Најновији чланци на покретној траци:

среда, 1. јануар 2014.

Pričalo se pa se potom isto priča i ponovo će se isto pričati













 
Pričalo se pa se potom isto priča i ponovo će se isto pričati
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Pričalo se pa se potom isto priča i ponovo će se isto pričati

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић констатују да је једна од синдикалних фракција Пореске управе на своме порталу објавила следећу причу:

Vlada Srbije i ove godine Deda Mrazu zabranila dolazak u Poresku upravu Srbije

Pažnja, otvara u novom prozoru. ŠtampaEl. pošta
Laponija - Beograd, 26.12.2013.



VLADI REPUBLIKE SRBIJE
MINISTRU FINANSIJA, LAZARU KRSTIĆU
DIREKTORU PORESKE UPRAVE, IVANU SIMIČU
Deca poreznika Srbije će, i na kraju ove 2013. godine, suverenom voljom ministra finansija Lazara Krstića i najodgovornijih iz redova Vlade Srbije, ostati bez Novogodišnjih paketića, kojima su ih prethodni vladari Srbije, po tradiciji, u ovo doba godine, darivali. Skromno, u skladu sa trenutnim mogućnostima vremena u kome su o tome odlučivali. Da uvek može biti gore, u slučaju državnih službenika i nameštenika Poreske uprave Srbije, pobrinuli su se ministar finansija Krstić i Vlada Srbije i one najmlađe, na kojima svet ostaje, rešili da liše novogodišnjih paketića.Dakle, kako je moguće, pitamo Vladu Srbije, ministra finansija Krstića i v.d. direktora Poreske uprave Ivana Simiča, da za jednu grupu korisnika, na državnim jaslama i na lokalu, ima novca i isplaćuje im se maksimalni neoporezivi iznos za novogodišnje paketiće (8500,00 dinara), a za druge je to misaona imenica o kojoj ne trebaju ni da sanjaju? Recite otvoreno gospodo ministri i državni sekretari Vlade Srbije, šta su vam skrivila deca poreznika Srbije? Da li su ona uzrok vaših nerešenih problema?Ako je ekonomska kriza u državi Srbiji, a kriza je, ako su političari ove napaćene zemlje, iz pozicije i opozicije, budžetski deficit dogurali i zakucali na istorijski maksimum, a jesu, kojim argumentima se onda opravdava ovakva selektivna odluka Vlade Srbije i ministra finansija i nekima daje za pravo, a nekima ne?Zaposleni u PU smatraju da nema opravdanja za ovakvu odluku Vlade i stoga je odmah i bez odlaganja, izmenite i, pod jednakim uslovima, omogućite i deci ostalih budžetskih korisnika priliku da makar na tren osete istu radost i zadovoljstvo.U godinama koje su protekle i ostaju za nama, poreznici Srbije NISU TRAŽILI i NISU NI DOBILI nikakve posebne pogodnosti u odnosu na ostale državne organe i organizacije, NEMAJU NIKAKVE STIMULATIVNE DODATKE na platu (poput policije, recimo). O državnim agencijama nećemo ni komentarisati, jer su one iz sasvim druge kosmičke galaksije u odnosu na Poresku upravu Srbije i ostale državne organe i organizacije, u svakom pogledu!
I zato, od sledeće godine, mnogo više skromnosti i pamet u glavu, a mnogo manje lažne patetike i stranačkog dodvoravanja tradicionalno privilegovanim organima i agencijama ove države GOSPODO I GOSPOĐE iz Vlade Srbije.
Ukoliko vam je iskreno stalo do evropskih vrednosti, do "evropskog puta Srbije", konačno se naučite dijalogu sa reprezentativnim sindikatima u Srbiji, kako se u buduće, ovakve sramotne odluke ne bi ishitreno donosile i izazivale opravdani revolt onih koje uporno i bezočno pokušavate da vređate i ponižavate!
POČNITE KONAČNO DA NAS, POREZNIKE SRBIJE, TRETIRATE JEDNAKO U POREĐENJU SA OSTALIM "NOSEĆIM" STUBOVIMA OVOG DRUŠTVA! A KOJI SU, VI TO ODLIČNO ZNATE!
Преузето са: http://www.sind-pu.rs/


Међутим, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић констатују да је та истоветна дословно иста- индентична прича причана и ранијих година што се можете уверити кликом на:



 Питамо се докле ће се иста досадна, отрцана и давно потрошена прича причати и даље, а да се при том ништа не предузима у смислу покретања активне синдикалне борбе. 

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић сматрају да са бајковитих прича треба да се пређе на конкретне синдикалне акције, али напред поменути анонимни Приповедач то не може, а може бити и да не жели из само њему познатих разлога.....

 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 01.01.2014. године
Повереник-Justitiarius,
Expert za javne finansije
Зоран Михаило Писковић

Повереник-Justitiarius,
Expert za javne finansije
Зоран Михаило Писковић
СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар