Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 24. фебруар 2013.

Ujedinjeni Sindikati Srbije su na čelu borbe za radnička prava















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД


 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Ujedinjeni Sindikati Srbije su na čelu borbe za radnička prava

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић са интернет стране наше Синдикалне централе


преузима један врло прогресиван текст који обећава и гласи:

NASTAVLJEN SOCIJALNI DIJALOG

Na zahtev Ujedinjenih sindikata Stbije – Republičkog odbora pravosuđa – Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, održan je sastanak sa gospodinom Milanom Stevovićem direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, i specijalnim koordinatorom Ministarstva Pravde Velimirom Vidićem.
IMG_9358
Ispred sindikata sastanku su prisustvovali Slavoljub Anđelić – predsednik Republičkog odbora uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Igor Tomić član Republilčkog odbora i predsednik povereništva u specijalnoj zatvorskoj bolnici Beograd, i Miloš Kovaš član Republičkog odbora, i predsednik povereništva KPZ Sremska Mitrovica.
Na sastanku se razgovaralo o socijalno-ekonomskom položaju zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i izmenama i dopunama zakona o izvršenju krivičnih sankcija.
Nakon otvaranja sastanka od strane direktora, uvodno izlaganje je imao predsednik sindikata Republičkog odbora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Slavoljub Anđelić koji je izneo nagomilane probleme koji utiču na pogoršanje ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih, i naglasio po kojim prioritetima bi trebalo rešavati iste:
Rad na određeno vreme, koji traje duže nego što je predviđeno zakonima, je nedopustivo loša pojava i praksa koju treba zaustaviti,  i predložio načine kako bi to trebalo rešavati.
- Isplata toplog obroga i regresa, nije transparentna, i iz načina isplate i obračuna ne može se videti da li je i kako obračunat, ili je možda deo koeficijenta svakog zaposlenog kojim se obračunava plata (što je neko zvanično tumačenje) nije u skladu sa zakonom. Predloženo je da se ovaj problem prevaziđe međusobnim dogovorom socijalnih partnera, što pre, kako bi se izbegli mogući sudski spovori, i izazvali dodatzni bespotrebni troškovi,
- Način ocenivajna koje je usko vezano sa predviđenim napredovanjem zaposlenog, kako kroz platne razrede, rukovođenje i stručno usavršavanje u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija je pristrasno i ne kompetetno, što dovodi do negativne selekcije kadrova koja uzrokuje probleme u sistemu funkcionisanja tako važne službe, i onemogućava napredovanje onih zaposlenih koji to svojimm radom zaslužuju, i na način kako je to predviđeno pravilima i zakonom.
- Raspored radnog vremea u Okružnom zatvoru je neadekvatno i nestručno rešenje koje proizvodi velike probleme u ovoj instituciji, pa je nejasno izbegavanje primene stručnog elaborata koji definiše ovu problematiku, a ne primenjuje se iz nepoznatih razlog.
- Aktuelna zabrana korišćenja TV prijemnika za zaposlene u službi obezbeđenja, i njena selektivna primena, se pokazala kao loša odluka, koja je proizvela dodatno opterećenje i nejasnoče za ovu službu, pa bi je iz tih razloga trebalo ukinuti.
Za sva postavljena pitanja vezana za probleme u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, direktor je pokazao veliko interesovanje i razumevanje kao i opravdanost zahteva za hitno rešavanje istih. Zaključeno je da sve probleme i postavljene zahteve treba rešavati po dogovorenim prioritetima, dogovaranjem sa sindikatima u hodu da ne bi gubili u vremenu. Iskazana je potreba za nastavkom dijaloga i razgovora kako bi definisali ostale probleme, kao i načion njihovog rešavanja, vezane za ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih u upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Termini narednih sastanaka biće naknadno utvrđeni.


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић сматрају да су горе наведена питања заједничка питања за све државне и пореске службенике и покушаће се обједињавање свих синдикалних прогресивних снага ради захтева од послодавца омогућење свих права која запосленима припадају по основу рада и прописа....


 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 24.02.2013. године
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Expert za javne finansije

Зоран Михаилов Писковић-
- Дорћолац - Београд

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар