Најновији чланци на покретној траци:

субота, 26. јул 2014.

Ne plaćajte sindikalnu članarinu otuđenim sindikatima














Ne plaćaj sindikalnu članarinu otuđenom sindikatu

Поштовани,

Порезницима Србије познато је да се овој Синдикалној организацији не наплаћује никаква синдикална чланарина. Синдикат Пореске Управе-УСС је одбацио синдикалну чланарину као компромитујућу категорију. Чланство и присталице Синдиката Пореске Управе-УСС раде искључиво добровољно и непрофитно. Синдикат Пореске Управе-УСС је синдикални сиромах јер немамо ни динара на синдикалном рачуну. Синдикат Пореске Управе-УСС је пре свега покрет волонтера који се енергично ограђује од сваког синдикалног ''елитизма'' и отуђености од чланства. За разлику од њих ми смо због Синдикалне истине и даље гоњени, по улицама нас псују, у ходницима Пословне зграде нас нападају вербално, али ми на то не обраћамо пажњу, јер знамо што су гори по нас то се радничка ствар развија све боље и боље.

Писали смо о томе безброј пута као на пример на:





Медији о том отуђеном синдикализму пише следеће:

TAJKUNSKI VOĐA SINDIKATA: Sa radničkim dinarom izgradio hotel od 1,2 miliona evra!

14
Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS), Ljubisav Orbović, izgradio je hotel u Vrnjačkoj banji vredan 1.240.602 evra, saznaje “Alo!”. Taj list otkriva da Orbović mesečno najmanje prima 340.000 dinara!
ljubisav-orbovic
Ljubisav Orbović, predsednik SSSS, i Miodrag Ranđelović, predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Niša, sklopili su u maju 2011. godine ugovor o kupoprodaji zemljišta i izgradnji hotela u Vrnjačkoj banji sa firmom “Agrana-Građevinar VB” d.o.o. iz Beograda.
Prema sadržaju tog ugovora, ova građevinska firma je po ceni od 1,2 miliona evra “sindikalcima” prodala plac od 7,9 ari, obavezala se da će na njemu izgraditi hotel površine 1.162 kvadrata i da će ga kompletno opremljenog predati kupcu po sistemu „ključ u ruke“.
Finansiranje ove ekstravagantne investicije podelili su SSSS i SSS Niš u odnosu 60 prema 40 odsto.
FOTO: Alo!

FOTO: Alo!
Članovi sindikata koji mesečno izdvajaju 1% od zarade za članstvo u ovom sindikatu, uopšte ne znaju da se ovako nešto gradi sa njihovim novcem!
Ovaj hotel izgrađen je na placu porodice Pecić, sa kojima je dotična firma 2009. napravila kupoprodajni ugovor. Prema tom ugovoru, ova firma je na toj parceli trebalo da izgradi stambenu zgradu, a da porodici Pecić, umesto novčane nadoknade, da dva stana. Prema pisanju “Alo!”, Dragana Pecić, kaže da su oni prevareni na najgori mogući način.
- Izgubili smo kuću, živimo na selu u vikendici i razbolela sam se od kancera – priča Dragana za „Alo“, i dodaje da je odmah, čim je saznala da se umesto dogovorene stambene zgrade na tom mestu gradi hotel, pozvala predsednika SSSS.
Pecić napominje da mu je Orbović rekao da je on lično kupio taj plac i da može sa njim da radi šta god poželi.
- Rekao mi je da on nema ništa sa nama i da je to sada njihovo – priča Katarina Pecić, ćerka bračnog para Pecić, navodeći da je SSSS pre potpisivanja ugovora o gradnji hotela u katastru mogao da proveri šta je zavedeno na tom mestu.
Nije samo porodica Pecić prevarena. Kako za “Alo!” tvrdi Nebojša Spasić, vlasnik firme “Agrana-Građevinar VB” d.o.o., sindikati sa kojima je sklopio dogovor su mu ostali dužni 12 miliona dinara, zbog čega planira da ih tuži!
Obrbović prima platu od najmanje 340.000 dinara mesečno!
Osnovica Orbovićeve plate u SSSS je 180.000 dinara, a on prima novac i iz drugih izvora. Kao član Socijalno-ekonomskog saveta i Saveta za evropske integracije,  mesečno prima još 100.000 dinara. Kao član Upravnog odbora Fonda PIO dobija još 60.000 dinara. U ova mesečna primanja nisu uračunate dnevnice za putovanja na koja Orbović često ide.
SSSS i Socijalistička partija Srbije ušli su u partnerstvo 2012. godine. Cilj tog partnerstva je da se “prirodni saveznici” uortače u borbi za socijalnom pravdom i borbom za prava radnika i socijalno ugroženih.
Ironično, zar ne?
IZVOR: Alo! / Teleprompter.rs / RTS

После овога чланка преузетог са tajkunski-voda-sindikata-sa-radnickim-dinarom-izgradio-hotel-od-12-miliona-evra

уопште нам није јасно зашто и даље велики број порезника плаћа ''лојално'' и даље: као
Članovi напред поменутог sindikata koji mesečno izdvajaju 1% od zarade za članstvo u ovom sindikatu, с обзиром да uopšte ne znaju da se ovako nešto gradi sa njihovim novcem! мисли се на објекте почев од Врњачке бање па све до Сокобањских баханалија и разних Кладово саветовања и осталих хедонизама.......
Синдикат Пореске управе-УСС

С поштовањем,
Синдикат Пореске управе-УСС
Главни повереник
Зоран Михаило Писковић
Београд, 26-07.2014. године

0 коментара:

Постави коментар