Најновији чланци на покретној траци:

субота, 19. фебруар 2011.

PROGLAS: ПОДНЕСИТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗАПОСЛЕНИМА СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ- предлаже Sindikat Poreske uprave Centrala ''Nezavisnost'' poverenik Zoran Pisković: Obaveštava




ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА

Предмет: Питање ''већинском синдикату'' колико су реални њихови захтеви после разговора са ММФ-ом

Агенција ''Бета'' је дана 16.02.2011. године објавила следећи чланак:
''БЕОГРАД - Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) оценила је јуче у разговорима са представницима неколико синдиката запослених у јавним службама у Србији да је неопходна реформа јавног сектора и да повишице плата буџетских корисника треба да буду усклађене са утврђеним фискалним правилима.
Разговорима са мисијом ММФ-а присуствовали су представници синдиката просвете, правосуђа и Пореске управе.
Мисија ММФ-а борави у Београду од 9. фебруара поводом седме, последње ревизије текућег кредитног аранжмана са Србијом који истиче средином априла ове године.
Председник Уније синдиката просветних радника Србије Леонардо Ердељи рекао је да су синдикати указали представницима ММФ-а да постоје очигледни докази да се значајан део буџета нерационално троши и да у државној каси има новца за повишице плата буџетских корисника и пензија.
"И у случају да приходи буџета у 2011. години буду у планираним износима могуће су повишице плата веће него што је раније договорено са ММФ-ом", истакао је Ердељи и додао да су се синдикати сложили са оценом Мисије ММФ-а о неопходности реформе јавног сектора.
Представници Владе нису присуствовали јучерашњим разговорима синдиката са мисијом ММФ-а.
Министар просвете Србије Жарко Обрадовић је рекао да ће у петак заједно са министарком финансија Дианом Драгутиновић разговарати са синдикатима просвете и да очекује да коначно буде постигнут договор о обустави штрајка у школама.

Председник Гранских синдиката просветних радника "Независност" Томислав Живановић је за Бету рекао да тај синдикат није био позван на разговоре са Мисијом ММФ-а.
"Позвани су само 'владини' синдикати који немају репрезентативност и које је лако убедити да нема новца за повишице плата просветним радницима", навео је Живановић и истакао да синдикат "Независност" не одустаје од штрајка.

Три репрезентативна синдиката просвете одлучила су да наставе штрајк скраћењем часова јер на разговору у Министарству финансија није прихваћен њихов захтев да се плате у просвети у 2010. години повећају 20 одсто.
Просветни синдикати штрајкују од 28. јануара. Синдикат образовања Србије једини је прихватио раније понуђени протокол Владе и донео одлуку о прекиду штрајка. Тим протоколом није прецизирано колико ће износити повишица плата просветних радника у овој години, али је наведено да ће увећање зависити од прихода републичког буџета.
Председник Синдиката образовања Србије Бранислав Павловић је рекао да верује уверавањима представника Министарства финансија да ће приходи буџета бити већи него што је планирано и да повишице могу да очекују сви запослени у јавним службама.
Павловић је нагласио да је најбоље решење да све школе обуставе штрајк и да "неко мора да одговара" што ће ђаци надокнађивати изгубљене часове.

Р А С У Ђ И В А Њ Е

Нема шта, леп чланак и веома информативан.

Овај чланак много говори, али намеће и фундаментална питања:

1. Који су то тачно били присутни представници Синдиката Пореске управе. Хоћемо да знамо њихова имена. За имена осталих синдикалаца у чланку се јасно дају њихова имена и знамо ко су. Свака част, не крију се, за разлику од представника Синдиката Пореске управе.

2. У горе цитираном Натпису није ништа наведено шта су представници Синдиката Пореске управе тачно говорили ММФ-у. То хоћемо да знамо, јер се ради о нашим судбинама и о активностима људи-синдикалца који себе представљају као наше заштитнике и покровитеље.

Највероватније су само ћутали, што им је иначе добра особина. По слабијима од себе нпр. ''мањинском синдикату Пореске управе'' слободно изливају бујице омаловажајућих речи, али кад је ту ММФ или други какав по њима битан фактор ''ту су анђеоског лица и изгледа''.

3. Питамо Вас као наше легитимне представнике-Синдикат Пореске управе:

С Л Е Д Е Ћ Е:

А) Како сте реаговали на изречену тврдњу:''Неопходне су реформе јавног сектора''. Ово је по логици ствари реална претња у смислу смањења запослених и галопирајућег отпуштања пореских службеника. Јесте ли им било шта рекли о Социјалном програму? Да ли уопште радите на томе?

Б)Како сте одреаговали када Вам је било речено:''Повишице плата буџетских корисника треба да буду усклађена са утврђеноим фискалним правилима''. Да ли сте им тада рекли да Ви имате обећања дата пореским службеницима у смислу ''бољег сутра''. Јесте ли им рекли да ''боље сутра'' не иде заједно са антирадничким фискалним правилима.???

В)Да ли сте се оградили од антирадничке пароле горе поменутог Ердељија који је без увијања јасно и гласно поновио мантру суровог капитала: '' синдикати су се сложили са оценом Мисије ММФ-а о неопходности реформе јавног сектора''. Као наши легитимни ''заштитници'' господо из Синдиката Пореске управе сте морали после ове изјаве додати следећи слоган:'' сагласно егзистенцијалним потребама запослених у Пореској управи''. У цитираном натпису се не говори о овој од Вас очекиваној интервенцији.

П О Д Р Ш К А

У свему подржавамо као тачну констатацију нашег представника који је рекао:

'' Председник Гранских синдиката просветних радника "Независност" Томислав Живановић је за Бету рекао да тај синдикат није био позван на разговоре са Мисијом ММФ-а.
"Позвани су само 'владини' синдикати који немају репрезентативност и које је лако убедити да нема новца за повишице плата просветним радницима", навео је Живановић и истакао да синдикат "Независност" не одустаје од штрајка.

Ово повереништво у свему поздравља као луцидан закључак нашег Представника Томе Живановића, а то је да су на напред наведеној сеанси били искључиво:'''владини' синдикати који немају репрезентативност и које је лако убедити да нема новца за повишице плата''.

У ранијим серијалима ми смо то и доказали да је тачно поготово за Синдикат Пореске управе.

ПОСЛЕ СВЕГА НАПРЕД ИЗНЕТОГ ПИТАМО СЕБЕ КАО И СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДОКЛЕ ЋЕМО ДРЕМАТИ И УЉУЉКИВАТИ СЕ ХАЛУЦИНАЦИЈОМ:'' МОЖДА МЕНЕ МИМОИЂЕ СВЕ НАПРЕД САОПШТЕНОГ ОД СТРАНЕ ММФ''.


Ко нас представља и то ''легитимно'' нисам баш сигуран да постоје убедљиви разлози на основу којих би били безбрижни.


А сад ради малог одмора, пар фотографија са предметног Синдикално-ММФ-овског партија ОДРЖАНОГ ДАНА 16.02.2011. године.

MMF sa sindikatima

Razgovorima sa misijom MMF-a prisustvovali su predstavnici sindikata prosvete, pravosuđa i Poreske uprave.





MMF-527.jpg


MMF: Neophodna reforma javne uprave




БАШ ИДИЛИЧНО. БУДИМО СРЕТНИ!!!!

С поштовањем,
Главни повереник,

Зоран Писковић


Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com –линк www. gsupipnezavisnost.org.rs

Наш Си./Бр. Сл. од 19.02.2011. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com




0 коментара:

Постави коментар