Најновији чланци на покретној траци:

субота, 7. септембар 2013.

Čestitka novom Ministru finansija Lazar Krstić na izboru u Vladi Srbije











 
SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД


 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Čestitka novom Ministru finansija Lazar Krstić na izboru u Vladi Srbije

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић ovim putem Čestitaju novom Ministru finansija Gospodinu Lazaru Krstiću izbor u Vladi Srbije.


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић преносе са медија следећи изванредни пројект оздрављења Српских Финансија са следећег портала:


који гласи:

"Veliki posao na promeni svesti"


Beograd -- Ministar finansija Lazar Krstić najavio je reforme koje će uspostaviti stabilne finansije i stvoriti sistem koji će olakšati učešće u tržišnoj utakmici.
 Krstić očekuje suštinske promene koje se tiču kako Ministarstva finansija, tako i svakog građanina pojedinačno.
"U svim reformama koje planiramo da sprovedemo da bismo uspostavili stabilne finansije držaćemo se dva principa. Prvi je da stvorimo sistem koji će onima koji žele i mogu da učestvuju u tržišnoj utakmici omogućiti da bez prepreka, suvišnih šaltera i kočnica izađu na najbrži kolosek i sutra spremni uđu u jedan veći evropski sistem", rekao je Krstić za "Danas".

"Drugi, jednako bitan princip jeste da pomognemo i podržimo sve one koji iz ma kog razloga nisu spremni da u toj utakmici učestvuju", dodao je on.

Krstić je precizirao i da će pečat Ministarstva, iako po prirodi posla ima puno tekućih pitanja, biti da iz vida nikako ne izgubi dugoročnu održivost umesto bilo kakvih kratkoročnih reformi koje bi poslužile do sledećeg izbornog ciklusa.

Na pitanje koji će biti najveći izazovi u budućem radu, Krstić kaže da predstoji veliki posao na promeni svesti kako u državnom aparatu, tako i u svakom pojedincu.

"Verujem u sposobnost svih ljudi da u tom poslu uspemo, ma koliko on izazovan i zahtevan bio", navodi ministar.

On prenosi i da je primopredaja dužnosti sa bivšim ministrom Mlađanom Dinkićem zvanično obavljena i to u vrlo konstruktivnoj atmosferi.

"Gospodin Dinkić me je informisao o ključnim temama bitnim za rad Ministarstva, a dao je i svoje viđenje stanja u srpskim finansijama. Nakon primopredaje dužnosti i zvanično počinjem da radim posao koji pripremam od trenutka kada sam prihvatio funkciju ministra", rekao je Krstić.

On je istakao i da će se njegov kabinet sastojati pre svega od mladih eksperata s relevantnim iskustvom u vodećim svetskim firmama.

"Pored njih, Ministarstvo će se u radu oslanjati i na profesionalce koji su i do sada radili u njemu. Budući da pretendujemo da budemo nosioci reformi, Ministarstvo finansija će u svom poslovanju biti primer za efikasno i racionalno poslovanje i meritokratiju, pa ćemo se tog principa pridržavati i kada je reč o kadrovskoj politici", zaključio je Krstić.

Isto tako prenosimo sa
lazar-krstic-dobija-sluzbeni-taksi

sledeći članak koji bi trebao biti podsticaj i ostalima da budu skromni, radni i predani ideji Odanosti državnim finansijama i solidarnosti sa potrebitima i on glasi:

Lazar Krstić dobija službeni taksi

 BEOGRAD, 31. avgust 2013, (Njuz) – Budući ministar finansija Lazar Krstić, po svemu sudeći dobiće na korišćenje službeni taksi kojim će se dovoziti do posla i nazad, saznaje Njuz od izvora bliskog Vladi.
- Čitali smo po novinama vesti o tome kako se Krstić svako jutro vozi taksijem do Vlade, što nam je zvučalo baš simpatično. Vidimo da ima dobru komunikaciju sa taksistima, koji su neka vrsta narodnih predstavnika, tako da priča sa njima može pozitivno uticati na njega kada bude smišljao ekonomski program – rekao je izvor iz Vlade.
- Da bismo uštedeli na njegovom prevozu do posla, savetovaćemo ga da od Kalenićeve pijace ne ide Njegoševom, pa preko Slavije, nego Bulevarom pa Takovskom, jer je put kraći, iako je malo veća gužva – rekao je naš izvor – Gledaćemo da taksi vozilo bude neke skromnije marke jer ga je narod već povezao sa skromnošću, pa bi bilo glupo da odjednom sedne u neki dobar auto, a kamoli neku besnu limuzinu. Inače, službeni taksista koji će mu biti dodeljen, obećao nam je da će Krstić imati popust od 20% ako pozove taksi od kuće – dodao je on.
Kako Njuz nezvanično saznaje, u Vladi se trenutno ispituje gde sve novi ministri žive, pa ako se utvrdi da su na relativno povezanoj trasi, obezbediće im se službeni autobus.




С поштовањем, свако добро и здрави били,
 a Novom Prvom Finansu Srbije Gospodinu Lazaru Krstiću želimo puno uspeha u radu, jer u njemu prepoznajemo reformatora javnih finansija Srbije koga smo dugo čekali i evo dočekali smo taj događaj na narodno dobro i napredak. Sindikat Poreske uprave Beograd-USS već decenijama se kao reformska snaga bori za unapređenje državnih prihoda i zbog te orijentacije večito od retrogradnih snaga bili ignorisani i progonjeni.....  
Београд, Дана 07.i 08.09.2013. године
Повереник-Justitiarius,
Expert za javne finansije


Зоран Михаило Писковић
СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар