Најновији чланци на покретној траци:

субота, 28. април 2012.

SINDIKATI U PORESKA UPRAVA NEMAJU PRAVO NA ŠTRAJK










SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS
је опредељен за
Монотеистички синдикализам-Синдикат хришћана и свих монотеиста Србије

SINDIKAT ISTINE

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

Предмет: SINDIKATI U PORESKA UPRAVA NEMAJU PRAVO NA ŠTRAJK

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Скрећемо Вам пажњу да је на
 објављен натпис следећег наслова:

Војни синдикат нема право на штрајк


БЕОГРАД – Централна церемонија поводом Дана Војске Србије организована је јуче у Лесковцу, у присуству председнице Скупштине Србије, Славице Ђукић Дејановић, као заменика председника Републике, министра одбране Драгана Шутановца и начелника Генералштаба Војске Србије генерала-потпуковника Љубише Диковића.
У Београду, у име председнице парламента, председник скупштинског Одбора за одбрану и безбедност Душан Бајатовић положио је венац на споменик Незнаном јунаку на Авали. Био је то први пут да се Дан Војске Србије обележава 23. априла, на дан када је 1815. у Такову почео Други српски устанак за ослобођење Србије од турске власти.
Драган Мердовић, заставник техничке службе и председник Синдиката припадника Војске Србије, сматра да стандард запослених у војсци може да се подигне и да за то има простора.
- Иако Синдикат Војске Србије постоји већ седам месеци, поједини гарнизони то и даље не знају. Ми нисмо социјални случајеви, али наш стандард ипак морамо да подигнемо јер су запослени у војсци свакодневно изложени сложеним психофизичким напорима – каже Мердовић и додаје да поједини команданти ипак сматрају да синдикат у војсци не треба да постоји, па тако информације о њиховим залагањима још нису стигле у све гарнизоне у Србији.
- То су предрасуде против којих морамо да се боримо. Очекивао сам и да ће се синдикат брже развијати, али није занемарљиво ни то што је до данас окупио око 500 чланова. То је тек почетак борбе, која не може да се заустави – каже Мердовић.
Чланство је шаролико, од војника и цивилних лица, до официра и подофицира, а синдикат делује у оквиру Асоцијације слободних и независних синдиката Србије, и нема права да организује штрајк.
- Ипак, на начине који су нам доступни, протеклих месеци се залажемо за то да се запосленима у војсци врати право на топли оброк и регрес, које су изгубили 1999. године. Боримо се и за то да што је више могуће учинимо живот у касарнама уређенијим. Статус запослених у војсци свакако није најбољи, јер је време тешко, а ми делимо судбину целог народа – каже Мердовић.
Ф. Р.
 СИНДИКАЛНИ КОМЕНТАР

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић констатују да је напокон један угледни Синдикални активиста у лицу Драган Мердовић, заставник техничке службе и председник Синдиката припадника Војске Србије рекао истину: НЕМА ШТРАЈКА КАКО У ВОЈСЦИ ТАКО НИ У ДРУГИМ ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА.

 УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић већ 2 године доказују да се не сме штрајковати у Пореској управи, али представници другачијег синдикалног мишљења у Пореској администрацији, су и поред покушаја организовања незаконите ''штрајк-работе'' у Пореској управи дана 02.02.2012. године и даље бивају заштићени и веома афирмисани и ''мажени''. За разлику од њих, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић само зато што су били на страни Закона о штрајку, тренутно бивају жестоко гоњени од ''Ривалског-побуњеничког репрезентативног Синдиката'' само њима знаним пријавама и потказивањима.....   

Тако, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић у задње време бива бојкотован од ''чланства'' тог квази-Синдиката разним смицалицама, неприхватањем чак ни поздрава приликом сусретања....Оваква харанга и бојкот није био ни за време најмрачнијих,  деспотија, тоталитаризма и тираније... 

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић констатују да Драган Мердовић, заставник техничке службе и председник Синдиката припадника Војске Србије нема разлога да буде незадовољан. Зашто? Зато што овај Синдикат Пореске управе Србије-УСС ради и делује у знатно горим и тежим условима од услова у којима делује Синдикат у Војсци.  Драган Мердовић, заставник техничке службе и председник Синдиката припадника Војске Србије се жали на ''мали број од око 500 чланова'', што је нецелисходно, јер се ради о солидном броју чланова, и за друге Синдикате недостижној цифри. Из околности да Драган Мердовић, заставник техничке службе и председник Синдиката припадника Војске Србије не делује у условима синдикалног плурализма у Војсци Србије,  произлази да је поменути Војни Синдикат и те како повлашћен, јер се у горе цитираном натпису, не спомиње постојање евентуално неког другог Синдикалног облика организовања у Армији.... ., па стога нема разлога за незадовољство.


 И УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић се такође боре као и Драган Мердовић, заставник техничке службе и председник Синдиката припадника Војске Србије да се ПОРЕЗНИЦИМА СРБИЈЕ врати право на топли оброк и регрес, које су изгубили 1999. године. ТАКОЂЕ, боримо се и за то да што је више могуће учини рад у пословним зградама Пореске управе уређенијим и хигијенски исправнијим.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић  су свесни да тренутни статус запослених у Пореској управи није најбољи. Међутим, времена су веома тешка. Стога порезници Србије деле судбину народа Србије и у овим бременитим временима и невременима само траже реалне ствари.....и ништа више! 

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић срдачно поздрављају Драган Мердовић, заставник техничке службе и председник Синдиката припадника Војске Србије и желе му успеха у заиста тешким предрасудама и незаинтересованостима......

С поштовањем, свако добро и здрави били,

SINDIKAT POREZNIKA SRBIJE
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619  факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com 
URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 28.04.2012. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava

Sindikat Poreska uprava Centrala Beograd-USS 


SINDIKAT ISTINE



0 коментара:

Постави коментар