Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 10. април 2011.

ШТРАЈК ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ

АУТЕНТИЧНИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ 25.03.2011. ГОДИНЕ-БЕОГРАД

БРАЋО И СЕСТРЕ СИНДИКАЛЦИ,

ХВАЛА БОГУ ЕВО ДОВРШАВАМО ‘’СЕРИЈАЛ’’ КОЈИ СЕ БАВИО АНАЛИЗОМ ‘’ШТРАЈКАЧКОГ ШТИВА СИНДИКАЛНИХ ПРОТЕСТАНАТА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ’’.

ЗАДЊИ ЛЕТАК ИЗ ГРУПЕ ‘’ШТРАЈКАЧКИХ ЛЕТАКА’’ ГЛАСИ:
(ЛЕТАК САМ ПРЕКУЦАО)

''СИНДИКАТ УПРАВЕ СРБИЈЕ

Број: 2/2011
Београд, 4.. 1. 2011. године



Синдиката управе Србије, разматрајући захтеве и Одлуку Јединствене организације Синдиката Пореске управе Србије доноси
О Д Л У К У


Подржавају се оправдани захтеви Јединствене организације Синдиката Пореске управе Србије о побољшању материјалног и социјалног положаја запослених и спровођење Одлуке о Божићној награди за све запослене која је договорена за генералним директором Пореске управе Србије 30.12.2010. године. Подржава се Одлука о организовању Штрајка упозорења и Штрајка запослених у Пореској управи Србије на територији Републике Србије дана 19. јануара2011. године, обуставом рада у времену од 12 - 13 часова и Генералним штрајком запослених који почиње 24. јануара 2011. године од 8.30 до 15.30. часова до испуњења захтева.
Синдикат управе Србије ће пружити све видове помоћи и подршке Одбору и запосленима у циљу спровођења Штрајка упозорења - протестне шетње и штрајка, до испуњења захтева, а 20. јануара 2011. године у Синдикату управе Србије организоваће се конференција за штампу на којој ће се изнети захтеви Синдиката, упознати јавност са активностима по питању донете Одлуке.
Синдикат управе Србије позива све организације Синдиката и органе у Републици Србији да дају подршку запосленима у Пореској управи Србије и учествују у протестној шетњи који организује Јединствена организација Синдиката у Пореској управи


ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАТА
Његош Потежица с.р.''
О Ц Е Н А   Л Е Т К А

КАКО СЕ РАДИ О ИСТАКНУТОМ ‘’ПРВОБОРЦУ СРПСКОГ СИНДИКАЛИЗМА’’ НЕ БИХ ДА ГОРЊИ ЛЕТАК ДА СТРУЧНО ЕЛАБОРИРАМ.
ЗА
ТАКВУ ЕЛАБОРАЦИЈУ ЗАИСТА НИСАМ ДОСТОЈАН!
АЛИ
КАО ЈЕДАН БЕДНИ И ЈАДНИ ‘’АУТЕНТИЧНИ СИНДИКАЛАЦ’’ МОРАМ ПРИМЕТИТИ СЛЕДЕЋЕ:
 1.
У УВОДУ ГОРЕ НАВЕДЕНЕ ОДЛУКЕ НИГДЕ СЕ НЕ КАЖЕ КОЈЕ ЈЕ ТО РАДНО ТЕЛО-ОРГАН СИНДИКАТА УПРАВЕ СРБИЈЕ РАЗМАТРАЛО ‘’ЗАХТЕВЕ И ОДЛУКЕ’’ ЈОС-А. ИЗ ОВОГ ПОДАТКА ЈАСНО ЈЕ ДА НИКАКАВ ОРГАН ‘’СИНДИКАТА УПРАВЕ СРБИЈЕ’’ НЕ СТОЈИ ИЗА ПРЕДМЕТНЕ ОДЛУКЕ.
 2.
У УВОДУ ‘’ОДЛУКЕ’’ СЕ НЕ НАВОДИ ПОД КОЈИМ БРОЈЕМ СЕ ВОДЕ ТИ НАВОДНИ ЗАХТЕВИ ЈОС-А НИТИ СЕ НАВОДИ ДАТУМ ДОНОШЕЊА ПОМЕНУТЕ ОДЛУКЕ. ПОМИЊЕ СЕ НЕКАКАВ ДАТУМ 4.01.2011. ГОДИНЕ, ШТО ЈЕ У ИНФОРМАТИВНОМ СМИСЛУ НЕДОВОЉНО.
 3.
САМ ТЕКСТ ОДЛУКЕ ЈЕ УОПШТЕН И СТОГА НЕПОТПУН. ПУН ЈЕ ИСТРОШЕНИХ ФРАЗА И ПОТРОШЕНИХ ЖЕЉА....И ПРАЗНИХ НАДА.
 4.
У ОВОМ ЛЕТКУ НЕТАЧНО ЈЕ НАВЕДЕНО ДА ЈЕ СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ‘’НЕЗАВИСНОСТ’’ ДОБИЈО ПРЕДМЕТНИ ЛЕТАК-ОДЛУКУ, ШТО И РАЗУМЕМО ЈЕР УВАЖЕНИ ‘’ЛИДЕР’’ ОВАЈ СИНДИКАТ- ОВО ПОВЕРЕНИШТВО НИКАДА НИЈЕ КОНТАКТИРАО.
 МИ
МУ ЗБОГ ТОГА НЕ ЗАМЕРАМО, ЈЕР СМО ДОБРО СВЕСНИ НАШЕ БЕДНЕ ПОЗИЦИЈЕ.
 МЕЂУТИМ,
ГОРЕ СПОМЕНУТИ АУТОР ЛЕТКА МОРА ЗНАТИ ДА И У СИНДИКАЛНОМ ЖИВОТУ ПОСТОЈИ СИНДИКАЛАНА ОПОЗИЦИЈА И УПРАВО ОВО ПОВЕРЕНИШТВО ЧИНИ ТУ ОПОЗИЦИЈУ.
 И
НА САМОМ КРАЈУ: ПОЗДРАВЉАМО ИСКРЕНОСТ ГОРЕ СПОМЕНУТОГ ‘’ПРВОБОРЦА СИНДИКАЛНОГ ЈЕДНОУМЉА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ’’ ШТО ЈЕ САМ ПРЕДМЕТНИ ПОКРЕТ У РЕЖИЈИ ЈОСА НАЗВАО ИСКРЕНО КАО :’’ПРОТЕСНА ШЕТЊА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ‘’ ЈОС-А.

ЗАКЉУЧАК ОВОГ СИНДИКАТА ЈЕ УПРАВО ИСТИ ЗАКЉУЧКУ ‘’УВАЖЕНОГ ПРВОБОРЦА’’ А ТО ЈЕ ДА СУ У ПИТАЊУ САМО ШЕТАЧИ И НИШТА ВИШЕ.
 АЛИ НАМЕЋЕ СЕ И СЛЕДЕЋЕ ПИТАЊЕ У ВЕЗИ НАПРЕД ЦИТИРАНОГ
СТАВА ‘’СИНДИКАЛНОГ ХЕРОЈА И ПРВОБОРЦА СИНДИКАЛИЗМА СРБИЈЕ’’, А ТО ЈЕ КАКО ОСТВАРИТИ ЊЕГОВУ ПРЕПОРУКУ ДА ИСТОВРЕМЕНО РАДИМО И ДА ШЕТАМО?
 КАКО ПОМЕНУТИ ‘’ПРВОБОРАЦ’’ НИЈЕ ‘’ДЕТЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ’’
ТО ЈЕ РАЗУМЉИВО ЊЕГОВО ПРЕДЛАГАЊЕ ИСТОВРЕМЕНОГ НЕРАДА И РАДА, ШТО ДОЗВОЛИЋЕТЕ НИЈЕ МОГУЋЕ!
 ИНАЧЕ ПОЗДРАВ ПОМЕНУТОМ ‘’СИНДИКАЛНОМ ЛИДЕРУ’’ КОГА ЛИЧНО
НЕ ПОЗНАЈЕМ, АЛИ МУ ЗНАМ РОЂЕНОГ БРАТА КОЈИ ЈЕ НАШ ДИВНИ КОЛЕГА У ЈЕДНОЈ ОД ФИЛИЈАЛА ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА. ТАЈ КОЛЕГА- РОЂЕНИ БРАТ УВАЖЕНОГ ‘’СИНДИКАЛНОГ ПРВОБОРЦА’’ МИ ЈЕ У ЈЕДНОЈ СЛУЖБЕНОЈ АКТИВНОСТИ МНОГО ПОМОГАО КАО ИЗВАНРЕДНИ ПОЗНАВАЛАЦ ИНФОРМАТИКЕ, ШТО МЕ ЈЕ СПАСИЛО У СМИСЛУ ДА САМ САМО ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОМЕНУТОМ БРАТУ ИЗВРШИО УСПЕШНО СЛУЖБЕНИ ЗАДАТАК.
 ТАДА УПОЗНАВШИ ТОГ ДИВНОГ ‘’ЂЕТИЋА ПОЛИМЉА- ПОНОСИТОГ’’ ПОЧЕО САМ ДА ПОСЕБНО ПОШТУЈЕМ И НАПРЕД
СПОМЕНУТОГ ‘’СИНДИКАЛНОГ ЛИДЕРА’’.

 ПОЗДРАВ
СВИМ СТРПЉИВИМ ЧИТАОЦИМА ОВОГ СЕРИЈАЛА....!!!!

С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Е Д И Т О Р
Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com –линк www. gsupipnezavisnost.org.rs ТЈ. www.sidikatporeske
Наш Си./Бр. Сл. од 08.03.2011. ГОДИНЕ
Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
Sindikat
Poreske uprave Centrala ''Nezavisnost''
poverenik Zoran Pisković:
Obaveštava


0 коментара:

Постави коментар