Најновији чланци на покретној траци:

субота, 30. април 2011.

СИНДИКАЛНА ЧИТАНКА СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ


З А П И С Н И К

СА СЕДНИЦЕ ПОВЕРЕНИШТВА ОВОГ СИНДИКАТА, КОЈА ЈЕ ОДРЖАНА 30.04.2011. ГОДИНЕ У ПОПОДНЕВНИМ ЧАСОВИМА НА ШЕТАЛИШТУ ''УШЋЕ'' КЛУПА КРАЈ МУЗЕЈА УМЕТНОСТИ.

ДНЕВНИ РЕД:

РАЗНО


ПРИСУТНИ СИМПАТИЗЕРИ И ЧЛАНОВИ СА ПОРОДИЦАМА, СУ С ОДУШЕВЉЕЊЕМ  КОМЕНТАРИСАЛИ ЈУЧЕРАШЊИ ДАН КАО ВАСКРС МОНАРХИЗМА У ЕВРОПИ И ВАСЦЕЛОМ СВЕТУ.

БРАТСКА КРАЉЕВИНА ЕНГЛЕСКА И БРИТАНСКИ КОМОНВЕЛТ ЈЕ ЈУЧЕ СВЕ НАС МОНЕРХИСТЕ ОХРАБРИЛА КАДА СМО ПРАТИЛИ СЛЕДЕЋЕ ДИВНЕ СЦЕНЕ НЕЗАМИСЛИВЕ У 21. ВЕКУ.

ЧЕСТИТАМО ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ БРАК ПРИНЦА ВИЛИЈАМА И КЕЈТ МИДЛТОН.

ЕВО НЕКОЛИКО ФОТОГРАФИЈА СА ВЕЛИКОГ МОНАРХИСТИЧКОГ СЛАВЉА:







НА МНОГАЈА ЉЕТА ЕНГЛЕСКОЈ КРУНИ И СВЕТСКОМ МОНАРХИЗМУ!

ПОТОМ ЈЕ ГЛАВНИ ПОВЕРЕНИК ОБАВЕСТИО ПРИСУТНЕ О ЊЕГОВОМ РАДУ О МОНАРХИЗМУ КАО ПОГЛЕДУ НА СВЕТ И ПОТОМ ГА ЈЕ ПРЕЗЕНТОВАО НА УВИД ПРИСУТНИМА:

ТАЈ РАД ГЛАСИ:

''Помаже Бог браћо и сестре монархисти, радујте се, јер живимо у монархији Србији-Сербији. Грб, застава и химна те ћирилично писмо као званично писмо то су сигурни знаци да је код нас монархија.

Па ово је било не замисливо пре пар година.

У свакој Српској и Православној Цркви поред Епископског трона је и Краљев и Краљичин трон. Бастион Монархизма је Православна Црква, Чувар Византиског Императора и Босфорског двоглавог Царског орла. Овај Орао већ лети над Мајчицом нашом Русијом, РУМУНИЈОМ, БУГАРСКОМ, ГРЧКОМ, Црном и Светом Гором и осталим Васељенским простором и пространсвима. Од Владивостока до Старе границе ИСТОЧНОГ РИМА-Цариграда и ЗАПАДНОГ Рима лети наш Визаниски орао.

Он нас гледа са Грба наше Државе И РУСИЈЕ. Византиско-Источно-Ромејско царство, браћо и сестре Монархисти није издахнуло. Васкрсење И ПОЈАВА Императора Цариградског ће се више је него сигурно десити. Свети Цар Константин и Света Царица Јелена и потом свети Византиски Цареви са свим светим краљевима Сатрудницима Источно-Ромејског-Римског цара моле се Господу Нашем за спас Монархизма.

Монархизам је фудаментална доктрина Апостолске И Васеленске Наше Православно-Католичанске цркве. Читајте и слушајте Вечну реч о Монархији Нашег владике блаженоуснулог Данила Крстића БУДИМСКОГ БЛАГОВЕСНИКА И ПРОРОКА, који је био аутентични монархиста, а кога сам ја недостојни више година слушао када је проповедао Небески Монархизам.

Радујте се и Републиканци СРПСКИ, јер су и ваши снови испуњени. Чувар Трона је подложан изборима. Постоји ''изборни'' монарх у Србији. није овај модел ројализма непознат. Имали су га Пољаци, наша Словенска браћа дуго као облик политичког уређења.

Али ова држава није република, јер су јој симболи Монархије Србије. Симбол је јачи од Назива.

Па шта је ово. Ово је браћо и сестре Регентство, а то је да ''изборни председник''-Регент чува празни трон Немањића и када се Он буде појавио ''Изборни председник-Регент'' ће Византиског Цара и Српског краља увести на ЊИХОВ ПРИВРЕМЕНО УПРАЖЊЕН ТРОН, А СВЕТА ЦРКВА ПРАВОСЛАВНА ЋЕ ОБАВИТИ СВЕТУ ТАЈНУ КРУНИСАЊА И ТРОНИСАЊА.

Тада ће Светосавље Синути над Сербијом јер ће Патријарх и Краљ симболично васпоставити Небески поредак Универзума на земљи.

С вером у Бога, за Краља и тренутно Регентство Српско, Крст часни и Слободу Златну!

Монархиста-који је истовремено и Републиканац КОЈИ ЈЕ ПРИСТАЛИЦА постојећЕГ обликА Српског Регентства,

СВЕГРЕШНИ БРАТ ЗОРАН ПИСКОВИЋ РАБ БОЖЈИ И ПОДАНИК МИТОПОЛИЈЕ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКЕ.

ДОКАЗ ЗА ГОРЕ НАВЕДЕНЕ ТВРДЊЕ ЈЕ СЛЕДЕЋА ОЧИГЛЕДНОСТ:

УЖИВАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ СИМБОЛ КРУНЕ У ОВОЈ РЕПУБЛИЦИ, КОЈА УВАЖАВА КРУНУ И ЊЕНУ ХИМНУ СА СВИМ ПОЧАСТИМА.
ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК ЈЕ У СВЕМУ УВАЖЕН ПО КРАЉЕВСКОМ ДОСТОЈАНСТВУ -КОЕГЗИСТИРА ПРЕСТОЛ И ПРЕЗИДЕНТ, ПА ЗАР ТО НИЈЕ ДИВНО.

KAДА КАЖЕМ ''РЕ'' ТО ГЛАСНО КАЖЕМ, А ОДМАХ ПОТОМ ТИХО-''ПУБЛИКА'' УЗ МРМЉАЊЕ ''ГЕНТСТВО'', ТАКО ДА РЕЧ ГЛАСИ: РЕ-ПУБЛКРЕГЕНТСТВО''. СТОГА И НАШИ МОНАРХИСТИ С ПРАВОМ СУ ЗАЈЕДНО У ВЛАСТИ С РЕПУБЛИКАНАЦА, ЈЕР СРПСКИ РЕПУБЛИКАНЦИ КАО РЕГЕНТОЉУБИТЕЉИ НИСУ ГЕНЕТСКИ ПРОТИВ ИСТОЧНОГ РИМСКОГ ЦАРA И СРПСКОГ КРАЉА.''

ПОТОМ ЈЕ СИНДИКАЛНИ КРУЖОК ПРИХВАТИО МОЈА РАЗМИШЉАЊА КАО ЗАНИМЉИВА И КОНСТАТОВАО ДА СИНДИКАТ НИЈЕ САМО ТРЕНУТНА СИНДИКАЛНА ПРИЧА, ВЕЋ ЈЕ КУЛТУРОЛОШКИ ФЕНОМЕН.

СИНДИКАЛАЦ ЈЕ ПРЕ СВЕГА ЧОВЕК ИСТОРИЈЕ, ТРАДИЦИЈЕ, ПА ПОТОМ СВЕДОК САДАШЊОСТИ И БОРАЦ ЗА БОЉЕ СУТРА.

ПОТОМ СУ ПРИСУТНИ ЕВОЦИРАЛИ УСПОМЕНЕ НА ЕГЗАРХАТ-РЕГЕНТСТВО СРПСКО И ЈУГОСЛОВЕНСКО СА СЕТОМ СЕЋАЈУЋИ СЕ НАШЕГ ЕГЗАРХА-КРАЉА И РЕГЕНТА БЛАЖЕНОПОЧИВШЕГ КРАЉА МУЧЕНИКА АЛЕКСАНДРА  II КАРАЂОРЂЕВИЋА.

ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ КРАЉУ НАШ!

Kralj aleksandar1.jpg



КРОЗ ДИСКУСИЈУ САЗНАЛИ СМО,

ДА ЈЕ РЕГЕНТСТВО РЕАЛНОСТ, СЕТИЛИ СМО СЕ ДА СЕ ОВА ИНСТИТУЦИЈА ЗОВЕ ЈОШ И ''ВИКАРИЈАТ'' - мјестобљуститељСТВО-  ОДНОСНО ''ЕГЗАРХАТ''.

КОРЕН РЕЧИ ''РЕ-ПУБЛИКА'' ЈЕ У ЛАТИНСКОМ ''РЕКС''-КРАЉ, ШТО ЗНАЧИ КРАЉ ИС-ПРЕД ПУБЛИКЕ-ПЛЕБСА-НАРОДА=РЕ(КС)ПУБЛИКА=ЕКС-ПУБЛИКА.

ПОСЛЕ ОВИХ ДИВНИХ РАЗМИШЉАЊА О РЕГЕНТСТВУ И РЕПУБЛИКАНСТВУ ОВО ПОВЕРЕНИШТВО ЈЕ ПОЧЕЛО ДА ЋАСКА О СЛЕДЕЋЕМ ИНТЕРЕСАНТНОМ НАТПИСУ У:

''КУРИРУ''


КОЈИ ГЛАСИ:


MOSKVA - Grigorij Perelman (44), ruski matematički genije, poznat po tome što je odbio da primi milion dolara nagrade za rešenje matematičke pretpostavke za koju su smatrali da je nerešiva, dao je intervju posle godina ćutanja.

- Zbog čega bih trčao za milion dolara? Rešenje zagonetke mi je sinulo u pokušaju da shvatim Hristov hod po vodi. Morao sam da izračunam brzinu kojom je hodao kako ne bi pao u vodu. Šta će mi pare kad sam shvatio kako može da se zavlada svemirom - izjavio je Perelman, koji živi s majkom u trošnom stanu u Sankt Peterburgu.


ИНАЧЕ РАДИ СЕ О jednoм genijalcu,koji je dokazao Poenkareovu hipotezu višedimenzionalnih prostora, jednu od sedam zlatnih problema iz matematike. Za njega su rekli najbolji svetski matematičari da je genije i najveći matematičar današnjice. Inače o pravom Bogu imalo bi se pisati i pisati. Bravo za Grišu. Pogledajte o njemu na youtube.

СИНДИКАЛНИ КРУЖОК ЈЕ ПРОКОМЕНТАРИСАО ФАКАТ ДА ПОРЕД СВЕТА СВЕТЛОСТИ, А ТО ЈЕ ПРОСТОР И ВРЕМЕ ВИДЉИВЕ СВЕТЛОСТИ ПОСТОЈИ СВЕТ НЕВИДЉИВЕ СВЕТЛОСТИ ГДЕ ЈЕ ТА СВЕТЛОСТ БРЖА ОД ОВЕ СВЕТЛОСТИ, ОВАЈ СВЕТ ЈЕ ОГРАНИЧЕН НЕОГРАНИЧЕНОШЋУ. ТО ЈЕ МАТЕМАТИКА СКУПОВА ДОКАЗАЛА.....

ДЕЦА ЧЛАНОВА КРУЖОКА ЗАТРАЖИШЕ ДА ИДЕМО КУЋАМА И ПОЛАКО СМО СЕ РАСТАЛИ У ВРЕВИ БЕОГРАДСКОЈ, АЛИ ИПАК СРЕЋНИ ШТО СМО СЕ МАЛО ДРУЖИЛИ ПРЕД 1. МАЈ 2011. ГОДИНЕ.....

ПОГЛЕДАХ НА ''УШЋЕ''  СА ТУГОМ, ЈЕР НАПУСТИХ НАЈЛЕПШЕ МЕСТО НА СВЕТУ:



С поштовањем,

СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:
PAULUS APOSTOLUS:’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
press@poreskauprava.gov.rs
milan.dumic@poreskauprava.gov.rs

                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 30.04.2011. ГОДИНЕ

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:




3 коментара:

  1. Теодулија је главна карактеристика свих србских владара лозе Немањића. „Раб Христа Бога“ тако су себе сви називали и потписивали, почев од Стефана Првовенчаног до цара Уроша. И не само Немањићи него и владари, кнежеви, деспоти, војводе и господари других лоза и фамилија тако су себе, попут Немањића, називали и потписивали, као кнез Лазар, деспот Угљеша, деспот Стефан Високи, деспот Ђурађ Бранковић, султанија Мара, мајка Ангелина и други многобројни. Сви раби Христа и Бога, сви теодули, слуге Божије. Тако их је све Сава упутио, Немања свима пример дао, а дух Божији на том путу укрепио.“
    „22.
    Свети Сава је тако установио и утврдио да архиепископ србски буде први слуга Христов у чину духовном а краљ србски први слуга Христов у чину грађанском. А кад је архиепископ слуга Христов, то су слуге Христове и сви свештеници, и кад је краљ слуга Христов, онда су слуге Христове и сви чиновници, војни и грађански. Цела јерархија духовна треба да служи Христу, и цела јерархија војна и цивилна треба такође да служи Христу. Дакле, не само Црква има да стоји у служби Христу него и држава, и то држава нимало мање него Црква, и краљ ни мало мање него архиепископ. теодулија је пут и сврха и Цркве и државе подједнако.“

    Свети владика Николај Велимировић

    ОдговориИзбриши
  2. Неколико мисли о монархији




    „Царска власт, која у својим рукама има начина да заустави народне покрете, држећи се сама начела хришћанских, неће допустити народу да се од њих удаљи, спутаваће га. Пошто ће главно дело антихриста бити да све одврати од Христа, то се он неће ни јавити док буде силна царска власт. Она му неће дати да се шири, спречиће га да дела у свом духу. То јесте оно што задржава. Када пак свугда заведу самоуправу, републике, демократије, комунизам – тада ће антихрист отворити простор за деловање. Сатани неће бити тешко да припреми одречење од Христа, као сто је то показало искуство у време Француске револуције прошлог и овог стољећа. Неко мора да има власт да каже „вето“ (не дозвољавам, забрањујем), а смирено исповедање вере неће хтети ни да чују. Када свуда буду заведени такви поретци који погодују раскривењу антихристових стремљења тада ће се појавити и антихрист. До тога доба ће сачекати, биће задржан.“

    Свети Теофан Затворник



    „Свештеник који није монархиста недостојан је да стоји крај Светог Престола. Свештеник – републиканац свагда је маловеран. Монарха на царство помазује Бог, председника бира народна гордост; цар се држи на власти испуњавајући заповести Божје, а председник – угађајући руљи; цар своје верне поданике Богу приводи, а председник – од Бога их одводи“.

    Свештеномученик митрополит кијевски Владимир
    http://romanovisrbija.wordpress.com

    ОдговориИзбриши
  3. Свети Јован Шангајски је био велики монархиста, и сматрао је монархију јединим Богом благословеним државним устројством.

    У два писма упућена приватним лицима Свети Јован је укратко изложио своје ставове по том питању:

    1.

    “Поводом Ваших мисли о монархијској власти рећи ћу само то да у пракси заиста бива нарушавања и противречности у односу на принципе, али у начелу монарх је одговоран пред Богом и савешћу, а изборна лица зависе од руље којој треба угађати, или од оних који имају капитал“ (27.12.1950).

    2.

    “У односу на идеју монархије Ви уопште нисте у праву. Самовоље има код свих врста власти, али монарх је одговоран пред Богом и савешћу у православној држави он може да буде само верник и онај који исповеда православну веру, а у републици све се своди на удовољавање маси, на било који начин .

    Православна Црква може да постоји при сваком облику управљања, али је питање који од њих боље одговара наравственом (моралном) принципу. (07.01.1959. године).

    СВЕТИ ЈОВАН ШАНГАЈСКИ

    ОдговориИзбриши