Најновији чланци на покретној траци:

среда, 9. фебруар 2011.

БРАНИСЛАВ ЧАНАК ПОДРЖАН У СВЕМУ од Синдикат Пореске управе Централа ''Независност'' повереник Зоран Писковић: Обавештава



Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мале зоран.писковић@порескауправа.гов.рс или зписковић@гмаил.cом UРЛ адреса hттп://проглас.блогспот.cом –линк www. гсупипнезависност.орг.рс

Наш Си./Бр. Сл. од 09.02.2011. године

ЧЛАНСТВУ И СИМАТИЗЕРИМА ОВОГА ПОВЕРЕНИШТВА

Предмет: Синдикална читанка

Поштоване колеге!,

Недавно је ''Глас јавности'' аутора: Агенције Тањуг од четвртака 3. фебруар 2011. године објавио врло инспиративни чланак нашег Председника Бранислава-Банета Чанка.


Због његовог актуалитета и визијонарности цитирамо га у целости:

''Ако крену штрајкови држава ће банкротирати



Branislav Čanak (FoNet, arhiva)     

БЕОГРАД - Председник Уједињених гранских синдиката "Независност" Бранислав Чанак оценио је да би се држава могла наћи пред банкротом када се суочи са захтевима свих синдиката.

Према речима Чанка, захтеви синдиката представљају логичан корак и одговор радника на лоше стање у друштву које траје деценијама. Надлежни органи требало је одавно да предузму мере да би спречили раст незадовољства радника у јавном сектору и крајњи је тренутак да одговоре на захтеве штрајкача, сматра он.

Чанак је у емисији "Кажипрст" Телевизије Б92 рекао да очекује да после просветара захтеве испоставе и запослени у здравству и полицији, јер су људи "на ивици егзистенције" и да "свуда тиња", посебно с обзиром на стална поскупљења.

Просветари су најављивали штрајк од септембра због чега је требало, као и запослени у полицији, да буду позвани на разговор још у новембру када су вођени разговори са ММF-ом и када се конституисао нацрт буџета да би били упознати са стањем у каси, рекао је Чанак.

Чанак сматра да су захтеви синдиката просвете оправдани, јер су тражили оно што је обећано.
- Агенција за мирно решавање спорова требало је да се умеша да не дође до штрајка запослених у просвети - рекао је Чанак, указујући да се прети онима који су у штрајку.

Једино решење, које је споровозно, јесте побољшање пуњења буџета и да се онда обави нова прерасподела, али за њега сада нема времена, него мора да се штеди и неко мора да oстане ускраћен, али то не би требало да буде нико у јавном сектору, сматра Чанак.

Чанак сматра да је потребна платформа, која би омогућила недодирљивост достојанства одређене професије и према његовој процени, уколико ове године буде социјалног бунта он ће бити анархичан, не постоји кохезиони елемент између синдикалних група.

Он сматра да би требало да постоји основна платформа о унапређењу социјалног дијалога, али према његовим речима, ни о томе не постоји јединствен став.''

РАСУЂИВАЊЕ-СМЕРНИЦЕ


1. Поздрављамо орјентацију нашег Председника Бранислава Чанка да се сви спорови морају решавати посредством  Агенције за мирно решавање спорова! Овај савет за нас је беспоговорна   конструктивна директива за даљи рад.

2. Под хитно у нашој синдикалној пракси обуставити било какву ''братску'' критику друге синдикалне групе, и васпоставити  одмах хармоничне односе између истих.

3. По сваку цену онемогућити анархичну синдикалну сцену у Пореској управи, и конструктивно прићи дијалогу са свим социјално-радним групама.

4. Напред цитирани ставови су и визионарски, засновани на искуству нашег Председника, тако да ће се наш рад искључиво темељити на напред изнетим саветима и директивама.


С поштовањем,

Главни повереник,

Зоран Писковић с.р.


Достава извршена Интернетом: -www. гсупипнезависност.орг.рс
- hттп://проглас.блогспот.cом




0 коментара:

Постави коментар