Најновији чланци на покретној траци:

петак, 15. јун 2012.

PRVI JULI 2012 JE DAN OD KAD POČINJE EFIKASNA NAPLATA DOPRINOSA-SREĆNO











 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


Предмет: PRVI JULI 2012 JE DAN OD KAD POČINJE EFIKASNA NAPLATA DOPRINOSA -SREĆNO

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

U MEDIJIMA ČITAMO IZVANREDNU VEST:

Радосављевић: Од 1. јула доприноси на зараде под лупом




Од 1. јула би требало да почне са применом мера које подразумевају да се уз помоћ банака прати како послодавци уплаћују порезе и доприносе радницима што ће допринети смањењу обима сиве економије у земљи, оценио је директор Пореске управе (ПУ) Србије Драгутин Радосављевић.

"Мере које ће за око две недеље почети да се примењују требало би да смање обим сиве зоне пословања у Србији, када се ради о плаћању доприноса и пореза на зараде", казао је данас Радосављевић на форуму у организацији компаније САП.
Компанија САП, која се бави пословним апликативним софтвером, одржала је данас годишњу конференцију која је окупила многе кориснике САП, партнере као и истакнуте стручњаке из области информатичких технологија и економије.
Радосављевић је истакао да је у сивој економији огроман број "неплатиша", те ако би и они ушли у систем опорезивања, издвајања из буџета за пензије и незапослене би била далеко мања него што су сада.
Данас се из буџета издваја око 290 милијарди динара за пензије, здравствену заштиту, запослене, више од 33 одсто укупних расхода у републичком буџету, подсетио је директор ПУ Србије.
Радосављевић је поновио да је ПУ забележила напредак у наплати јавних прихода, која је у првих пет месеци већа од пројектованог плана за око 8,5 милијарди динара.
Радосављевић је истакао да је Србији потребно да повећа број производних фирми, истичући да је до сада више отварала предузећа у услужним делатностима.
"Од укупног броја предузећа у 85 одсто њих ради од један до пет одсто запослених ", истакао је Радосављевић и нагласио да се је потребно повећати запосленост.
Допринос побољшању економске слике могли би да дају и финансијске институције попут Фонда за развој или Развојне банке, додао је директор ПУ.
Радосављевић је нагласио да та државна инстутуција свакодневно унапређује свој рад и модернизује процес обраде докумената.
 ПУ ради 6.700 запослених, што је још увек испод стандарда да на 1.000 становника ради један порески чиновник, истакао је Радосављевић и нагласио да је кроз непореске законе тој државној институцији пренет велики број послова који захтевају додатни људски ангажман.
Поређења ради, у Холандији ради 31.000 пореских радника, а они имају изграђену електронску комуникацију са пореским обвезницима, подвукао је Радосављевић.
У Србији, истакао је Радосављевић, има укупно 4.500.000 пореских обвезника, а ПУ годишње наплати око 600 милијарди динара пореза.
(Танјуг)



ОДАВДЕ ПРЕУЗМИ ДОКУМЕНТ 



КОМЕНТАР


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић констатују да на добро свих запослених сива економија коначно почиње да нестаје са економско-финансијске сцене Србије.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић са особитом пажњом указују да је коначно почело да се ради на модернизацији процеса електронске комуникације између Пореске управе Србије и пореских обвезника.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић примећују да је Директор Пореске управе србије Доктор Драгутин Радосављевић доказао чињеницу по којој запослени Пореске управе Србије на послу до изнемоглости раде, а што је и илустровао егзатним податком Холандије и њене Пореске администрације.

и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић



С поштовањем, свако добро и здрави били,
БЕОГРАД, ДАНА 15.06.2012. ГОДИНЕ

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


0 коментара:

Постави коментар