Најновији чланци на покретној траци:

субота, 6. јул 2013.

Mala ali odabrana ekipa-legalan način odsustvovanja sa rada do tri radna dana



















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Mala ali odabrana ekipa-legalan način odsustvovanja sa rada do tri radna dana

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић на


поред пратеће слике констатују и следећи текст под насловом

EKIPA MALA, ALI ODABRANA!

(непотребно изостављено)
..... ostaje činjenica da smo imali verbalnu podršku rukovodstva i njihove lepe želje da se ostvari visok plasman ekipe, što se potvrdili svojim dolaskom i pojavljivanjem u Sokobanji, ali je izostalo ono najbitnije – finansijska podrška za uspešnu organizaciju i odlazak na takmičenja. Očekivali smo da će novi direktor PU, kao bivši sportista i sportski radnik, prepoznati značaj ovog takmičenja, no to se nije desilo. Ostali smo, po ko zna koji put, ostavljeni sebi samima i, kao što se vidi iz priloženog, ipak smo nekako isplivali i pokrili organizaciju manifestacije. 


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић у свему подржавају као исправно понашање свих горе споменутих актера предметних догађања.

Актери и учесници догађања нису баш у потпуности ''задовољни'' тим догађањима, што се да констатовати из напред цитираног, али нису баш у потпуности у праву. Три радна дана 26., 27. и 28. 06. 2013. године су имали регулисана по основу одсуствовања са рада, док су то време остали запослени-њихове колеге жестоко радили. Пишу да их је било 54. такмичара X 3. радна дана, што чини 162 радна дана укупног одсуствовања........ а на чији терет, и којих средстава нека читаоци сами закључе! 

Организатор предметног догађаја има наплаћену ''солидну'' синдикалну чланарину, па је ред да се из ње финансирају апсолутно сви његови трошкови организовања манифестација у Сокобањи.

Овај Синдикат констатује пун успех његове борбе из ранијих година, против трошења ''туђих'', а не синдикалних пара, за финансирање подршке организовања одлазака на разна синдикална такмичења и  покривања њихових трошкова организовања. Синдикалне манифестације требају да се финансирају искључиво из синдикалне чланарине што је општи став из важећих Колективних уговора......па је стога у свему правилно поступио Послодавац-Пореска управа када није финансијски подржала организацију и одлазак на предметно такмичење-што овај Синдикат подржава као економски рационално и целисходно-крајње домаћински. 

Кликом на следеће доле наведене наслове уверићете се колико смо се синдикално борили против трошења ''туђих'', а не синдикалних пара за разна синдикална такмичења, па овим путем поново констатујемо, да је овај Синдикат -2013. године- коначно успео да се ове и овакве манифестације трајно финансирају искључиво на законом прописани начин.




Pravna koskvenca za koju će se ovaj Sindikat boriti JESTE DA:

 ПРЕДМЕТНИ ДОГАЂАЈ И ПРЕСЕДАН САГЛАСНО НАЧЕЛУ РАВНОПРАВНОСТИ И ЈЕДНАКОСТИ ГАРАНТУЈЕ ОДСУСТВОВАЊЕ СА РАДА СВАКОМ ЗАПОСЛЕНОМ НАЈМАЊЕ ТРИ РАДНА ДАНА '' ПО СОКОБАЊСКОМ МОДЕЛУ ПЛАЋАЊА 54. ПОРЕЗНИКА ЗА ПЕРИОД 26.-28.06.2013. ГОДИНЕ У СОКОБАЊИ'' 


 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 06.07.2013. ГОДИНЕ
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Expert za javne finansije

Зоран Михаило Писковић-
- Дорћол - Београд

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар