Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 29. април 2012.

ISTINA O RUKOVODIOCIMA I LIDERIMA TEORIJA OPSTANKA









 USS

Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS 

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

Предмет: ISTINA O RUKOVODIOCIMA I LIDERIMA TEORIJA OPSTANKA


Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS 
Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд у једном свом научном истраживању су посматрали понашање руководилаца и лидера приликом њиховог доласка на посао и одласка са посла и приметили су да се они углавном возе луксузнијим службеним аутомобилима у пратњи возача. Ово истраживање се односило на све Руководиоце како у Државној управи, тако и шире-у друштву- Лидере. Руководиоци чак и неких недобитних сиромашних финансија такође су примећени да се понашају на исти начин: Бољи аутомобил са обавезном пратњом возача који је члан те организације, је свакодневна слика тренутних промоција разних асоцијација и удружења. 
Ови услови и панорама превоза Руководилаца који се возе са возачем службеним возилом, детерминишу ''профил тих руководилаца и лидера'', а то значи да су они углавном обележени са три карактерне црте:
1. Усресређени су и Усмерени су ка себи!
Тако, Руководиоци и Лидери који се возе са возачем службеним возилом, ретко ће кад пропустити да не критикују извршиоца и подчињеног, што мало касни на посао или раније изађе са посла. Свакодневно Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд по том основу добијају непрестане пријаве својих чланова и симпатизера како их поменути руководиоци ''рибају'' због 2-3 минута кашњења на посао….
Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд, тада теше те малтретиране и понижаване ''извршиоце'' следећом истином:
"Не ради се о томе, да су ти Руководиоци који се возе са возачем службеним возилом, есенцијално зли, пакосни и охоли, али чињеница је, да како напредују у социјалној хијерархији, да постају све више и више усресређенији ка себи и њиховом егу. То тако мора да буде по логици ствари.
Потом Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд тим ''повређеним и пониженим колегама'' одмах дају ''терапију'' саветом:
poverenik Zoran Mihailov Pisković
То ''омаловажавање'' можете драстично изменити, тако што ћете ваше Руководиоце који се возе са возачем службеним возилом, непрестано подсећати на Ваше потребе егзистенцијалног карактера. То подсећање, приморава их на одређено понашање у смислу њиховог алтруизма и човекољубља. Руководиоци који се возе са возачем службеним возилом, јако воде рачуна о ''Јавном мњењу'' не колективитета у коме раде са извршиоцем и ''где су газде'', већ стрепе од ''трећих лица са стране''.

У овом детаљу је синдикална борба. Знамо где је њихова ''Ахилова пета''.

2. Богатољубиви су и Среброљубиви су!
Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд знају да су ти Руководиоци који се возе са возачем службеним возилом, махом веома похлепни и златољубиви. Богатство и друштвена моћ која долази са вишим положајем у друштвеној хијерархији организације, по правилу им омогућава занемаривање других сарадника и подчињених и нагони их на разматрања у смислу неписане регуле и максиме која гласи: ''Што вреди за подчињеног, не вреде за Руководиоца који се вози са возачем службеним возилом?''. Знајући све ово, Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд учи своје чланство знању, по коме њихови Руководиоци који се возе са возачем службеним возилом, све мање и мање примећују потребе ''потчињених'', и самим тим све мање и мање помажу ''извршиоцима'' када су у љутим невољама и бедама. 
Стога Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд закључују да је социјално-институционални положај Руководиоца који се вози са возачем службеним возилом, у директној корелацији, са ниво његовог саосећања и сажаљења према подчињеном, када се нађу лицем у лице са економски слабијим извршиоцем. 
3. Ментално су издржавани од окружења-полтронство
Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд знају да Руководиоци који се возе са возачем службеним возилом много чешће златољубље приказују као врлину, што је тотална заблуда са историјске теорије. Међутим, полтронска средина их у овој илузији у свему подржава. Стога Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд налазе да би требало у будућности морал фузионисати са идејом привређивања и рада.

ОПТИМИСТИЧКИ ЗАКЉУЧАК
Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд су утврдили да су извршиоци мање склони преварама, јер у свему зависе од Руководилаца који се возе са возачем службеним возилом, а све ово, да би били запослени, па се стога и понашају у складу са жељама руководилаца који се возе са возачем службеним возилом. Ово анкетирање Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Београд побија нека ранија истраживања, по којима су извршиоци у моментима немаштине наводно склонији конфликтима и анксиозностима.



С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ 
Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА БЕОГРАД
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 20.04.2012. GODINE

СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ 
Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
radmila.jugovic@poreskauprava.gov.rs
-press@poreskauprava.gov.rs




0 коментара:

Постави коментар