Боје намирница указују на намирнице које лече одређене болести односно су превенција
Да бисте кроз исхрану у организам унели све што је телу потребно, придржавајте се савета нутрициониста - што више боја на тањиру.
Зелене намирнице су богате хлорофилом и јачају имунитет, спречавају анемију, штите од рака, чувају вид...јер виду прија све што је зелене боје када се користи.
Црвено воће и поврће богато је материјама које сузбијају раст ћелија тумора, добро делују на рад кардиоваскуларног система, јачају простату, јер је кардиоваскуларни систем црвене боје.
Наранџасте и жуте намирнице обилују каротиноидима, од којих је најпознатији бета каротин који се у јетри претвара у витамин А значајан за кожу, а кожа је жуто-беле боје.
Поврће и воће плавољубичасте боје: боровнице, купине, шљиве, плави патлиџан и грожђе препоручују се у превенцији можданог удара, јер је поменути орган најближи плаветнилу Неба,а
Бело поврће – бели лук, целер, карфиол, ротква, рен су добри за регулацију холестерола и крвног притиска, јер притиска нема у белим окружењима.
Овај чланак уваженог Б. РАДИВОЈЕВИЋА ИЗ ''НОВОСТИ'' приредио Зоран Михаило Писковић-Београдски
Boje namirnica ukazuju na namirnice koje leče određene bolesti odnosno su prevencija |
0 коментара:
Постави коментар