Најновији чланци на покретној траци:

субота, 7. март 2015.

Poreska uprava Srbije postaje efikasna državna služba












Poreska uprava Srbije postaje efikasna državna služba

Поштовани,

на


можете се ближе информисати о вршиоцу дужности директора Пореске управе Србије Госпођи Драгани Марковић која је именована од стране Владе Републике Србије током фебруара 2015. године.

Тако у овоме чланку поред осталог се наводи, да ће Госпођа Драгана Марковић наредних шест месеци, бити  на челу Пореске администрације, на колико ју је Влада Републике Србије именовала за вршиоца дужности директора Пореске управе Републике Србије. Она је на место в. д. порезника дошла из Безбедносно-информативне агенције. Очекује се да ће се бави системским пореским законима, што јесте приоритетни посао Генералног директора Пореске управе који је истовремено и старешина свих порезника Србије, те да ће тако бити права особа на правом месту. Дакле, све је на њој и на њеним креативним способностима. Које су службене препоруке, позитивне оцене и карактеристике нове прве уважене директорице Пореске управе?  Пре доласка на место в. д. директора Пореске управе, као дипломирани економиста, радила је у НИС-Југопетролу. Била је директор у пословној организацији „Петролгас”. Као државни секретар у Министарству рударства код бившег министра Бачевића била је задужена за финансије. Након тога је прешла у БИА на место заменика начелника логистике. Била је и супервизор у Агенцији за лиценцирање стечајних управника. Све ово је потврда да иза ње стоји велико радно искуство, које сада само треба да преточи у нову праксу. Сви претходни послови на којима је успешно радила, могли би јој добро доћи да од Пореске управе Србије коначно направи ефикасну самосталну државну службу, где више неће бити кашњења у доношењу пореских решења, протекција у свим облицима и видовима или издавања неблаговремених потврда о уплатама доприноса за ПИО и остале државне Фондове. Драгана Марковић је рођена је у Београду. Ужива поштовање садашњих и бивших колега и лепо сарађује са људима различитог степена образовања и годишта. Удата је. Има кћерку и унуку.
Синдикат Пореске управе Београд-УСС констатује да је и раније бивало да на првом месту Пореске управе Србије буду жене порезници Србије. Тако у временском периоду око 2003-2004 године Генерални директор Пореске управе Србије била је Госпођа Марија Дрча Угрен. Поменута Госпођа директорица Пореске управе је упамћена по дубинским реформским активностима које су резултирале појаву јаке и успешне пореске администрације Србије. То је било време израде системских Методолошких упутстава за рад порезника Србије који су и данас непревазиђени и као такви се користе у раду Пореске администрације. Било је то време улагања у кадрове, пореско издаваштво и набавку опреме за Пореску управу. 

Сећајући се ранијих успешних директорица Пореске управе Србије, Синдикат Пореске управе Србије-УСС  желе пуно успеха у раду новом вршиоцу дужности Директора Пореске управе Србије Госпођи Драгани Марковић и овим путем јој честитају именовање на овако битан друштвено-државни одговорни посао. С обзиром да се ради о стручном, поштеном, честитом и способном порезнику без пропуста у професионално-стручној каријери, Синдикат Пореске управе Србије-УСС  очекује и од Госпође Драгане Марковић успех у њеном раду као одговорног руководиоца, који је по дијалектици ствари у конкретном случају известан и логички зајамчен.

Београд, 08.03.2015. године

0 коментара:

Постави коментар