Најновији чланци на покретној траци:

субота, 2. април 2011.

ШТРАЈК АМАТЕРИ У ПОРЕСКА УПРАВА СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ

БРАЋО И СЕСТРЕ СИНДИКАЛЦИ,
КАКО СМО И ОБЕЋАЛИ, НАСТАВЉАМО СА СТУДИЈОМ ШТРАЈКАЧКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЈОС-А ОД 11.01.2011. ГОДИНЕ ОЗНАЧЕНЕ ‘’БР. 2/2011’’.
СЛЕДЕЋИ ДОКУМЕНАТ СЕ ДАЈЕ У ПРЕПИСУ :

''ЈЕДИНСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ Број: 2/2011
Београд, 11.1.2011. године


ЗАПОСЛЕНИМА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ


На основу члана 3. Закона о штрајку (Сл. Лист СРЈ 29/96 и Службени гласник РС 101/05) и Одлуке Одбора Јединствене организације Синдиката запослених у Пореској управи Србије на седници одржаној 11. јануара 2011. године донета је
ОДЛУКА
О ОРГАНИЗОВАЊУ ШТРАЈКА УПОЗОРЕЊА И ШТРАЈКА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ
I.                    Преговори са социјалним партнерима у циљу испуњења штрајкачких захтева отпочињу 12.1.2011. године са почетком у 11 часова у централи Пореске управе Србије;
II.                 Основне организације синдиката су у обавези да до 17.1.2011. године организују састанке и донесу одлуке о учешћу у штрајку упозорења и штрајку у Пореској управи Србије;
III.               Дана 19.1.2011. године организује се штрајк упозорења - Протест запослених у Пореској управи Србије, који почиње на Тргу Николе Пашића, а наставља протестном шетњом до Владе Републике Србије. Протест почиње у 12 часова.
IV.              Протести запослених - као штрајк упозорења организују се 19. јануара 2011. године у времену од 12 - 13 часова, у просторијама Пореске управе Србије на целој територији Републике Србије
V.                 Генерални штрајк свих запослених у Пореској управи Србије организује се 24. јануара 2011. године са почетком од 8,30 до 15,30 часова. Штрајк се организује у свакој организационој јединици Пореске управе Србије.
VI.              Настављају се преговори о решавању захтева Синдиката са социјалним партнерима, до испуњавања захтева;
VII.            За време штрајка, запослени испољавају незадовољство прекидом рада и останком на радним местима као и окупљањем у просторијама Пореске управе Србије.
VIII.        Са послодавцем се утврђује минимум процеса рада у дане штрајка.
IX.              Штрајк организује и води Одбор Јединствене организације Синдиката, а на територији Србије Одбор синдикалних организација центара. Председник Одбора је Милан Думић а председници одбора центара на територији су председници организација синдиката центара.
X.                Председници организација синдиката су у обавези да запослене и послодавце обавесте о организовању Штрајка достављањем Одлуке, Прогласа као и Захтева Синдиката који су достављени социјалним партнерима.
XI.              Организовање Штрајка, односно учешће у Штрајку сходно овој Одлуци не представља повреду радне обавезе и неможе бити основ за покретање поступка за утврђивање дисциплинске и материјалне одговорности запосленог и неможе за последицу имати престанак радног односа.
XII.           Одбор Јединствене организације Синдиката ће обавестити Министарство унутрашњих послова Србије, подношењем пријаве за организовање Протестне шетње и Штрајка, а председници организација Синдиката центара на територији су у обавези да Штрајк пријаве полицијским станицама у местима где се организује штрајк.
XIII.         Запослени који буду одређени да обављају послове ради обезбеђења минимума процеса рада за време штрајка дужни су да раде сагласно решењу генералног директора.
XIV.        Штрајк организује и води Штрајкачки одбор, чији је списак прилог Одлуци.
XV.           Позивају се запослени да учествују у штрајку и да стриктно следе упутства Штрајкачког одбора.
Достављено:
Генералном директору
Председнику управног одбора Председнику Владе Републике Србије
Министарству финансија
 Синдикату управе Србије
Свим организацијама Синдиката ''
Р А С У Ђ И В А Њ Е

1) У ГОРЕ СПОМЕНУТОМ АКТУ БР. 2/11 ОД 11.01.2011. ГОДИНЕ ЈОС-А САСВИМ СЕ ПОГРЕШНО ПОЗИВАЈУ НА ЧЛАН 3. ЗАКОНА О ШТРАЈКУ, ЈЕР ТУ ОДЛУКУ НИЈЕ ДОНЕЛА ‘’ВЕЋИНА ЗАПОСЛЕНИХ’’.

2) ПРАВИЛНО СЕ ЈОС У УВОДУ ПРЕДМЕТНЕ ОДЛУКЕ ПОЗИВА НА ЗАКОН О ШТРАЈКУ, ЧИМЕ ЈЕ ПРИЗНАО ДА СЕ У КОНКРЕТНОЈ СИТУАЦИЈИ ПРИМЕЊУЈЕ УПРАВО ОВАЈ ЗАКОН.

КАКО СМО ТО ВЕЋ РАНИЈЕ ПИСАЛИ ПО ЗАКОНУ О ШТРАЈКУ-ЧЛ.18. ПОРЕСКОМ СЛУЖБЕНИКУ ЈЕ ЗАБРАЊЕНО СТУПАЊЕ У ШТРАЈК.

ТО ЈЕ ЧИЊЕНИЦА И СТОГА ЈЕ ОВАЈ СИНДИКАТ СТАО У БОРБУ ЗА ОЧУВАЊЕ ЗАКОНИТОСТИ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.

3) ТАЧКА I) ПРЕДМЕТНЕ ОДЛУКЕ ГОВОРИ О ПОСТОЈАЊУ СОЦИЈАЛНИХ ПАРТНЕРА ШТО ЈЕ ЧИСТА ИМАГИНАЦИЈА, ЈЕР СЕ НЕ КАЖЕ КОЈИ СУ ТО ТАЧНО СОЦИЈАЛНИ ПАРТНЕРИ. ОВАЈ СИНДИКАТ И ДАН ДАНАС НЕ ЗНА ТЕ ПАРТНЕРЕ, ЈЕР СЕ ИСТИ НИСУ ЈОШ ЈАВИЛИ НИТИ СУ НАС ЗВАЛИ У БИЛО КАКВЕ ПРЕГОВОРЕ.

4) ТАЧКА 2) ОДЛУКЕ ЈЕ ПОРАЖАВАЈУЋА ЈЕР СЕ ГОВОРИ О НЕКАКВИМ ОБАВЕЗАМА, А КОЛИКО МИ ТО ЗНАМО СИНДИКАЛНА АКТИВНОСТ ЈЕ ДОБРОВОЉНА СТВАР!

5) ТАЧКА 3) ОДЛУКЕ ЈЕ ДЕПЛАСИРАНА ЈЕР ОРГАНИЗАТОР ПРЕТИ ПРАЗНОМ ПРАЋКОМ- НИТИ ОНИ СМЕЈУ НИТИ МОГУ ОРГАНИЗОВАТИ БИЛО КАКАВ МАСОВНИ ПРОТЕСТ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.

СИНДИКАЛНА ОПЦИЈА ИСТИНСКОГ СИНДИКАТА ГДЕ СМО И МИ, ЗА РАЗЛИКУ ОД ЈОС-А, ПОКАЗАЛА ЈЕ СВОЈУ СНАГУ 25.03.2011. ГОДИНЕ У БЕОГРАДУ.

ТАДА СМО ПОРЕД ОСТАЛОГ ПОРУЧИЛИ И СЛЕДЕЋЕ ВЛАДАЈУЋОЈ НОМЕНКЛАТУРИ:


25.03.2011. ГЛАС ИСТИНСКИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ
ТАЧКА 7. ОДЛУКЕ ЈЕ ТОТАЛНО НЕОДГОВОРНА. ШТА ИМ ТО ЗНАЧИ ОКУПЉАЊЕ НА РАДНИМ МЕСТИМА И ОСТАНКОМ У ПРОСТОРИЈАМА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ.
НОДГОВОРНИ ШТРАЈКАЧИ АКО НЕЋЕТЕ ДА РАДИТЕ ИЗАЂИТЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ ИЗ ПРОСТОРИЈА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СА РАДНИМ КЊИЖИЦАМА У РУКАМА И ОМОГУЋИТЕ ПОШТЕНОМ СВЕТУ ДА НАСТАВИ ДА НЕСМЕТАНО ДА РАДИ, А НЕЗАПОСЛЕНИМА ДА СЕ ЗАПОСЛИ УМЕСТО ВАС ‘’НЕЗАДОВОЉНИХ’’.

НЕ, ВИ ХОЋЕТЕ И РАДНА МЕСТА, А И НЕРАД. Е ПА ТА ПРОТИВРЕЧНОСТ СЕ НЕ ДА ПРЕВАЗИЋИ.

ТАЧКА 8) ЈЕ НЕПРЕЦИЗНА ЈЕР СЕ НЕ КАЖЕ КОЈИ ЈЕ ТО ТАЧНО ПОСЛОДАВАЦ И О КАКВОМ СЕ ТО МИНИМУМУ ПРОЦЕСА РАДА МОЖЕ ГОВОРИТИ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.
‘’ШТРАЈКАЧИ’’ ДОБРО ЗНАЈУ ДА ЈЕ ТО НЕМОГУЋЕ, ЈЕР СЕ У ОВОЈ ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ГИНЕ ОД ПОСЛА.

ТАЧКА 9) ЈЕ ТОТАЛНО НЕПРЕЦИЗНА ЈЕР ПО ЧЛАНУ 3. ЗАКОНА О ШТРАЈКУ ВОЂА ПРЕДМЕТНЕ АКЦИЈЕ МОЖЕ БИТИ СМО СИНДИКАТ У РЕПУБЛИЦИ, ШТО У КОНКРЕТНОМ СЛУЧАЈУ НИЈЕ.

ТАЧКА 11) ЈЕ ЧИСТА ДЕМАГОГИЈА. ПА НАРАВНО ДА НЕМА ДИСЦИПЛИНСКОГ ПОСТУПКА. ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПАК СЕ ВОДИ САМО ПРОТИВ РАДНИКА. ШТРАЈКАЧУ У ДРЖАВНОМ ОРГАНУ ЈЕ САМИМ ЧИНОМ УЧЕШЋА У ШТРАЈКУ ВЕЋ ЈЕ ПРЕСТАО РАДНИ ОДНОС, И СТОГА И НЕМА ДИСЦИПЛИНСКЕ ОДГОВОРНОСТИ.

ОВАЈ СИНДИКАТ ЈЕ ОВУ ЧИЊЕНИЦУ ЈАВНО САОПШТИО ЗАПОСЛЕНИМА ДА СЕ НЕ ИГРАЈУ СА ПОСЛОМ, ВЕЋ ДА ТРЕБА ДА НАСТАВЕ ДА РАДЕ И СПОР ДА СЕ РЕШИ ПРЕД АРБИТРАЖОМ САГЛАСНО ЗАКОНУ. ИСТО ТАКО ТОТАЛНА ЈЕ ДЕМАГОГИЈА ДА НЕМА НАВОДНЕ МАТЕРИЈАЛНЕ ОДГОВОРНОСТИ, ЈЕР ЗА СВУ ШТЕТУ ЗБОГ ШТРАЈКА КОЈУ БИ ШТРАЈКАЧ ПРИЧИНО ДРЖАВИ МОРАО БИ И МАТЕРИЈАЛНО ОДГОВАРАТИ СВОМ СВОЈОМ ИМОВИНОМ.

ТАЧКА 13) ОДЛУКЕ ЈЕ БЕСМИСЛЕНА ЈЕР СЕ НЕ ЗНА О КОМ СЕ ТО ‘’ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ’’ РАДИ. КОЛИКО МИ ТО ЗНАМО У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ПОСТОЈИ САМО ДИРЕКТОР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ,
А НЕМА НИКАКВОГ ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА.

ИЗ ОВОГА ДЕТАЉА ЈАСНО ЈЕ ДА СУ КОЛОВОЂЕ ПРЕДМЕТНИХ НЕЗАКОНИТОСТИ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ТОТАЛНО НЕУПУЋЕНИ У ОСНОВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ, ШТО ЈЕ ЖАЛОСНА ПОЈАВА.

И НА КРАЈУ ТВРДЊА ДА ЈЕ НАВОДНО ПРЕДМЕТНА ОДЛУКА ДОСТАВЉЕНА ‘’СВИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА СИНДИКАТА’’, НИЈЕ ТАЧНА, ЈЕР НИ ЈЕДНА ОСНОВНА ОРГАНИЗАЦИЈА НИТИ ПОВЕРЕНИШТВО УГС-А ’’НЕЗАВИСНОСТ’’ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ПРЕДМЕТНУ ОДЛУКУ НИЈЕ ДОБИЛО.

З А К Љ У Ч А К

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ‘’НЕЗАВИСНОСТ’’ ИЗРАЖАВА ЖАЉЕЊЕ ШТО СУ СЕ ПРЕДМЕТНИ ДОГАЂАЈИ ДЕСИЛИ И МОЛИ ЈАВНОСТ- ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ,  ДА НЕ ЗАМЕРЕ ЗБОГ СВЕГА ОВОГА, ЈЕР СУ ‘’ШТРАЈКАЧИ’’ ИСПОЉИЛИ ТОТАЛНИ АМАТЕРИЗАМ И НЕПОЗНАВАЊЕ ОСНОВНИХ СТВАРИ ВЕЗАНИХ ЗА ПРОБЛЕМАТИКУ ШТРАЈКА.
СТОГА ЗАСЛУЖУЈУ ДА ИМ СЕ СВИ ПРОПУСТИ ОПРОСТЕ, ЈЕР СУ БИЛИ У ТЕШКОЈ ‘’ПРАВНОЈ ЗАБЛУДИ’’.

ОВАЈ СЕРИЈАЛ НАСТАВЉАМО.....НЕКОМ ДРУГОМ ПРИЛИКОМ.


С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
http://proglas.blogspot.com/
                                                       Е Д И Т О Р
Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske
Наш Си./Бр. Сл. од 02.04.2011. ГОДИНЕ.
Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković 

0 коментара:

Постави коментар