Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 8. април 2012.

RASLOJAVANJE UNUTAR SINDIKATA PORESKE UPRAVE SRBIJE PRESTAO JE








SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS
је опредељен за
Монотеистички синдикализам-Синдикат хришћана и свих монотеиста Србије

SINDIKAT ISTINE

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


Предмет: Образац динамике унутар синдикалних сукоба под називом "Плутајуће пловило"



-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Дана 05.04.2012. године око 16,35 минута УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и његов Повереник Зоран Михаилов Писковић се сусрео са представницима друга два Синдиката који такође делују и раде у Пореској управи Србије-Централа у Београду. Сусрет је био неформалан, необавезан и вођен је методом ''ћаскања''. Представница ''Већинског синдиката'' ми је причала о некаквом конфликту унутар синдикалних покрета унутар Пореске управе као и шире у друштву. Када сам је саслушао, рекао сам јој, да што се тиче УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и мене лично Повереника Зорана Михаилова Писковића та прича је дефинитивно завршена и бачена на сметлиште историје. Стварност је, да је извршено посредством УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД уједињење. Ово уједињење не значи ''СЛИВАЊЕ-МЕШАЊЕ'' постојећих синдикалних SAMOSTALNO-AUTONOMNIH организација у једну, али значи да је унутар синдикални сукоб унутар Пореске управе дефинитивно превазиђен и самим тим нема га више.

Потом сам тој представници ''Репрезентативног синдиката Пореске управе Централа у Београду'' рекао, да синдикална демократија подразумева плурализам синдикалних организација и осталих радничких асоцијација и удруга. Масовни прелаз запослених из једног синдиката у други не значи промену вредносног и теориско-доктринарног система ''у главама тих чланова''. Чланови сва три синдиката у Пореској управи исто мисле и за исте вредности се боре. Међутим, морамо прихватити да један број синдикално активних чланова у току свог радног века имају право да мењају своје ставове, да су данас у једној синдикалној удрузи, а сутра на пример у Уједињеним Синдикатима Србије- Синдикату Пореске Управе Београд.
Представница ''Већинског синдиката'' ме је после ових речи поздравила са напоменом ''да смо ми сви порезници Србије'', што сам прихватио као исправно...

Данас, на Цветну недељу 08.04.2012. године о том мало пре описаном разговору сам размишљао и одлучих да укратко дам тумачење о разлозима синдикалних сукоба унутар једног колективитета. Овај рад представља сублимацију раније вођене дуге унутар синдикалне борбе у којој сам и ја недостојни учествовао и исту сам прекинуо посредством философије УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД .

Victory
ТЕОРИЈА ПЛУТАЈУЋЕГ ПЛОВИЛА У СОЦИОЛОГИЈИ  КОНФЛИКТА
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД презентује Интернет јавности Србије теоријски Образац динамике унутар синдикалних сукоба под називом "Плутајуће пловило"

Наиме, динамика унутар синдикалних сукоба у једном колективитету се често пореди са "Плутајућим пловилом".
Тако, призор "Плутајућег пловила" указује на то, да је видљив само један његов мањи део -пловила, док онај већи део пловила се не види, јер је исти потопљен у води-мору-реци! Исто тако, сукоб синдикалних опција унутар једног колективитета се опажа само фрагментарно, без разумевања разлога зашто тај конфликт постоји. Чињеница је, да се пет осмина укупне масе једног "Плутајућег пловила" налази под водом и стога је невидљива за посматрача, али управо тих пет осмина масе брода, одређује величину и понашање самог "Плутајућег пловила". Управо тај физички образац статике и динамике, се користи да би се илустровало како су нам непосредно видљиви само мали делови дешавања и енергија унутар синдикалног сукоба. До осталих делова конфликта који су невидљиви морамо доћи пажљивом анализом сукоба унутар синдикалних опција.

Toulonnaise
СОЦИЈАЛНИ СУКОБ СЕ ДА ПРЕВЛАДАТИ!
Иначе, унутар синдикални сукоби унутар једног колективитета, се увијек догађају на два ступња развоја- на 1. ступњу друштвено-социјалне непосредне видљиве акције и на 2. душевно-сталешком нивоу. Веома је битно познавати оба ова ступња и степена феномена, анализирати их тако, што ће се сагледати, на који начин и у коликој мери интерактивно и међусобно, утичу један на други, а истовремено их посматрати раздвојеним унутар њихових деловања.


1. Ступањ друштвено-социјалне непосредне акције - то је препознатљива тема сукоба, видљиво понашање учесника у синдикалном сукобу, разни видљиви факти и околности, што чини видљивим део ''Плутајућег пловила''.

2. Душевно-сталешки ниво сукоба чине разне фобије, фрустрације, амбиције, емоције, фетиш-забрањене теме-и дилеме итд., односно све оно што не опажамо, али што је у знатној мери егзистентно и драматично ''невидљиво'' присутно. Све то остаје непознато, али снажно делује на активности супростављених синдикалних опција у спору синдикалних фракција.

Amerigo Vespucci
БРОД ЧИНИ НАДВОДНИ И ПОДВОДНИ ДЕО
У знатном броју случајева Душевно-сталешки ниво детерминише акције унутар сукоба који је у спорном синдикалном конфликту. Што сукоб више кулминира, то је већи значај Душевно-сталешког нивоа. Зато је веома битно схватити и детектовати Душевно-сталешки ниво унутар синдикалног сукоба, да би се сукоб у потпуности разабрао и правилно схватио. Бити свестан Душевно-сталешког нивоа сукоба, а сам тим и невидљиве дијалектике саме ритмике сукоба, значи учинити реални узрок сукоба очигледним и кристално јасним, односно омогућавање да се тај реални узрок унутар синдикалног сукоба превазиђе на опште добро јединственог синдикализма унутар колективитета..

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и Повереник Зоран Михаилов Писковић објављују на ЦВЕТИ ГОСПОДЊЕ - 08.04.2012. године да је у Пореској управи Србије Централа у Београду поново васпостављено пуно ЈЕДИНСТВО СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ У АКЦИОНОМ И ФИЛОСОФСКОМ СМИСЛУ поруком:


ВАШ СУКОБ, НИЈЕ НАШ СУКОБ!





С  поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 08.04.2012. ГОДИНЕ

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava

Sindikat Poreska uprava Centrala Beograd-USS

SINDIKAT ISTINE
SINDIKAT POREZNIKA SRBIJE

0 коментара:

Постави коментар