Најновији чланци на покретној траци:

петак, 1. април 2011.

ТРИ ЗАВЕТА ПОРЕЗНИКА СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ

БРАЋО И СЕСТРЕ СИНДИКАЛЦИ!

КОНАЧНО ЈЕДАН ДОБАР И МУДРИ АКТ ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДР ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА, КОЈИ ЈЕ ДОНЕО У ЦИЉУ ЗАШТИТЕ ДОСТОЈАНСТВА ПОРЕСКИХ СЛУЖБЕНИКА И ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА.

МОРАМ СЕ СЕТИТИ ЈЕДНОГ ДУХОВНИКА-СВЕТИТЕЉА КОЈИ ЈЕ ЗАМОЛИО НЕБЕСКОГ ОЦА: ’’ОЧЕ САЧУВАЈ МЕ ОД СЕБЕ САМОГ’’. ПРЕЦИЗНИЈЕ РЕЧЕНО ТО ЈЕ БИО  Свети владика Николај Жички молио се Богу у свом подвигу:

„Боже сачувај мене од мене; Боже сачувај ме од пријатеља, од непријатеља се сам чувам“.
Нису нам пријатељи они који нас тапшу по раменима као да је добро и држе нас у заблуди. Прави пријатељ нам мора казати истину, ма колико нас болела и била горка. Јер лекови за оздрављење и јесу горки.

О ЧЕМУ СЕ РАДИ.  МИ ПОРЕЗНИЦИ РАДИМО СА СТРАНКАМА И У СТАЛНОМ СМО СЛУЖБЕНОМ КОНТАКТУ ИЗМЕЂУ СЕБЕ.

ЗАБОРАВИМО СЕ И БУДЕМО НЕКАД АРОГАНТНИ ПРЕМА БЛИЖЊИМА.

Е САДА ЈЕ ДОШАО СПАСОНОСНИ АКТ ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ КОЈИ НАС И ‘’СПОЉА’’ ПОДРЖАВА ДА МОРАМО БИТИ КОРЕКТНИ ПРЕМА БЛИЖЊИМА. ТЕКСТ ГЛАСИ:            


‘’На основу члана 167. став 3. Закона о пореском поступку и пореској администрацији ("Сл. гласник РС", број 80/02, 84/02, 23/03, 70/03, 55/04, 61/05, 85/05, 62/06, 61/07, 20/09, 72/09 и 53/10),
Директор Пореске управе доноси

И Н С Т Р У К Ц И Ј У

о правилима понашања запослених радника Пореске управе у комуникацији са пореским обвезницима и другим странкама
У вези поступања запослених радника Пореске управе (у даљем тексту: запослени) у комуникацији са пореским обвезницима и другим странкама (у даљем тексту: обвезници), у поступцима који се воде пред Пореском управом, запослени, у обављању свакодневних послова, је дужан:
1)   да се према обвезницима опходи са дужним поштовањем и уважавањем, у потпуности поштујући њихову приватност;
2)   да поступа законито, професионално, ефикасно и непристрасно;

3)   да пореским обвезницима пружи објашњења и образложења у вези свих донетих аката који се односе на њихову пореску-правну ситуацију;

4)   да свакодневне послове обавља са пуним моралним интегритетом и поштењем;

5)   да обезбеди потпуност избегавања сукоба интереса и неспојивости послова;

6)   да одбије примање поклона, гостопримства и других понуђених бенефиција;

7)   да током целодневног рада, на одећи носи идентификациону картицу са штипаљком, са пуним именом и презименом.

Сви запослени су дужни да се у свакодневном раду придржавају горе наведених правила понашања. Запослени који не поштују наведена правила понашања чине повреду радних обавеза и подлежу дисциплинској одговорности, у складу са важећим законима.
Руководиоци организационих јединица су дужни да прате поступање запослених по наведеним правилима. Примена правила понашања представља део радне обавезе запосленог и утиче на његову годишњу оцену рада. Уколико се недвосмислено утврди да је запослени повредио примену наведених правила понашања, руководиоци су дужни да поднесу предлог за покретање дисциплинског поступка против запосленог.
У вези примене горе наведеног, руководиоци организационих јединица Пореске управе су дужни и да обезбеде нумерисану «Књигу утисака» (број стране/датум), у којој ће обвезници моћи слободно да искажу своје утиске, а у вези професионалног и другог односа запослених према њима. «Књига утисака» у свим организационим јединицама Пореске управе мора бити изложена на видном месту, лако доступна обвезнику, на месту које омогућава обвезнику да своје утиске запише.
Руководилац организационе јединице Пореске управе је дужан да књигу-е чува и да стално проверава истинитост записаних навода обвезника.
Руководилац организационе јединице Пореске управе је дужан да обезбеди услове да Књига у сваком тренутку буде доступна и надлежним за обављање послова унутрашње контроле.
Сви запослени су дужни да примењују Инструкцију почев од 01.04.2011. године.
Примена ове Инструкције ће бити предмет непосредног рада унутрашње контроле и саставни део процеса оцењивања свих запослeних радника Пореске управе.
Овај допис се налази на мрежи на адреси: kontrola/kancelarijska/centrima, под називом:pravila_ponasanja.
О овоме је потребно обавестити све организационе јединице Пореске управе, на територији за коју је надлежан Ваш Регионални центар.
Број: 110-00011/2011-18                                                                           ДИРЕКТОР
_________________________
У Београду, 23.03.2011. године                                                                          Др Драгутин Радосављевић’’


Р А С У Ђ И В А Њ Е

ПРЕМА ТОМЕ ГОРЕ ЦИТИРАНА ИНСТРУКЦИЈА У СВЕМУ РЕХАБИЛИТУЈЕ БРАТОЉУБЉЕ И ХУМАНИЗАМ.

СТАВОМ 1. ИНСТРУКЦИЈЕ ДИРЕКТОР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НАС УПРАВО ПОДСЕЋА ДА СМО СВИ МИ ЗАПРАВО ДЕЦА БОЖЈА И ДА СМО СТОГА ДУЖНИ ПОШТОВАТИ ЈЕДНЕ ДРУГЕ.

ДИРЕКТОР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ САОПШТАВА ТАЈНУ ЧОВЕКА, А ТО ЈЕ ЊЕГОВА ИКОНИЧНОСТ У ГОСПОДУ НАШЕМ ИСУСУ ХРИСТУ.
СТАВОМ 2. ДИРЕКТОР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ КАО МУДРИ СТАРЕШИНА БОДРИ НАС ДА СМЕЛО И ХРАБРО СТУПИМО У ОДБРАНУ ЗАКОНА, ПРОФЕСИЈЕ, НЕПОКОЛЕБИВО И НЕУТРАЛНО. ОВО МИ САВЕСНИ ПОРЕСКИ СЛУЖБЕНИЦИ ДОЖИВЉАВАМО КАО ПРЕПОРОД НАШЕГ ДОСТОЈАНСТВА, КОЈЕ ЈЕ БИЛО ГРУБО НАРУШЕНО ОД СТРАНЕ ПОЈЕДИНИХ ОЛИГАРХА И АНАРХО-СИНДИКАЛНИХ ПРЕВРАТНИКА КОЈИХ ИМА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.

И ОСТАЛЕ ТАЧКЕ ОД СТАВА 3-7 ИНСТРУКЦИЈЕ СУ У ФУНКЦИЈИ АПСОЛУТНЕ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ КАКО НАШИХ ЛИЧНОСТИ ТАКО И ЛИЧНОСТИ САМИХ ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА.

ИНАЧЕ ГОРЕ ЦИТИРАНИ АКТ У СВЕМУ ЈЕ ПОТВРДИО

ТРИ ПОРЕЗНИЧКА ЗАВЕТА:

ЗАВЕТ ЛОЈАЛНОСТИ И ПОСЛУШНОСТИ КРОЗ НАЛОГ ДИРЕКТОРА:

2)   да се поступа законито, професионално, ефикасно и непристрасно;

ЗАВЕТ МОРАЛНОСТИ И ХУМАНИЗМА КРОЗ НАЛОГ ДИРЕКТОРА:

1)   да се према обвезницима опходи са дужним поштовањем и уважавањем, у потпуности поштујући њихову приватност;

3)   да пореским обвезницима пружи објашњења и образложења у вези свих донетих аката који се односе на њихову пореску-правну ситуацију;

И

4)   да свакодневне послове обавља са пуним моралним интегритетом и поштењем;

И

ЗАВЕТ СКРОМНОСТИ, СИРОМАШТВА И ОДРИЦАЊА НАЛОГОМ ДИРЕКТОРА:

5)   да обезбеди потпуност избегавања сукоба интереса и неспојивости послова;

6)   да одбије примање поклона, гостопримства и других понуђених бенефиција;



ПА СВИ СМО ГРЕШНИ!

ОВО ЈЕ ТАЧНО! ПРВИ САМ ТО ЈА-ПОТПИСНИК ОВИХ РЕДОВА.

СТОГА ДИРЕКТОР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ПОЗНАВАЈУЋИ НАШЕ ЛИЧНОСТИ ПРОПИСУЈЕ И ДОБАР ЛЕК, А ТО ЈЕ ДИСЦИПЛИНСКА ОДГОВОРНОСТ - ЗАСЛУЖЕНА КАЗНА.

СВАКИ ЛЕК ЈЕ ГОРАК- ДИСЦИПЛИНСКА МЕРА ЈЕ ГОРКА, АЛИ ЈЕ СПАСОНОСНА И СЛАТКА.

ОВОМ ТЕРАПИЈОМ СПАСАВАМО СЕБЕ И САМ УГЛЕД ПОРЕСКЕ УПРАВЕ.

ДА ОПЕТ ПОНОВИМО РЕЧИ СВЕТОГА НИКОЛАЈА ЖИЧКОГ:

''Јер лекови за оздрављење и јесу горки.''




ИЗВАНРЕДАН ЈЕ ПОТЕЗ ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДР ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА КАДА ЈЕ УВЕО РАДНУ ОБАВЕЗУ ЧУВАЊА И ЧИТАЊА ‘’КЊИГЕ УТИСАКА’’ ШТО ЈЕ ЗА ОВАЈ СИНДИКАТ ВЕЛИКИ ПОМАК НАПРЕД.

И ДА ЗАКЉУЧИМО, У СВЕМУ СЕ ОД СТРАНЕ ОВОГ СИНДИКАТА ПОДРЖАВА ГОРЕ ЦИТИРАНА ИНИЦИЈАТИВА КОЈА ДОНОСИ ВЕЛИКИ ХУМАНИСТИЧКО-ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРЕПОРОД У ВЕЛИКУ И СЛАВНУ ИНСТИТУЦИЈУ СРПСКОГ НАРОДА- ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.



С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Е Д И Т О Р
Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com –линк www. gsupipnezavisnost.org.rs ТЈ. www.sidikatporeske
Наш Си./Бр. Сл. од 01.04.2011. ГОДИНЕ
Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
Sindikat Poreske uprave Centrala ''Nezavisnost'' poverenik Zoran Pisković: Obaveštava

0 коментара:

Постави коментар