Најновији чланци на покретној траци:

субота, 17. март 2012.

UPIT STANJA O PORESKA OBAVEZA BESPLATNO I TRENUTNO




Светлост истине-Један трен, али вредан



PRAVDA
Justitia regnorum fundamentum -Правда је темељ државe и власти народа'', "Правда држи земљу и градове".

USS
Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

Предмет: UPIT STANJA O PORESKOJ OBAVEZI BESPLATNO I TRENUTNO

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Место Сабора Реформиста Пореске управе 
Дана 16.03.2012. године око 18. часова у ''Хотел Москва'' у Београду, одржан је ''мини'' Сабор реформских снага Пореске управе Србије'' на коме је моја маленкост присуствовала као повереник УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД.

Разлог овог ''мини'' саборовања је био величанствени догађај који се десио 15.03.2012. године када се догодио тријумф Реформских опредељења унутар Пореске управе Србије на чијем је челу Доктор Драгутин Радосављевић директор Пореске управе Србије.

На овом скупу примећено је, да је дана 02.02.2012. године био извршен страховит ''јуриш'' антиреформских снага на нас реформисте Пореске управе и да је то заправо био Дан ослобођења Пореске управе Србије од ''притиска конзервативних и превазиђених снага'' које су хтеле остварење само њима знаних циљева и задатака…

Но ми Реформисти Пореске управе Србије идемо даље, ради унапређења Пореске администрације, што је у интересу пре свега народа СрБског и свих порезника СрБије.

Тако о тим догађајима следећи медиј:

на
објавио је следеће:
15.03.2012.

Radosavljević: Stanje o poreskim obavezama za par sekundi

(Biznis)
Građani i privrednici od juče mogu jednostavnim telefonskim pozivom Kontakt centra Poreske uprave Srbije (PU) da saznaju tačno stanje svojih poreskih obaveza, najavio je na konferenciji za novinare direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević
On je objasnio da pozivom na broj 0700-700-007 predstavnici preduzeća daju podatke o poreskom identifikacionom broju (PIB), matičnom broju preduzeća, sedištu, adresi kao i svoje lične podatke i u roku od svega nekoliko sekundi na svoju mejl adresu dobijaju traženi upit.
"Veoma smo ponosni na ovaj projekat koji dugo radimo i smatramo da je po važnosti u rangu uvođenja poreza na dodatu vrednost u poreski sistem Srbije", rekao je Radosavljević i poručio da "ovo što je uradila PU služi za primer drugima u javnoj administraciji".
Radosavljević je istakao da je zatečeno stanje u pogledu ažurnosti bilo loše i da se na povratnu informaciju čekalo jako dugo, čak i više meseci.

Износим пар цртица са тог ''мини''сабора:

Шта ово све заправо значи за пореске обвезнике:

1. Поново констатујемо да је од 15.03.2012. године установљена нова услуга Пореске управе Србије, тачније нова услуга, која се зове:

''Обавештавање о стању на пореским рачунима''

Што је вест 2012. године!

2. У Пореској управи Србије је промовисан нови систем који је у ствари нови сервис доступан преко корисничког Центра Пореске управе. Сви порески обвезници могу сваког тренутка имати упит стања. ''Није лоше знати да ли дугујете или сте можда чак и у претплатили пореза'' са одушевљењем су констатовали присутни реформисти Пореске управе Србије у ''Хотел Москва'' у Београду.

Информатика је прогрес друштва 
3. Констатовано је да се цела предметна хит прича своди на коришћење информатичких технологија, којима је омогућено обједињавање података сва три информатичка система тј. да је извршено уједињење 15 база података, што је грандиозно!

4. Шта ово заправо значи, запитали су се присутни реформисти Пореске управе Србије. Одговорено је, да то значи да ће од априла 2012. године сви ПДВ обвезници моћи да контактирају са Пореском управом електронским путем, што поједностављује њихово пословање, тако што ће моћи да имају упит стања у сваком моменту. Иначе то конкретно значи, да ће порески обвезници преко корисничког Центра Пореске управе морати претходно да одраде следеће предрадње и то:

Порески обвезници ће се морати најпре регистровати. Ако се ради о фирми, то регистровање значи спречавање злоупотребе од стране трећих лица, са одређеним подацима те фирме релевантним за проверу. Ова предострожност је због тога да не би неко случајно наудио тој фирми.

Стога ће правна лица морати да попуне одговарајуће обрасце који већ постоје, с напоменом да су исти објављени на сајту Пореске управе.

Поједностављено речено, цела прича се састоји у томе да се правно лице пријави Пореској управи, када ће о себи дати неке основне податке, односно презентовати неки свој службени маил, на који ће се потом моћи од стране Пореске управе слати тој фирми листинг о њиховим пореским обавезама. Под контролним подацима, се подразумевају на пример телефони са којих ће правно лице позивати контакт Центар Пореске управе.

5. Реформисти Пореске управе Србије констатују да ће фирмама све ово бити веома интересантно, тим пре што ће моћи свакодневно да прате стање својих пореских обавеза.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић у свему подржавају прогресивне снаге знања и умећа Пореске управе Србије у циљу њиховог јачања.

Око 19. часова дана 16.03.2012. године Реформисти Пореске управе Србије су закључили овај њихов ''мини'' Сабор и обавезали су доле потписаног да о овим крупним догађајима обавести и Интернет јавност Србије.


С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА БЕОГРАД
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 17.03.2012. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
radmila.jugovic@poreskauprava.gov.rs
-press@poreskauprava.gov.rs
-dejan.vidojevic@poreskauprava.gov.rs
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava

''Jedna, ali vredna''
Једно место, али вредно-преузето са mishascrochet.blogspot.com
СИНДИКАТ ИСТИНЕ


Sindikat Poreske uprave Centrala u Beogradu-USS
ПОРЕЗНИЧКИ СИНДИКАТ

2 коментара:

  1. Информације о дуговањима за порез преко телефона | СРБски ...
    Пореска управа Србије омогућила је од 16.03.2012. свим грађанима и фирмама да одмах добију информације о својим дуговањима за порез преко ...
    facebookreporter.org/.../информације-о-дуговањима-за-поре...

    ОдговориИзбриши
  2. http://facebookreporter.org/2012/03/19
    Информације о дуговањима за порез преко телефона

    19.03.2012. извор: personalmag.rs
    Директор Пореске управе Србије Драгутин Радосављевић казао је на конференцији за новинаре да се информације о уплатама и стању на пореском рачуну могу добити позивањем броја 0700 700 007. Грађани и фирме сада могу на једноставан начин тренутно да добију увид у стање свог пореског дуга или претплате, док су раније морали дуго да чекају на информације – казао је он.

    Драгутиновић је прецизирао да ће се извештај о стању пореског рачуна слати пореском обвезнику на званичну адресу електронске поште коју је навео у пријави за коришћење услуге, а радиће се на томе да сервис буде доступан и преко портала Е-управе.

    Директор сектора за развој и рачунарску подршку у Пореској управи Дејан Видојевић казао је да се образац за пријаву коришћења нове услуге налази на сајту www.poreskauprava.gov.rs.

    - Грађани неће моћи да добију једино стање пореза на имовину, пошто је он у надлежности локалних самоуправа – казао је Видојевић.

    ОдговориИзбриши