Најновији чланци на покретној траци:

среда, 28. новембар 2012.

SRETNA SLAVA SVIM POREZNICIMA I FINANSIMA SRBIJE SVETI APOSTOL MATEJ














УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: SRETNA SLAVA POREZNIKA I FINANSA SRBIJE SVETI APOSTOL MATEJ


ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,
  

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић ЧЕСТИТАЈУ ПРОФЕСИОНАЛНО-СТРУКОВНУ СЛАВУ СВЕТОГ АПОСТОЛА МАТЕЈА СВИМ ФИНАНСИМА И ПОРЕЗНИЦИМА СРБИЈЕ 29.11.2012. ГОДИНЕ ИЛИ ПО ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ 16.11.2012. ГОДИНЕ СА СЛОВЕНСКИМ ПОКЛИЧЕМ:

МНОГАЈА ЉЕТА, НА МНОГАЈА ЉЕТА!

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић ОВИМ ПУТЕМ ЧЕСТИТАЈУ СТРУКОВНО-ПРОФЕСИОНАЛНУ СЛАВУ МАТЕЈЕВДАН И ПРВОМ ФИНАНСУ СРБИЈЕ ГОСПОДИНУ МИНИСТРУ ФИНАНСИЈА И ПРИВРЕДЕ ГОСПОДИНУ МЛАЂАНУ ДИНКИЋУ И ОСТАЛОМ РУКОВОДСТВУ ФИНАНСА СРБИЈЕ.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић СА ПОСЕБНИМ УВАЖАВАЊЕМ ЧЕСТИТАЈУ ПОРЕЗНИЧКУ СЛАВУ ПРВИМ ПОРЕЗНИЦИМА СРБИЈЕ УВАЖЕНОЈ ДИРЕКТОРИЦИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ ГОСПОЂИ ЉИЉАНИ КОВАЧЕВИЋ И ЗАМЕНИКУ ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕЊЕНОМ ГОСПОДИНУ ДЕЈАНУ СТОЈАНОВИЋУ И ОСТАЛОМ РУКОВОДСТВУ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић СА ЛИТУРГИСКИМ СЕЋАЊЕМ СЕ ПОДСЕЋАЈУ И ОВИМ ПУТЕМ СПОМИЊУ НОВОЗАВЕТНЕ СВЕТИТЕЉЕ КОЈИ СУ БИЛИ ПО ПРОФЕСИЈИ ФИНАНСИ-МИТРИ-ЦАРИНИЦИ КАО ШТО СУ НЕБЕСНИ АПОСТОЛ И ЕВАНГЕЛИСТ МАТЕЈ, ЗАКХЕЈ СВЕТИ ЦАРИНИК И ОТАЦ МОЛИТВЕ ''МИТАР'' О КОМЕ СЕ У НОВОМ ЗАВЕТУ ГОВОРИ КАО О СВЕТИТЕЉУ КОЈИ НАС ЈЕ УПУТИО КАКО СЕ ТРЕБА ОБРАЋАТИ ОЦУ СЛАВЕ НЕБЕСКЕ.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић СЕЋАЈУ СЕ И СВИХ УСНУЛИХ У ГОСПОДУ МИТАРА-ЦАРИНИКА-ПОРЕЗНИКА -ФИНАНСА КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ И СРБИЈЕ КОЈИ СУ ТО БИЛИ ПРЕ НАС И ЧИЈИ СМО МИ СТРУКОВНИ СЛЕДБЕНИЦИ И НАСЛЕДНИЦИ РАДИ ЊИХОВОГ ВЕЧНОГ ПОМЕНА И ВЈЕЧНАЈЕ ПАМЈАТИ....УЗ ЗАХВАЛНОСТ ШТО НАМ ОСТАВИШЕ У АМАНЕТ ПОРЕЗНИЧКО-ФИНАНСИЈСКА ЗНАЊА, ПРОФЕСИЈУ И ТРАДИЦИЈУ..... 

С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 28.11.2012. ГОДИНЕ 


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com
PRILOG 1:
ИЗ ОХРИДСКОГ ПРОЛОГА

Sveti apostol_Matej1. Св. апостол Матеј Јеванђелист. Беше Матеј, син Алфејев, најпре цариник (тј. закупац и скупљач пореза, или митар), и као таквога виде га Господ у Капернауму и позва: хајде за мном. И уставши отиде за њим (Мат. 9, 9). По том Матеј приреди дочек Господу у својој кући и ту даде повод, да Господ искаже неколике велике истине о своме доласку на земљу. По пријему Св. Духа Матеј свети проповедаше Јеванђеље у Партији, Мидији и Етиопији, земљи црначкој. У Етиопији постави за епископа некога Платона, следбеника свога, а он се повуче у молитвену самоћу у гору, где му се Господ јави. Крсти жену и сина кнеза те земље, због чега се кнез веома расрди, и посла једну стражу да доведе Матеја к њему на суд. Војници одоше и вратише се кнезу говорећи, да чуше глас Матејев али га никако не могоше очима видети. Тада кнез посла другу стражу. Када се и ова стража приближи апостолу, овога облиста светлост небеска, тако силна, да војници не могоше у њега гледати, но испуњени страхом бацише оружје и вратише се. Тада кнез сам пође. Приближивши се св. Матеју, засија од овога такав блесак, да кнез на једанпут ослепи. Но апостол свети беше милостива срца: он се помоли Богу, и кнез прогледа, – нажалост, прогледа само телесним очима али не и духовним. Он ухвати св. Матеја и стави га на љуте муке. Наиме, у два маха ложаше велики огањ на прсима његовим. Но сила Господња сачува га жива и неповређена. Тада се апостол помоли Богу и предаде дух свој Богу. Кнез нареди те и тело мучениково положише у оловни сандук и бацише у море. Светитељ се јави епископу Платону и рече му о своме телу и сандуку, где се налази. Епископ оде и изнесе сандук са телом Матејевим. Видевши ово ново чудо кнез се крсти и прими име Матеја. Затим остави кнез сву сујету светску и прими чин презвитерски, и богоугодно послужи цркви. Када умре Платон, јави се овоме Матеју апостол Матеј и усаветова га да се прими епископства. И тако он се прими епископства и би пастир добри многе године, док га Господ не позва у царство Своје бесмртно. Св. Матеј апостол написао је Јеванђеље на јеврејском језику, које је убрзо преведено на грчки, и на грчком до нас дошло, док се оно на јеврејском изгубило. За овога Јеванђелиста каже се, да никада није јео месо, него се хранио поврћем и воћем.


0 коментара:

Постави коментар