Најновији чланци на покретној траци:

петак, 17. мај 2013.

Jednaki i ravnopravni uslovi za rad svim Sindikatima Poreske uprave

















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Jednaki i ravnopravni uslovi za rad svim Sindikatima Poreske uprave

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић су дана 17.05.2013. године имали састанак повереника овога Синдиката. 

ПОВЕРЕНИЦИ су анализирали Извештај Зорана Михаила Писковића који је објављен на следећој страни овог Блога:

/2013/05/rezultati-rada-sindikata-poreske-uprave 

и изразили су резерве и одбили су га, као акт неоодређености.  Имајући све ово у виду присутни

Повереници су донели следећу

ОДЛУКУ

Одмах  покренути акцију обезбеђења: Jednaki i ravnopravni uslovi za rad svim Sindikatima Poreske uprave- на шта сви синдикати имамају Законско право!

Напред наведена Одлука одмах је  извршена тако што је сагласно налогу повереника УЈЕДИЊЕНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ-СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД  повереник Зоран Михаилов Писковић дана 17.05.2013. године поднео Директору Пореске управе посредством писарнице Пореске управе у 12.17 часова следећи писмени захтев:

Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ Београд
( у даљем тексту: Синдикат Пореске Управе Централа Београд-УСС )
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619  факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL http://proglas.blogspot.com

БР. Сл. од  17.05.2013. године
ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
РУКОВОДСТВУ
ОВДЕ
ПРЕДМЕТ: Захтев за тумачење

Поштовани,

На сајту http://www.sind-pu.rs/ информисани смо о следећем:

''Novi v.d.direktora PU je, sa predsednikom i ostalim predstavnicima sindikata, u kratkom vremenskom periodu od postavljenja, održao niz sastanka, pri čemu je potpisan i Sporazum o uslovima za rad sindikata, koji dodatno precizira odnose i obaveze na relaciji poslodavac-sindikat i koji u potpunosti omogućava pravo i slobodu sindikalnog delovanja… sindikata i njegovih predstavnika u organizacionim jedinicama Poreske uprave Srbije.''

У погледу цитираних навода као легални Синдикат Захтевамо од Вас да нас у разумном року обавестите да ли напред поменути Sporazum o uslovima za rad sindikata важи за све регистроване Синдикате Пореске управе, а којих иначе има више, што Вам је и познато.

Уколико се напред споменути Sporazum o uslovima za rad sindikata односи на све Синдикате Пореске управе потребно је да тај Споразум доставите и овом повереништву, да би смо и ми могли на основу тог акта, коначно и несметано да радимо и промовишемо нашу синдикалну опцију свима запосленима слободно, несметано и неспутано.

Уколико не важи тај Sporazum o uslovima za rad sindikata и за овај легални и регистровани Синдикат, то предлажемо да га закључимо у истоветном тексту и тако обезбедимо равноправност и једнакост свих синдиката Пореске управе пред Вама -нашим Послодавцем. Свака дискриминација на раду по основу синдикалног припадништва је најстроже забрањена Законом.


С поштовањем, уз Божју помоћ, свако добро и здрави били, уз наду да ће нам се омогућити рад сагласно Sporazumu o uslovima za rad sindikata,


Повереник,

Зоран Михаило Писковић с.р.


Образложење


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић подсећају на следећу регулативу која гарантује свим синдикатима- репрезентативним и нерепрезентативним следеће законске:

УСЛОВЕ ЗА РАД СИНДИКАТА

-Послодавац је дужан да омогући деловање синдиката у складу са његовом улогом и задацима.
-Послодавац је дужан да председнику синдиката за његове синдикалне активности обезбеди потребно време у складу са законом.
-Пре доношења одлука од значаја за материјални, економски и социјални положај запослених, мишљења и предлози синдиката се морају размотрити и синдикат известити о аргументима који су утицали на њихово доношење.
-Послодавац је дужан да синдикату обезбеди техничко - просторне услове и приступ
подацима и информацијама неопходним за обављање синдикалних активности, у складу са споразумом послодавца и синдиката.
-Представницима синдиката дозвољено је да истичу обавештења синдиката у просторијама послодавца, а на местима где послодавац одреди и да запосленима достављају информације, билтене, публикације и друга документа. Активности синдиката морају бити организоване тако да не иду на штету редовног функционисања послодавца и не ремете радну и технолошку дисциплину.

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
ће се активно борити за остваривање ових горе наведених законских права која су услов услова за наш рад и промоцију у Пореској управи.


 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 17.05.2013. године
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Expert za javne finansije

Зоран Михаило Писковић-
- Дорћолац - Београдски
У наставку погледати документ у изворном облику►►►►







СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар