Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 19. март 2015.

Poreska uprava mora raditi zbog naplate javnih prihoda













Поштовани,

недавно се у медијима појавио малициозан чланак који се тиче финансирања рада Пореске управе. То су само жеље оних који би да ова институција која омогућава егзистенцију пензија као социјалне категорије и осталих буџетских средстава, да нестане.

Са
Poreska-Nastavlja-se-uobicajena-inspekcijska-aktivnost

преносимо цео текст следеће садржине:

Пореска: Наставља се уобичајена инспекцијска активност

Тањуг | 19. 03. 2015. - 12:11х | 
Пореска управа наставља уобичајене инспекцијске контроле захваљујући којима су у прва два месеца ове године у односу на исти период лане, откривени непријављени приходи и повећан износ новоутврдјених пореских обавеза, речено је Тањугу у тој управи.
Законом о буџету Републике Србије за ову годину Пореској управи су одобрена средства за трошкове службеног путовања у укупном износу од 43.000.000,00 динара. Укупна средства која су утрошена и трансферисана организационим јединицама Пореске управе од почетка ове године па све до сада на име трошкова службених путовања запослених у Пореској управи износе приближно трећину одобрених средстава.
Контрола пословања пореских обвезника, како наводе у тој управи, врши се на терену и канцеларијским путем.
Поред тога, присутна је, кажу, и сезонска компонента јер се највећи број теренских контрола одвија управо у првих неколико месеци у години, а не током лета или зимског периода када је и највећи број државних празника.
У Пореској управи истичу да се активности обављају на целој територији Србије у преко 170 организационих јединица: Централе Пореске управе, 78 филијала, 95 експозитура, пет регионалних оделења која обухватају подручја шира од подручја управног округа и Центра за велике пореске обвезнике.
Стога се, истичу, не доводи у питање изводјење планираних активности и наплата планираних прихода у овој години.
Иначе, захваљујући интензивирању контролне активности Пореске управе, у пореским контролама је на основу анализе података за прва два месеца ове године у односу на прва два месеца прошле, повећано процентуално учешће контрола у којима су откривени непријављени приходи и повећан износ новоутврдјених пореских обавеза.
Приредио Синдикат Пореске управе-УСС
председник
Зоран Михаило Писковић
Београд, 19.03.2015. године 

0 коментара:

Постави коментар