ. ВОДУ ТОКОМ ДАНА НЕ ПИЈЕТЕ, ВЕЋ УМЕСТО ЊЕ САМО И ИСКЉУЧИВО ЧАЈ ПРОТИВ КАМЕНА У БУБРЕГУ ПИЈЕТЕ.

ДОПУШТЕНО ЈЕ ЧАЈ ПИТИ И У ПРОРЕДИМА, НЕ СВАКИ ДАН- МОЖЕТЕ ПРЕСКОЧИТИ И НЕКОЛИКО ДАНА ДА ПРЕДМЕТНИ ЧАЈ УОПШТЕ И НЕ ПИЈЕТЕ, ТО ЈЕ СТВАР ВАШЕ ВОЉЕ, РАСПОЛОЖЕЊА И ХТЕЊА.

4. РЕЗУЛТАТИ-ИСЦЕЉЕЊА

СВАКО КАМЕЊЕ У БУБРЕГУ ИМА ШИЉКЕ. ТИ ШИЉЦИ ПАРАЈУ БУБРЕГ. ПРЕДМЕТНИ ЧАЈ ПРАВИ ОКО ШИЉАКА КАМЕНА У БУБРЕГУ ОПНУ КОЈА РАСТВАРА ТЕ БОДЉЕ, БОДЉИЦЕ И ШИЉКЕ. ВРЕМЕНОМ КАМЕН У БУБРЕГУ СЕ УОБЛИЧАВА И ПОСТЕПЕНО СЕ ИЗБАЦУЈЕ ВАНИ-НАПОЉЕ.

5. СВЕДОЧАНСТВА О ИСЦЕЉЕЊУ

-''ЗНАМ ЧОВЕКА КОЈИ ЈЕ ПОПИО 12. ЛИТАРА ОВОГА ЧАЈА, И КАМЕНА У БУБРЕГУ НЕМА ВИШЕ'' РЕКАО МИ ЈЕ М. М. Б.

-''НЕ МОГУ ТИ РЕЋИ КОЛИКО ЈЕ ОГРОМАН БРОЈ ЉУДИ КОЈИ СУ СЕ СПАСИЛИ ОВИМ ЧАЈЕМ. СВАКАКО, ДА ЈЕ ТО ВЕЛИК БРОЈ СПАСЕНИХ ЉУДИ КОЈИМА САМ ИСПРИЧАО ЛЕК ПРОТИВ КАМЕНА У БУБРЕГУ, ШТО ЈЕ И МОЈА ОБАВЕЗА, ЈЕР САМ ТО ОБЕЋАО СВОЈОЈ БАКИ, ДА ЋУ ДА О ОВОМ ЛЕКУ СВУДА ПРИЧАТИ КО ГОД МЕ ЗА ЊЕГА БУДЕ ПИТАО..'' НЕДАВНО МИ ПОНОВО РЕКАО МОЈ КОЛЕГА М.М.Б.

-ЈЕДНА МОЈА КОЛЕГИНИЦА ЈЕ ПОСЛУШАЛА ОВАЈ РЕЦЕПТ И ОСЛОБОДИЛА СЕ КАМЕНА У БУБРЕГУ…

САВЕТИ И РАЗМИШЉАЊЕ БЛОГЕРА ЗОРАНА МИХАИЛОВОГ ПИСКОВИЋА О ПРЕДМЕТНОЈ ТЕМИ:

1. БЛИЖИ СЕ ВРЕМЕ ДИЊА. КАДА ИХ ПОЈЕДЕТЕ НЕМОЈТЕ БАЦАТИ СЕМЕ ДИЊЕ, ВЕЋ ТО СЕМЕ ОПЕРИТЕ У ВОДИ И ПОТОМ ГА ОСУШИТЕ НА ПРОЗОРУ, ТАКО ШТО СЕ СЕМЕ ДИЊЕ СТАВИ НА ПОСЛУЖАВНИК. ЧУВАЈТЕ ТО ЧИСТО СУШЕНО СЕМЕ ДИЊЕ, ВЕЛИКИ ЈЕ ТО БЛАГОСЛОВ БОЖЈИ, О КОМЕ ГОТОВО НИКАДА И НЕ РАЗМИШЉАМО. ПОШТУЈМО ТУ УЉАСТУ БИЉКУ КОЈА НИЈЕ УЉАРИЦА, АЛИ ЈЕ ПОВРЋЕ-ОНА НИЈЕ ВОЋЕ!

2. Иначе, НАПРЕД НАВЕДЕНЕ БИЉКЕ КУПОВАО САМ СВОЈЕВРЕМЕНО У БЕОГРАДУ, ПОСРЕДСТВОМ КОЛЕГЕ М.М.Б. У

''PRIVATNA APOTEKA
''PLANTAGO''
BUJAK STOJANKA
BEOGRAD''

ТАДА 30.06.2003. ГОДИНЕ ПО ВРЛО ПОВОЉНИМ ЦЕНАМА И ТО нпр.:
-Чај ''Раставић'' 100. грама -50. динара укупно 100,00 динара;
-Чај ''кукурузна свила'' 100 грама-50,00 динара укупан износ 100,00 динара.…

А САДА ЋУ ДЕТАЉНИЈЕ ПИСАТИ О ПОМЕНУТИМ БИЉКАМА ИЗ ЛИТЕРАТУРЕ КОЈА ЈЕ МЕНИ БИЛА ДОСТУПНА:

1. БИЉКА EQUISETUM ARVENSE-''РАСТАВИЋ'' се зове још: ''Барска јела; Вошће; Вретеника; коњогриз; коситерна трава; пољски креш; пољски цинкрот; РАСТАВЧЕ; Хвост; Штукавац'',''Пољска преслица'', ''Коњски реп'', ''Коситренка'', ''Штукавац'', ''Преслица'', ''Барска метлица'', ''Коњореп'', ''Креш'', ''Зглобара''….ТО JESTE KOROVSKA BILJKA.

Народна медицина тврди да ''РАСТАВЧЕ'' ''раставља'' болесника од следећих болести-лечи:
-диуретик;
-против плућних и водених болести;
-упале мокраћних путева;
-хронично запаљење бубрега;
-гихт,
-Изванредно је– добро је, делотворно средство за појачано излучивање мокраће, против тешких и несносних болова и грчева који настају одвајањем каменца из бубрега и мокраћног мехура;
-чисти јетру, бубреге, мокраћни мехур од каменца и песка;
-противотров је;

Народ упозорава да ''Раставић'' ако се пије у јачим дозама и већим количинама може изазвати крварење.

НАРОДНА МЕДИЦИНА ЈЕ ЧИСТА ПРАКСА НАРОДА БОЖЈЕГ И СТОГА СВЕДОЧАНСТВО ТОГ АУТОРИТЕТА О ЛЕКОВИМА 100% ПОМАЖУ. НЕ ПРЕЗИРИМО РЕЧ НАРОДА

2. КУКУРУЗНА СВИЛА: ТО ЈЕ ЖЕНСКИ ЦВЕТ.
НАРОД ГА УПОТРЕБЉАВА ЗА СЛЕДЕЋЕ ПОТРЕБЕ И ТО:
-Као благи диуретик;
-За умиривање и отклањање напона и сметњи у бешици и бубрезима;
-Против песка у бешици;
-Хроничног цистита, нефрита и сл.
-Ублажава реуматске болове;
-Обољење мишића срца;
-Упале мокраћних путева;
-Лечи песак у мокраћи и камен у бубрегу;
-Ранхитис;

3. СЕМЕ ДИЊЕ: ДИЊА ''CUCUMIS MELO'' СЕ ЗОВЕ ЈОШ И КАО ''МИЛОН'', ''МИЛУН'', ''ПИПУН''….народ воли ову биљку….

Иначе научници тврде да ''СЕМЕ ДИЊЕ'' садржи 10% воде, 27% масног уља, 4,5% азотних материја, 1,5% фитина и других корисних састојака, па је стога семе пипуна благог уљастог укуса!

Народна медицина тврди да ситно стуцано семење Пипуна-Милуна-Диње са водом, даје емулзију која повољно делује:

-Против разних упала органа за варење, а споља против опекотина, јер ублажава бол;
Дињом се лечи простата и тешкоће при мокрењу.

С поштовањем, свако добро и здрави били!

ПС: Молим поштоване читаоце да на овом Блогу оставе свој коментар или евентуално неко њихово искуство везано за предметни лек.

Пишите и о алтернативним лековима…..

Свако писање на ову тему пружа помоћ Народу и то је од користи свима као и нама самима…

Унапред Хвала!

Београд 27.06.2012. године


 Блогер,

Зоран Михаилов Писковић


Prirodni lek za zdrave bubrege - Rastavić

Rastavić je trajna višegodišnja korovska biljka koja može da naraste i do 80 cm visine. Na vrhu stabljike nalaze se cvetići u obliku klipa koji se brzo suše. Rastavić nema izražen miris, a ukus mu je opor i neprijatan. Raste po livadama, poljima, jarcima, uz reke, na vlažnim obroncima planina, na glinenom zemljištu…

 
Ova korovska biljka koristi se za izbacivanje peska iz mokraćnih kanala i bubrega, a zahvaljujući silicijumskoj kiselini koju sadrži, sjajan je lek za kostobolju
U narodu poznat i kao konjski rep, šutkavac i preslica, rastavić se širom sveta koristi za lečenje mnogih bolesti. U Americi važi za biljku kojom se leči rak kostiju, u Španiji se koristi za lečenje raznih tumora, u Turskoj za hemoroide, a u Švedskoj za izbacivanje belančevina iz mokraće i kamena u žuči, kao i za dijareju i kod otežanog mokrenja.

ŠTA SADRŽIOsim alkaloida, flavonoida, glikozida, karotina, vitamina C, smole, makro i mikroelemenata, rastavić sadrži silicijumsku kiselinu. Ova kiselina, osim silicijuma, sadrži i kalcijum, pa je zato rastavić odličan lek za prelome i povrede ligamenata. Pošto nivo silicijuma u kostima i vezivnom tkivu s godinama opada, čaj od ove biljke prirodna je zamena za ovaj mineral.
Kada kuvate čaj od rastavića, u vodu stavite kašičicu šećera jer će on ubrzati proces oslobađanja silicijumske kiseline.

ŠTA LEČIRastavić se koristi za izbacivanje peska iz mokraćnih kanala i bubrega, a zahvaljujući kiselini koju sadrži može da smanji kamen u bubregu i pospeši njegovo izbacivanje.
Osim toga, leči i sve oblike malokrvnosti jer pospešuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Nezamenjivo je sredstvo u lečenju čira na želucu i bolesti mokraćnih kanala.
Rastavić olakšava i bolno mokrenje, sprečava zadržavanja mokraće, upale bubrega…
Prema nekim tvrdnjama, čaj od rastavića može da podmladi kožu i pomogne u borbi protiv bora.

PROVERENI RECEPTI
Čaj za izbacivanje tečnostiKašiku usitnjenih suvih listova rastavića prelijte šoljom hladne vode i zagrejte do ključanja. Sud poklopite i ostavite da stoji pola sata, a zatim procedite. Pijte dva do tri puta dnevno po šolju čaja posle jela.

Obloga protiv bolova
Stavite dve kašike usitnjenih suvih listova rastavića u cediljku, pa je držite iznad posude s kipućom vodom. Kada rastavić omekša, umotajte ga u pamučnu tkaninu i oblog stavite na bolno mesto.

Sok za jake kosti
Cedite 10 kašika svežih listova rastavića dok ne dobijete sok. Svako jutro, pre jela, uzimajte po pola kašičice soka.

Prašak za imunitet
Tri kašike suvih listova rastavića sitno istucajte u avanu da dobijete fini prašak. Uzimajte po pola kašičice praška svako jutro i veče, pre jela.

Prirodni deterdžentZbog visokog procenta silicijuma rastavić se često upotrebljava za čišćenje i poliranje mesinga, predmeta od bakra, kalaja i plemenitih metala, te ga zato zovu i „sudoper

0 коментара:

Постави коментар