Најновији чланци на покретној траци:

субота, 16. јун 2012.

ODLIČNI REZULTATI PORESKA UPRAVA SRBIJE













Повереник Зоран Михаилов Писковић

SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS
је опредељен за
Монотеистички синдикализам-Синдикат хришћана и свих монотеиста Србије


ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

Предмет:  ODLIČNI REZULTATI PORESKA UPRAVA SRBIJE

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Скрећемо Вам пажњу да је на


објављен натпис следећег САДРЖАЈА:

Poreska prebacila normu

Za prvih pet meseci 2012. naplata poreza bila za oko 8,5 milijardi dinara veća od plana, rečeno danas iz Poreske uprave.
Foto ilustracija: Guliver/Getty Images
"To je nekih osam, 10 miliona evra više od projekcije koju nam je Ministarstvo finansija zacrtalo", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević u Beogradu na godišnjem skupu informatičke kompanije SAP.

U prvih pet meseci ove godine je naplaćeno 247 milijardi dinara, a bilo je "projektovano" da Poreska uprava naplati 239 milijardi dinara.

Radosavljević je istakao da je povećana naplata poreza zasluga i novog elektronskog sistema i smanjenja "sive zone", koja je, kako je dodao, "zaista prisutna i kreće se od 20 do 30 procenata".

"Želja nam je da 'sivi kolač' smanjimo i da ga pretočimo u deo poreskih obveznika koji će biti prikazan Poreskoj upravi, sa prihodima koje ostvaruju", rekao je on.

Radosavljević je izrazio uverenje da će novi sistem kontrole uplata poreza i doprinosa na zarade, koji pocinje da se primenjuje 1. jula, "smanjiti 'sivu zonu'" u plaćanju tih obaveza poslodavaca.

"Primetili smo da od 2004. godine do danas, od kako ne postoji nekadašnji SDK ili ZOP, da je u toj zoni jedan ogroman procenat poslodavaca koji neplaćaju obaveze zaposlenima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, to izbegavanje plaćanja poreza i dorinisa na zarade je "prozrokovalo da se u delu rashoda budžeta Srbije 290 milijardi izdvaja za admistriranje penzija, za zdravstvenu zaštitu i za nezaposlene", što je, kako je istakao, više od 33 procenta ukupnog rashodnog dela.

"To je izuzetno, izuzetno veliki procenat i očekujem da ćemo tu zonu smanjiti i uticati na smanjenje javnog duga koji trenutno iznosi 51 procenat BDP, a dozvoljeno je 45 odsto", rekao je generalni direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević.


СИНДИКАЛНИ КОМЕНТАР

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић скреће пажњу интернет јавности Србије на горе наведену информацију!


Стога, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић моле критичаре Пореске управе Србије да то више не чине безразложно и не аргументовано.

ЗАКЉУЧАК

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић предлажу утицајним факторима Србије да помогну Пореску управу Србије у њеном даљем раду и реформи која је у току!


 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619  факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com 
URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 16.06.2012. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com



 

0 коментара:

Постави коментар