Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 21. мај 2013.

Kriterije raspoređivanja na radna mesta urediti opštim aktom Poreske uprave



















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Kriterije raspoređivanja na radna mesta urediti opštim aktom Poreske uprave

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић констатују околност да је питање дана када ће ступити на снагу нова Систематизација радних места у Пореској управи.

С овим у вези УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић налазе да ће у наредних неколико недеља бити вршено попуњавање упражњених и слободних старих односно новоустановљених радних места у свим организационим јединицама Пореске управе. Стога ће бити свеопште распоређивање запослених у целој Пореској управи.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић ће покушати да афирмишу и реафирмишу постојеће порезнике, јер се ради о службеним лицима високог професионализма и морала, а све ово ради још бољег и ефикаснијег функционисања Пореске управе Србије.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић ће синдикално настојати да се највећи број распоређивања и рераспоређивања обави из сопствених расположивих порезничких кадрова, дакле из Министарства финансија и привреде-Пореске управе Србије.

Приликом предстојећих распоређивања УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић ће синдикално предложити да се претходно донесе општи акт којим ће се уредити начин вршења поменутог процеса распоређивања. Тражићемо, да се приликом распоређивања пре свега морају уважити следећи принципи:

-испољена стручна знања и вештине;

- професионална искуства у Пореској управи;

- оцене које су током порезничке каријере добијали кандидати и запослени;

-њихов досадашњи учинак у јачању угледа Пореске управе пред јавношћу Србије;

- познавање прописа који се тичу радног места где се распоређивање врши;

-Испољено достојанствено и службеничко понашање те манири на раду;

-Претходни услов за било какво одлучивање о распоређивању запослених мора бити интервју са запосленима те анкета које би они послове највише волели да раде;

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић позивају запослене да по овом питању остваре између себе најшири консензус ради остваривања њихових напред споменутих професионално-кадровских поштених и достижних циљева.


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић констатују да се материја напредовања у струци није нормативно развила у Пореској управи па стоји потреба да се ово питање једним општим актом унапреди.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић позива све порезнике да  активно раде на заштити њихових неотуђивих права ради напредовања у служби.


С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 21.05.2013. године
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Expert za javne finansije

Зоран Михаилов Писковић-
- Дорћолац - Београд
подаци►►►►



СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар