Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 16. септембар 2012.

Obustavljen postupak javne nabavke licenci za Microsoft


















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић
Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Obustavljen postupak javne nabavke licenci za Microsoft 



ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Данас 16.09.2012. године присећамо се како су УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић дужи временски период бившој номенклатури Пореске управе писали о потреби уштеда и по основу информатичких технологија. Тада су УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић скретали пажњу да се за ''скупе новце'' људи информатички ''описмењавају'' за превазиђене канцеларијске информатичке технологије. Због тих активности  УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић су били и вербално нападани од извесног арогантног колеге у ПОРЕСКОЈ УПРАВИ који је и био носилац тог тиранског ''описмењавања''. Ближе о тим активностима погледајте на овом блогу под насловима:

ECDL ZA WINDOWS XP JE PREVAZIĐEN U EDUKACIJI - Proglas
Pročitaj više: http://proglas.blogspot.com/#ixzz26d6eLIOR

ECDL KURS NIJE JEDINA GARANCIJA O KOPJUTER - Proglas
Pročitaj više: http://proglas.blogspot.com/#ixzz26d9853Za

ECDL KURS BEZ PANIKE PREPORUKA JE SINDIKATA PORESKE ...
Pročitaj više: http://proglas.blogspot.com/#ixzz26d9Sss00

DOZVOLITE PRAVO NA PLAĆENO ODSUSTVO ZA ECDL KURS ...
Pročitaj više: http://proglas.blogspot.com/#ixzz26d9by59T

ECDL I STARI LJUDI USPEŠNO NAUČE SINDIKAT PORESKE ...
Pročitaj više: http://proglas.blogspot.com/#ixzz26d9hMY2b

PRAVO DA NA RADNO MESTO BUDE INTERNET KONEKCIJA ...
Pročitaj više: http://proglas.blogspot.com/#ixzz26d9xIkQg
ITD...

Борбом -УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић -заиста се престало са том тиранијом и шиканирањем порезника са непотребним ''едуковањем'' и трошењем и бацања пара........

Коначно смо добили доле цитирани изванредни акт СрБске Владе која је дана 14.09.2012. године одлучила и објавила следеће далекосежне закључке-прекуцавамо их:

На основу члана 79. став 4. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС”, број 116/08)


ВЛАДА
објављује
ОБАВЕШТЕЊЕ


о обустави отвореног поступка јавне набавке лиценци 
за Microsoft производе за потребе органа државне управе
број 6/2012


Отворени поступак јавне набавке лиценци за Microsoft производе за потребе органа државне управе обустављен је одлуком о обустави поступка отвореног поступка јавне набавке лиценци за Microsoft производе за потребе органа државне управе број 6/2012, 05 број: 404-5528/2012/2012-1 од 8. септембра 2012. године, због промене броја и састава органа државне управе после покретања поступка за предметну јавну набавку и потребе преиспитивања захтева новообразовних државних органа за предметом јавне набавке и нове процене вредности те јавне набавке, тако да није могуће започети поступак јавне набавке окончати у складу са законом.


КОМЕНТАР

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић предлажу СрБској патриотској Влади да размотри могућност набавке оперативних система који су бесплатни или веома јефтини. Многе државе у окружењу напуштају горе споменути скупи оперативни систем и прелазе на бесплатне и јефтине оперативне системе. 

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић исто тако констатују да јавна управа може прећи на бесплатни канцеларијски пакет као што је нпр. изванредни Open Office 3.3 koji je promovisala nedavno  Влада Републике Србије, те Google документи и остали бесплатни изузени канцелариски информатички пакети.....

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић тврде да овај предлог представља најмање 10% уштеда за Буџет Републике Србије.

Ево још једног додатног разлога зашто Држава Србије се мора што пре ослободити услуга напред споменутог оперативног система. Тај разлог је објављен на
http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=14&idnovost=26067#.UFdym1zaIYA
и он гласи:

Windows 8 шаље Microsoft-у податке о свим инсталираним програмима

27.08.2012. -
Скривена функција Windows-a 8 под називом WindowsSmartScreen шаље Microsoft-у информацију о свакој апликацији коју је корисник преузео са интернета, пробао да инсталира или инсталирао у оперативни систем, изјавио је програмер Надим Кобејси, који је и открио ову функцију.

Сврха SmartScreen-а је наводно да заштити корисника од злонамерног софтвера. Подаци се шаљу када корисник покреће програм за инсталацију.

„Инфорамција се шаље моментално о свакој апликлацији, коју преузимате и инсталирате. Ово је врло озбиљно питање поверења за кориснике, у погледу сарадње Microsoft-а са органима власти и спремности да се подаци дају државним структурама" – примећује Кобејси.

Функција SmartScreen је по "дифолту" укључена. Ако се искључи (а то није једноставно), онда ће Windows упорно подсећати корисника на то, да је поново активира.

Извор: Голос России, фото: ЕПА 

С поштовањем, уз Божју помоћ свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 16.09.2012. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић-Београдски с.р.
EXPERT ZA JAVNE FINANSIJE

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар