Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 7. април 2011.

ШТРАЈК-СТУДИЈА ОД СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ

ИСТИНСКИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ 25.03.2011. ГОДИНЕ

БРАЋО И СЕСТРЕ СИНДИКАЛЦИ,

НАСТАВЉАМО ДАЉЕ ДА АНАЛИЗИРАМО ‘’МЕТА-АСПЕКТ’’ НАЗОВИ ШТРАЈКА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.

ТАЈ ДОКУМЕНАТ-ЛЕТАК СЕ ДАЈЕ У СЛЕДЕЋОЈ 
prepis varijanti, 
који сам прекуцао:


''ЈЕДИНСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА

ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ
Број:2/2011
Београд, 11.1.2011. године

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ
ПОСЛОВА СРБИЈЕ


Министар Ивица Дачић
11000 БЕОГРАД

Предмет:
Пријава за организовање Протеста
Сагласно

одредбама Закона о окупљању грађана („Сл. Гласник РС", бр. 51/92, 53/93,
67/93, 48/94, 17/99, 33/99, 29/01 и 101/05), подносимо пријаву за одржавање
јавног скупа - штрајк упозорења запослених у Пореској управи Србије .


Протестна шетња - штрајк упозорења
организује се 19. јануара 2011. године, на Тргу Николе Пашића, наставља
протестном шетњом до Владе Републике Србије, од 11 часова.

У једносатни штрајк упозорења - протест запослени ступају 19. јануара
2011. године у времену од 12 - 13 часова, на својим радним местима на целој територији
Републике Србије.

Штрајк упозорења и Штрајк се организује

прекидом рада и останком на радним местима или окупљањем у просторијама Пореске управе Србије на територији Србије, а поводом нерешених захтева за побољшање материјалног и социјалног положаја запослених и обећања за исплату Божићне награде.
Молимо Вас да сходно својим надлежностима обавестите секретаријате и полицијске управе на целој територији Републике Србије о организовању протестне шетње - штрајка упозорења, који ће почети 19. јануара 2011. године, од 11 часова на Тргу Николе Пашића, након чега ће уследити протестна шетња до Владе Републике Србије. Ако до испуњења синдикалних захтева недође штрајк запослени одпочиње 24. јануара 2011. године у свим пореским управама на територији Републике Србије и трајаће до испуњења синдикалних захтева.
Ради Вашег упознавања и поступања у прилогу Вам достављамо Одлуку о организовању Штрајка упозорења и Штрајка, Проглас, Позив на штрајк и Захтеве који су упућени социјалним партнерима.
Функцију Штрајкачког одбора за време одржавања Штрајка обавља Јединствене организације Синдиката а на територији су то одбори синдикалних организација центара, а за време организовања Штрајка преговараће са социјалним партнерима и цињу испуњења захтева и датих обећања.
ПРЕДСЕДНИК
Милан Думић с.р.''




FABULA DOCET-ПОУКА ЈЕ


ПРВО ШТО ЈЕ ПРИМЕТНО ЈЕСТЕ ДА ОВАЈ ДОКУМЕНАТ НА СЕБИ НЕМА ПОТВРДУ МУП-А ДА ЈЕ ПРИМЉЕН, ТАКО ДА СЕ РАДИ О НАЦРТУ ТЕКСТА.

ДА ЈЕ ‘’ШТРАЈКАЧКИ ПОЛИТБИРО ПОРЕСКЕ УПРАВЕ’’ ИМАО ОЗБИЉНЕ НАМЕРЕ ДА УЂЕ У ТУ ‘’ШТРАЈКАЧКУ АВАНТУРУ’’ СИГУРНО БИ ГА ДОСТАВИЛИ САГЛАСНО КАНЦЕЛАРИЈСКОМ ПОСЛОВАЊУ МУПУ, ШТО КАКО СМО КОНСТАТОВАЛИ НИЈЕ УЧИЊЕНО.

ДРУГО, У ЛЕТКУ СЕ НЕ СПОМИЊЕ НА КОЈИ СЕ ТО ТАЧНО ЧЛАН ЗАКОНА О ОКУПЉАЊУ ГРАЂАНА ТАЧНО МИСЛИ. ОВО ЈЕ ВЕЛИКИ ПРОПУСТ ЈЕР ДА СЕ ОЗБИЉНО РАДИЛО НА ‘’ШТРАЈКУ’’ ‘’ШТРАЈКАЧКИ ПОЛИТБИРО’’ БИ СИГУРНО ОТКРИО ДА ТАКАВ НАЧИН РАДА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ЈЕ НАЈСТРОЖЕ ЗАБРАЊЕН-НАРОДНОМ ВОЉОМ.

ТРЕЋЕ, ПОТПУНО ЈЕ БЕСПРЕДМЕТНО ОБАВЕШТАВАТИ МУП-А О ДОГАЂАЈИМА КОЈИ ЋЕ СЕ ОДИГРАВАТИ УНУТАР ПРОСТОРИЈА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ У КРИТИЧНО ВРЕМЕ.

ЧЕТВРТО, ‘’ПОЛИТБИРО ШТРАЈКАЧКЕ ПОБУНЕ И ПРЕВРАТА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ’’ НИЈЕ БИЈО ОВЛАШЋЕН ДА ‘’АУТОРИТАРНО САОПШТАВА МУП-У ДА ЋЕ 24.01.2011. ГОДИНЕ У СВИМ ПОРЕСКИМ УПРАВАМА НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДОЋИ ДО ШТРАЈКА’’. ‘’ШТРАЈКАЧКИ ПОЛИТБИРО’’ ОВАКВЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ НИЈЕ СМЕО ПЛАСИРАТИ, ЈЕР ИМ ЈЕ ДОБРО ПОЗНАТО ДА У СВИМ МЕСТИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НЕМАЈУ СВОЈЕ СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ. ИСТО ТАКО ЗНАЛИ СУ ДА СЕ И ОВАЈ СИНДИКАТ КАО ‘’СИНДИКАТ ЗАКОНИТОСТИ И ПРАВДЕ’’ ОЗБИЉНО СПРЕМАО ДА СЕ СУПРОСТАВИ НАЈАВЉЕНОЈ ‘’ДЕСТРУКЦИЈИ И ХАОСУ’’.


ПЕТО, ЛЕТАК НЕ САДРЖИ НАПОМЕНУ О ПРИЛОЗИМА УЗ ИСТИ, ШТО ЈЕ ДОКАЗ ДА СЕ РАДИ САМО О ПРЕДЛОГУ НЕКАКВОГ АКТА, ЗА КОЈИ СЕ УНАПРЕД ЗНАЛО ДА НЕЋЕ БИТИ ПРЕДАТ ПРИМАОЦУ.

З А К Љ У Ч А К

ИЗ СВЕГА НАПРЕД НАВЕДЕНОГ ИНДИЦИРА СЕ ДА НИСУ БИЛЕ ОЗБИЉНЕ НАМЕРЕ ДА СЕ ИДЕ ДО КРАЈА У ОТВОРЕНИ СУКОБ СА ЗАКОНОМ И ДА ЈЕ ЦЕЛА ''ШТРАЈКАЧКА ТУЖНА ПРИЧА'' БИЛА УПУЋЕНА ''ШИРИМ НЕЗАДОВОЉНИЦИМА'' РАДИ ЊИХОВОГ ''ЗАДОВОЉЕЊА И РАЗУМЕВАЊА''. ОВО ЈЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ, ЈЕР ''ЧЛАНОВИ СИНДИКАЛНОГ ПОЛИТБИРОА'' СУ ДОБРО ЗНАЛИ ШТА СМЕЈУ, А ШТА НЕ СМЕЈУ. ОВИ ''ЧЛАНОВИ ПОЛИТБИРОА'' СУ ИНАЧЕ ШКОЛОВАНИ ЉУДИ И КАО ТАКВИ СВО ВРЕМЕ СУ БИЛИ СВЕСНИ ''ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ'' ДОКЛЕ СУ МОГЛИ ИЋИ.

''ЦРВЕНА ЛИНИЈА'' НИЈЕ ПОГАЖЕНА НИТИ ПРЕЂЕНА, ШТО ЈЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ.

ПОНАВЉАМ У ИСТОРИЈИ ПОРЕЗНИКА СРБИЈЕ ОД 19. ВЕКА ДО ДАНАС ПОРЕЗНИЦИ НИКАДА НИСУ БИЛИ У ШТРАЈКУ, И ОВО ЈЕ ПРВИ ПОКУШАЈ ЊЕГОВОГ ОРГАНИЗОВАЊА.

МОЛИМО ЈОС ДА ВИШЕ НИКАДА НЕ УЛАЗИ У ОВАКО ОПАСНЕ ПРИЧЕ!!!!!

НИШТА НАМ ОВО НИЈЕ ТРЕБАЛО, ЈЕР ДО СПОРНОГ ШТРАЈКА ОБА СИНДИКАТА СУ БИЛИ У КОЕГЗИСТЕНЦИЈИ И ВИДЉИВО СЕ НИСУ РАДНИЦИ ЦЕПАЛИ ПО ОСНОВУ СИНДИКАЛНО-НЕСИНДИКАЛНОМ ОПРЕДЕЉЕЊУ.

КАДА ЈЕ КРЕНУО ''ШТРАЈК'' ФРОНТ ПОРЕЗНИКА СЕ ПОЦЕПАО НА ВЕЋИНУ КОЈА ЈЕ ПРОТИВ ШТРАЈКА И НА МАЊИНУ КОЈУ ЈЕ ПРЕДВОДИЛА ''АНАРХО-СИНДИКАЛНА ФРАКЦИЈА ПОБУЊЕНИКА''.

ПРЕДЛАЖЕМО ДА СВЕ ПАДНЕ У ЗАБОРАВ И ВАСПОСТАВИ СЕ ПУНО ЈЕДИНСТВО РАДА, РЕДА И ПОРЕТКА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.
 
С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Е Д И Т О Р
Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com –линк www. gsupipnezavisnost.org.rs ТЈ. www.sidikatporeske
Наш Си./Бр. Сл. од 06.04.2011. ГОДИНЕ
Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
Sindikat Poreske uprave Centrala ''Nezavisnost'' poverenik Zoran Pisković: Obaveštava

0 коментара:

Постави коментар