Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 29. новембар 2012.

Prikaz iz aktivnosti Ujedinjeni Sindikati Srbije














УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Prikaz iz aktivnosti Ujedinjeni Sindikati Srbije


ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,



УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић преузимају следећу информацију са Веб презентације наше Синдикалне Централе која гласи:

UJEDINJENI SINDIKATIN SRBIJE U MINISTARSTVU PRAVDE

Dr Milan Stevović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija primio na razgovor predstavnike Republičkog odbora pravosuđa – Uprave za izvršenje krivičnih sankcija – Ujedinjenih sindikata Srbije.

Na zahtev rukovodstva Ujeidnjenih sindikata Srbije u prostorijama Ministarstva pravde – Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, održan radni sastanak u organizaciji Dr Milana Stevovića, direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, specijalnog koordinatora Ministarstva pravde Velimira Vidića i delegacije Ujedinjenih sindikata Srbije u sastavu: Slavoljub Anđelić, predsednik Republičkog odbora pravosuđa, Miloš Kovač, predsednik odbora poverenika Sremska Mitrovica, Goran Šovin, član Izvršnog odbora poverenika Sremska Mitrovica, Nebojša Vukadinović, član Izvršnog odbora poverenika Sremska Mitrovica, Momčilo Denić, predsednik Odbora poverenika Kruševac, Igor Tomić predsednik Odbora poverenika Specijalna bolnica Beograd, Miloje Novović, poverenik iz Okružnog zatvora Beograd i Vojislav Lekić, predsednik odbora poverenika Okružni zatvor Beograd.
Sastanak je započet obostranim upoznavanjem od strane predstavnika sindikata i novog direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji je izrazio želju da kako svojim tako i angažovanjem sindikata i svih zaposlenih postavi Upravu za izvršenje krivičnih sankcija na mesto koje joj i pripada u sistemu države Srbije. Iz uvodnog razgovora prioritet u rešavanju problema zaposlenih koji nastaju zbog ne sprovođenja Zakona koji definišu ovu delatnost i podzakonskih akata koji se sporo donose, često nedostaju i proglašavaju državnom tajnom po nahođenju pojedinaca što sindikatu otežava  normalnu aktivnost i delovanje u skladu sa Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom.
Predsednik Republičkog odbora Slavoljub Anđelić je predstavio sindikat i pravac u kojem će sindikat nastaviti da deluje i želju da pomogne u rešavanju velikog broja problema koji se tiču svih zaposlenih u Upravi za izvršenje. Kao jedan od načina predložena je mogućnost formiranja radnih grupa prilikom izrade zakona i podzakonskih akata u kojima bi učestvovali i predstavnici sindikata a kao veliki problem je istakao i ne postupanje po već usvojenoj sistematizaciji. Takođe je predočen i velik problem nedostatka ljudstva usled čega dolazi do prevelikog prekovremenog  angažovanja pripadnika službe za obezbeđenje.
Direktor Uprave nas je upoznao sa načinom formiranja radnih grupa, da se one formiraju od strane Minsitarstva pravde i Vlade Republike Srbije i da u tom pravcu se ne može ništa učiniti, ali nam je ostavio mogućnost da svojim pisanim predlozima Upravi na neki način učestvujemo u izradi svih zakona i podzakonskih akata. Takođe nas je upoznao da je trenutno u izradi izmena i dopuna ZIKS-a i da pošaljemo svoje predloge na već postojeći zakon. Što se tiče nedostatka ljudstva obećao je  da će se u 2013 godini primiti određen broj radnika u svim službama.
Od novog direktora je zahtevano da se u što hitnijem roku u svim ustanovama oforme Odbori za bezbednost i zdravlje na radu, koji bi doveli do boljeg i bezbednijeg položaja zaposlenih i poboljšali veoma teške uslove za rad u kojima se nalaze zaposleni.
Ovaj zahtev je dobio zeleno svetlo i odmah će  započeti formiranje Odbora za bezbednost i zdravlje na radu, tamo gde ih nema, onako kako zakon nalaže, kako bi  i ovaj problem bio odmah rešen. U daljem razgovoru predloženo je i donošenje novog Pravilnika o beneficijama kojim bi se uredio trenutni pravni vakum koji je nastao donošenjem nove sistematizacije i nedostatak ostalih akata za njenu punu primenu, formiraće se komisija koja će ući u proces proveravanja uslova rada za sve zaposlene koji nisu obuhvaćeni beneficijom u svim ustanovama pojeidnačno.
Do kraja godine biće rešen i problem oko nedostatka uniformi i ostale opreme kao i redovan lekarski pregled zapsolenih.
Sastanak je završen sa obostarnom željom da se ubuduće svi problemi rešavaju zajedničkim radom i dogovorom koji će biti po meri i standardu svih zapsolenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић констатују да се ради о изванредно битној информацији која илуструје профил наше Синдикалне Централе.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД  у напред цитираном виде инспирацију за свој даљи рад јер је ''прича'' иста као и ''послодавац''. Проблеми су исти, државни службеници су такође исти људи и на све нас се примењују исти прописи међу којима је и Закон о државним службеницима.




С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 29.11.2012. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар