Најновији чланци на покретној траци:

среда, 19. децембар 2012.

PORESKA UPRAVA SRBIJE DOBILA ЈЕ NOVOG GENERALNOG DIREKTORA

















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: PORESKA UPRAVA SRBIJE JE DOBILA NOVOG GENERALNOG DIREKTORA

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,  
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић са посебним поштовањем примили су к знању следећи натпис из 

 који гласи:

MINISTAR FINANSIJA ODUŠEVLJEN NOVIM KADROM

Dinkić: Slovenac spasava Poresku upravu i Srbiju!

Autor: R. K. | 18.12.2012 - 08:02:00h | 

Iako se zalaže za departizaciju i transparentno kadriranje, ministar Mlađan Dinkić ne vidi ništa sporno u tome što je Slovenac Ivan Simič, inače bivši savetnik u Ministarstvu finansija, na funkciju vršioca dužnosti direktora Poreske uprave (PU) postavljen bez javnog konkursa.

Dinkić sa Ivanom Simičem
Dinkić sa Ivanom Simičem | Foto: FoNet Dragan Antonić
Naprotiv, ministar finansija kaže da je izbor Simiča dokaz da je, sada već stranka, URS ispunio svoje predizborno obećanje o departizaciji i ocenjuje da niko bolje ne može sprovesti modernizaciju PU od pomenutog Slovenca.

Ko je Ivan Simič?
Ivan Simič rođen je 1959. godine u selu Grad, u blizini Murske Sobote, u Sloveniji. Otac mu je iz sela Bioska, kod Užica, pa Simič ima i srpsko državljanstvo. Završio je prava i Fakultet za sport u Ljubljani. Od 2006. do 2008. bio je generalni direktor PU Slovenije, a od juna 2007. do jula 2008. i predsednik Evropskog udruženja poreskih uprava, koje okuplja 42 poreske uprave. Bio je i predsednik Fudbalskog saveza Slovenije od 20. februara 2009. do 17. novembra 2010. U avgustu ove godine, Dinkić je angažovao Simiča kao savetnika za unapređenje i modernizovanje rada PU Srbije, čime se i pohvalio na „tviteru“.
Gostujući na RTV B92, ministar finansija je izjavio da je URS prva stranka u vladi koja „bukvalno ni na jedno mesto nije postavila funkcionera stranke“. Na podsećanje novinara da je ipak svog doskorašnjeg savetnika Ivana Simiča postavio na najodgovorniju funkciju u PU, Dinkić je nonšalantno kroz smeh odgovorio: „Ali, on je Slovenac...“.

- On je profesionalac par ekselans. On je baš primer kako se držimo načela departizacije. Postavili smo čoveka koji ne da nije član političke stranke u Srbiji, nego nije ni u Sloveniji - dodao je ministar, zaključivši da je „ovo prvi put da na mesto direktora dolazi najbolji, a ne najpodobniji“. Dinkić je istakao i da se sa Simičem upoznao tek pre tri meseca, te da Simič „nije njegov čovek“.

“Alo!” je ovim povodom kontaktirao i sa Ministarstvom finansija, gde su nam na pitanje koji su konkretni potezi Simiča preporučuli za prvog čoveka PU, kao i zašto nije bio raspisan javni konkurs, odgovorili da je „odluka da Ivan Simič bude vršilac dužnosti direktora PU doneta jednoglasno na sednici Vlade Srbije jer je on jedan od najvećih i najpoznatijih poreskih stručnjaka u rеgiоnu“.
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић желе успех у раду новом Генералном Директору Пореске управе Србије.


 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Никољ-Дан 2012. године 
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић-
- Београдско-Краљевачки с.р.

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар