Најновији чланци на покретној траци:

петак, 14. септембар 2012.

PORESKA UPRAVA SRBIJE OBEZBEĐUJE USLOVE RADA





















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: PORESKA UPRAVA SRBIJE OBEZBEĐUJE USLOVE RADA 


ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Данас 14.09.2012.године са доступних медија прекуцавам изванредну вест, која се тиче борбе Пореске управе Србије ради обезбеђења елементарних услова рада. УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић као летописци и хроничари бележе и овим путем лепе догађаје који су везани за живот и рад Пореске управе Србије. Прекуцани текст гласи:
На основу члана члана 24. став 2. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС”, број 116/08)

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА И ПРИВРЕДЕ
ПОРЕСКА УПРАВА – РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР НИШ
18000 Ниш, Страхињића бана б.б.
објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ
о избору најповољније понуде

Врста поступка: преговарачки поступак без објављивања јавног позива на основу члана 24. став 1. тачка 7. ЗЈН.
1) Подаци о наручиоцу: Министарство финансија и привреде Пореска управа – РЦ Ниш, Страхињића бана б.б., Ниш.
Врста предмета јавне набавке: радови.
2) Предмет јавне набавке: јавна набавка додатних радова – на изради прикључног топловода са топлотном подстаницом у објекту Пореске Управе – Филијала Лесковац у Лесковцу, Моше Пијаде 4.
3) Подаци о изабраној понуди:
– „Термоцентар” д.о.о., Кнеза Милоша 15, Лесковац.
Вредност понуде изабраног понуђача: 100.600,00 динара без ПДВ-а.
4) Основ за примену преговарачког поступка без објављивања јавног позива у складу са чланом 24. Закона о јавним набавкама:
Постојање потребе за додатним радовима који нису били укључени у првобитни пројекат, а који су постали неопходни за извршење уговора о јавној набавци, под условом да се уговор закључи са првобитним извођачем радова и да укупна вредност додатних радова не буде већа од 25% од укупне вредности првобитно закљученог уговора. Ти додатни радови се не могу раздвојити у техничком погледу од прве јавне набавке а да се при томе не проузрокују несразмерно велике техничке тешкоће као и несразмерно велики трошкови за наручиоца. Све ово је предвиђено чланом 24. став 1. тачка 7. ЗЈН.

Образложење:
Овај поступак примењујемо на основу члана 24. став 1. тачка 7. Закона о јавним набавкама. Наиме у отвореном поступку јавне набавке радова – израдa прикључног топловода са топлотном подстаницом у објекту Пореске Управе – Филијала Лесковац у Лесковцу, Моше Пијаде 4, изабрани извођач је извео радове по пројекту и предмеру, али се појавила потреба за додатним радовима који нису били укључени у првобитни пројекат а који су неопходни за завршетак комплетних радова, па је стога наручилац Пореска управа РЦ Ниш одлучила да закључи уговор са провобитним извођачем радова с тим да укупна вредност додатних радова неће прећи 25% од укупне вредности првобитно закљученог уговора. Ови додатни радови не могу се раздвојити у техничком погледу од прве јавне набавке а да се при томе не проузрокују несразмерно велике техничке тешкоће као и несразмерно велики трошкови за наручиоца.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић желе пуно оваквих догађаја који придоносе ефикасном раду националне институције ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД.



С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 14.09.2012. ГОДИНЕ


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар