Најновији чланци на покретној траци:

среда, 6. фебруар 2013.

Sve sindikalne ideje vezane za reformu Poreske uprave su prihvaćene


















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД




 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Sve sindikalne ideje vezane za reformu Poreske uprave su prihvaćene

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић констатују да су све идеје Овога Синдиката  о реформи Пореске управе о чему смо писали на овом блогу у свему прихваћене као основане.

Нови генерални директор Пореске управе је на 

изнео следеће идеје које представљају спас за пореске обвезнике као и за наплату јавних прихода:
Тај текст гласи:

Reforme u Poreskoj upravi Srbije

Reforme u Poreskoj upravi Srbije
Direktor Poreske uprave Ivan Simič izjavio je večeras da je došao u Srbiju sa namerom da u naredene dve godine sprovede reforme u toj državnoj instituciji, izražavajući uverenje da će kada bude odlazio - to biti najbolji deo državne administracije.
Simič je za RTS rekao da se poreskim poslovima u Sloveniji bavi već 24 godine, napominjući da je u reformama poreskog sistema u toj državi bivše Jugoslavije uticao da se promeni odnos poreskih organa prema obveznicima, jer je on klijent za državu.

Taj odnos mora da se promeni i u Srbiji, posebno onaj birokratski odnos prema klijentima, naglasio je Simič za Radioteleviziju Srbije.

Najveći uspeh u Sloveniji je, što se tiče poreske uprave, da niko više ne ulaže prigovore na poreska rešenja na lične prihode i imovinu, koji se podnose elektronski, a ne odlaskom na šalter, kazao je Simič.

Što se tiče poslodavaca i preduzeća, koji ne plaćaju doprinose, a nezvanična procena je da ih ima 40 odsto od ukupnog broja poreskih obveznika u Srbiji, Simič je rekao da će biti upoređeni njihovi prihodi i njihova imovina, tako da će oni morati da plate porez na razliku vrednosti.

Odgovarajući na pitanje gde su poreske stope povoljnije, Simič je rekao da bi mnogi Slovenci rado plaćali porez na imovinu u Srbiji, jer je stopa ovde 20 odsto, a u Sloveniji 50 odsto.

Komentarišući poreski sistem Srbije, Simić je ocenio da je on u globalu dobar i da bi tek kasnije možda nešto neznatno trebalo izmeniti i dopuniti, ocenjujući da često menjanje poreskih zakona otežava poslovanje privredi, ali i državi.

Međutim, on nije želeo unapred da najavljuje da li i koliko bi neke poreske stope trebalo povećavati ili smanjivati.

 
autor: IJizvor: RTS/Tanjug/Novi magazin


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић моле Лидере Пореске управе да се упознају са следећим нашим визијама које постају сада незадрживо стварност:



и тд.

 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 06.02.2013. године
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Expert za javne finansije

Зоран Михаилов Писковић-
- Дорћолац - Београд

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар