Најновији чланци на покретној траци:

среда, 28. март 2012.

ZNAČENJE SIMBOLA ZASTAVA, BARJAK ILI STIJEG




 USS

 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


Предмет: ZNAČENJE SIMBOLA ZASTAVA, BARJAK ILI STIJEG


Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Дана 22.03.2012. године замољен сам од нашег чланства да даље објашњавам ЗНАЧЕЊЕ НАШЕГ СЛЕДЕЋЕГ ЗАШТИТНОГ ЗНАКА:


ПИТАЈУ МЕ: ШТА ОВАЈ НАШ СИНДИКАЛНИ ЗНАК ЗНАЧИ?

ВАЖНА НАПОМЕНА: ОВАЈ ТРАКТАТ ПИШЕМ У ИМЕ - УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД – ШТО ЗНАЧИ ДА ГА ПИШЕМ САМО У ИМЕ НАШЕ ФИЛОСОФСКЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ ХРИШЋАНСКО-МОНОТЕИСТИЧКОГ СИНДИКАЛИЗМА.

СТОГА УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ- БЕОГРАД НЕ МОРАЈУ ДЕЛИТИ КАО СВОЈЕ ДОЛЕ ИЗНЕТЕ СИМБОЛИЧКА ТЕОРИЈСКА РАЗМАТРАЊА.

Напомињемо да смо о Нашем Заштитном знаку већ писали на


под називом

ZNAČENJE SIMBOLA - STISNUTA DESNA ŠAKA

 

Још једном подсетимо:

-Sindikat Poreske uprave Beograd
НАЈПРЕ НА ГОРЕ НАВЕДЕНОМ СИНДИКАЛНОМ СИМБОЛУ ВИДИМО ПЕСНИЦУ-СТЕГНУТУ ДЕСНУ ШАКУ У ВОДОРАВНОМ ПОЛОЖАЈУ КОЈА ДРЖИ СРБСКУ ТРОБОЈКУ-ЗАСТАВУ И КОЈА СЕ ПОЈАВЉУЈЕ ИЗ ВАСЕЉЕНСКОГ ПРОСТОРА. ОКРУЖЕНА ЈЕ ОД 25- 30 ЗВЕЗДИЦА!ZNAČENJE SIMBOLA ZASTAVA, BARJAK ILI STIJEG

А-)Теоријско-философско значење Заставе

1. Знак ''Заставе'' значи покоравање непријатеља, победу, краљев стијег. Принчеви су носили Заставу свога Оца краља и Цара. Застава уздигнута значи победу над прогонитељима. Свако друштво-организација има своју институцијоналну заставу-барјак.То је ратнички знак одлучне борбе, знак заповести и налога. Нема ту поговора, но са заставом уздигнутом к небу ''јуриш'' до победе. Застава је амблем самога вође и његовог збора. Прво се види застава-барјак па за њим долази Патрон заставе. Видиш заставу, али не видиш Патрона. Убрзо се појављује Патрон који ће ту Заставу ставити у своје руке. Заклањање под сен и сенку барјака јесте заклањање под скут Патрона. Дешава се да непријатељ оваквог ''аболента-азиланта'' који се ставио под заштиту барјака, омаловажи и злоставља, али гле убрзо Патрон долази. Барјактар уздигнутом заставом објављује да за неко време после појаве заставе долази Патрон и јасно даје до знања:''Стрпите се''. Заставник у борби осећа директну енергетску Светлост са Неба и зато јуриша први без страха. ''Заставник'' је у свакој војсци релативно висок чин. Бити заставник, то је почаст и одговорност према ауторитету Патрона. Често он и задњи падне у борби, јер га Патрон гледа и не да заставника да падне. Док Заставник стоји, битка није изгубљена. Застава је и у стању ''и Рата и Мира''. Рат мора и трба да покаже ко је бољи у борби. Борба се води око неког питање или потребе, те неког права. Ко је у праву? Борба даје тај одговор. У тим сукобима сваки ''Велемајстор'' има свој Знак-Заставу-Барјак. На том знаку је тајна ''Методе односа између Патрона и вазала'' те знамен ''Философије живота коју Патрон има''. Застава директно омогућава ''материјализују'' стања о коме она говори, са постојећим стањем. Посматрао сам како ''постојеће Стање око заставе'' убрзо постаје истоветно ''стању означеном на застави''. Застава то ''призивање'' '' идентичности знака и означеног'' моћно врши и извршава. Застава позива ''Свог Патрона, Власника и Заштитника исте'' да дође и узме је лично у своје руке. Застава није само знамен неке Скупине или Збора-Сабора људи и СеРба, него је то заиста Знак да је тај Скуп ту заиста или да ће убрзо бити. Застава је и сећање-мементо да се неки Сабор догодио, али и да ће се поново догодити. Тамо де је Државна застава на том месту је и та држава, ово признаје и међународно право у извесним ситуацијама.

2. Застава је симбол заштите која се пружа или се моли од ''Знака на застави-Патрона''. Уздигнута застава која лебди изнад земље значи бити упућен у Тајне Творца Васељене; Од ''Означеног на застави''-Свеца, Владара државе, Војсковође, Удружења-Конгрегације, политичке странке, духовног поглавара и сл. очекује се помоћ и заштита. Поштујући такву заставу поштовалац се ставља под директну моралну или физичку заштиту особе која је означена на застави Патрона.

3. Заставник-лице које носи барјак, подиже га изнад главе. На тај начин упућује позив Небу, успоставља везу са Небом. Барјак прави везу између ''Горе'' и ''Доле''. Ношењем барјака заставник успоставља директну везу између ''Означеног-невидљивог'' и ''видљивог-овостраног''. У Библији ''Излазак'' глава 17. стих 15 наводи веома битан садржај, по коме је Творац Неба и Земље наша заштита.

4. Барјак је подизање-SUBLEVATIO и издизање-ELEVATIO духа. Чим је застава подигнута, човек размишља о небеским добрима и заштити Неба.

5. Застава се вијори под дејством ветра, њише се слободно и смело на Јарболу Слободе. Шта ово значи? То је знак ПОКРЕТА И НЕПРЕСТАНОГ ДИСАЊА. ТО ЈЕ ЖИВОТ Патрона и Његових штићеника. Док је заставе, дотле је ту знамен Победе и Патрона.

6. За нас Православне хришћане и хришћане Екумене СПАСИТЕЉ СВЕТА носи заставу управо од момента кад је Васкрсао из гроба, па све до СПАСОВДАНА. ИСТО тако Свети Јован Крститељ, је стално са заставом, на којој пише: ''ECCE AGNUS DEI-EVO JAGNJE BOŽJE''. Свети ратници Божји су са Заставом победе….

Б-) ПРАКТИЧНО ЗНАЧЕЊЕ ЗАСТАВЕ УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

С обзиром на све напред изнето, сваком читаоцу је јасно, да Наш Заштитни знак значи све напред описано.

Уздамо се да ће Наша застава учинити дејство сагласно напред описаном теоријском символизму.

То значи:

- УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД јесте БАРЈАКТАР покрета порезника Србије.

- УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД јесте патриотска организација којој је ДРЖАВА СРБИЈА на првом и једином месту. На основу ове премисе је сав наш синдикални ангажман.

-УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД се бори за ЗАКОНИТОСТ, а то је због тога што желимо да воља СрБа и грађана Србије буде стварност.

СА СВЕГА НАПРЕД ИЗНЕТОГ ОВАЈ СИНДИКАТ И ПУТЕМ СВОГА ЗАШТИТНОГ ЗНАКА-ЛОГ-А, САМОЛЕГИТИМИШЕ СЕ КАО


СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА Београд-УСС
који је трајно опредељен за
Монотеистички синдикализам-Синдикат хришћана и свих монотеиста Србије

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД односно Зоран Михаилов Писковић, ће у наставку ОВОГА СЕРИЈАЛА дати тумачење и значење символа ''НЕБА'' ''МНОШТВА  ЗВЕЗДА'' КАО И ПОЈМА''УЈЕДИЊЕНИ''. ОВИ СИМВОЛИ И ЗНАКОВИ се такође налазе на нашем заштитном знаку, на коме је означена VASELJENА I KOSMOS IZ KOGA SE POJAVLJUJE RUKA PRAVDE и СВЕДРЖИТЕЉА.

 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА БЕОГРАД
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 28.03.2012. GODINE

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
radmila.jugovic@poreskauprava.gov.rs
-press@poreskauprava.gov.rs
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava

СИНДИКАТ ИСТИНЕ


 Sindikat Poreske uprave Centrala u Beogradu-USS
ПОРЕЗНИЧКИ СИНДИКАТ

0 коментара:

Постави коментар