Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 17. фебруар 2011.

PROGLAS: СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ- ЈАВНА ПИСАМА ИЗМЕЂУ ЗОРАН ПИСКОВИЋ-МИЛАН ДУМИЋ-Sindikat Poreskе upravе Centrala ''Nezavisnost'' poverenik Zoran Pisković: Obaveštava Javnost




ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА


Предмет: Објављивање отворених писама између Председника Синдикалних опција унутар Пореске управе Милана Думића и Зорана Писковића

Потребно је упознати чланство и све симпатизере о коресподенцији која је ових дана била између председника 2 (два) легална Синдиката у Пореској управи.

ПИСМО ПРВО ''већинског'' Синдиката упућено ''МАЊИНСКОМ'' Синдикату

(цитат-копија е-маил писма)

''
Od: 
To: 
Date: 
10.02.2011, 13:58:43
Subject: 
Pozdrav Piskoviću od Dumića

Poštovani gospodine Piskoviću dok god vi budete vodili sindikat Nezavisnost u Poreskoj upravi i dalje ćete biti jedini član sindikata Nezavisnost a mi se nećemo bojati za naše članstvo.
Kao moralni čin vratite 30000.00 din državi Srbiji koje su vam omogućili banditi iz Jos-a  a svoja prava ostvarite po preporuci gospodina Čanka preko agencije za mirno rešavanje sporova.
''

ПИСМО ДРУГО-ОДГОВОР ''МАЊИНСКОГ'' СИНДИКАТА ''већинском'' Синдикату

Od: 
To: 
Date: 
16.02.2011, 15:47:04
Subject: 
Re: Pozdrav Piskoviću od Dumića

Odgovor:
Поздрављам ваш одговор. Искрен, нема шта.
Враћам 30.000,00 динара али ми реците Коме и на који рачун.
Морате прихватити чињеницу да постојимо као Синдикат, и да се боримо да се наша истина чује.
Јесам видљиво један, али око мене је пуно симпатизера у то не сумњајте.
Тек следи серијал о Вама и вашој истини
С поштовањем,
Главни повереник  Зоран Писковић ''

ДОПУНА НАПРЕД ДАТОГ ОДГОВОРА

Od: 
To: 
Date: 
16.02.2011, 15:50:56
Subject: 
Re: Pozdrav Piskoviću od Dumića

Допуна поруке.
нигде нисам рекао да Сте бандити, али нисте ни свеци...
Главни повереник
Зоран Писковић


Р А С У Ђ И В А Њ Е

Како нисам сматрао да се ради о личној кореспонденцији, већ о кореспонденцији између два легална Синдиката Пореске управе, то је иста дата на увид Јавности.


К О М Е Н Т А Р
Главног повереника Зорана Писковића

1. Главни повереник Зоран Писковић се уопште не брине и ''не боји за Думићево чланство''.

Овим путем ради Јавности обелоданите господине Думићу колико је чланова напустило ваш синдикат. Према мојим сазнањима близу 1000 чланова је напустило ваш ''брод спасења''.

2. Захваљујем се господине Думићу што сте ме назвали-ословили ''Поштовани господине Писковићу'' то је знак да ме ''поштујете''. И ја Вас поштујем, што Вам је добро познато.

КОНАЧНО ДОБАР ЗНАК: УЗАЈАМНО ПРИЗНАЊЕ ДВА СИНДИКАТА

3. Написали сте:''Поздрав Писковићу од Думића'', на чему Вам се захваљујем што и Вама желим одговором: '' Поздрав Думићу од Писковића''.

4. Добро сам размотрио ''пријатељски'' савет: '' gospodine Piskoviću dok god vi budete vodili sindikat Nezavisnost u Poreskoj upravi i dalje ćete biti jedini član sindikata Nezavisnost'' и налазим да је крајње ''добронамеран''. Морам Вас обавестити да наш синдикат има пуно симпатизера и чланова. Како чланарину не плаћају, на Вашу жалост за њих не можете знати, али су нам приступили.

Иначе збир овога ПОЈЕДИНЦА ПИСКОВИЋА и запослених који нису Ваши чланови на Вашу жалост је поражавајуће велики по Вас. Е ту већину ја представљам, па сада видите у бројном смислу где сте Ви, а где смо Ми и зато престаните да ме понижавате.

5. Што се тиче Вашег савета:'' Kao moralni čin vratite 30.000.00 din državi Srbiji koje su vam omogućili banditi iz Jos-a'' на Вашу жалост не могу извршити, јер Ви нисте компетентни за давање ''Часова из Морала''. Поготову не Ви! Колико ја знам нисте студирали Философски факултет, нити сте полагали предмет ''Етику''. Међутим, за разлику од Вас ја сам студирао Философски факултет у Београду и полагао сам испит ''Етику'' код професора Вука Павићевића. Иначе Зоран Ђинђић и моја маленкост смо заједно студирали поменути факултет и заједно смо полагали Етику код професора Павићевића.
Зато Вас молим Думићу не трпајте се тамо где Вам није место, поготову мени не држите придике о моралу и Етици. Иначе са вашим моралом не желим да имам било какве везе.!!!!!

Друго, нисте Ви мени дали тих 30.000,00 динара, па немате право да ми тај новац тражите назад. Уколико се ради о Вашим парама, враћам их одмах, јер од Вас ми не треба апсолутно ништа. Основну ствар не знате, да све што синдикати изборе заједнички баштине сви запослени. Овај позив схватам као захтев да треба сви запослени Пореске управе који нису са ''Вашом истином''да треба да Вам врате тих 30.000,00 динара, јер је то по Вама морално.

Овај Ваш морални савет ће бити презентован свим запосленима Пореске управе који нису са Вама и вашом истином. Позваћемо запослене Пореске управе да се изјасне о овим Вашим Моралним принципима и придикама. Ужасне ствари се дешавају око нас…''пуна уста фраза о некаквим правима, а овамо та иста уста траже да му вратимо 30.000,00 динара који нису његова. Државни су тих 30.000,00 динара Думићу, а не Твоји…схвати већ то једном.

6. Што се тиче Ваше тврдње да сам једини члан синдиката ''Независност'' на Вашу жалост то није тачно. Имамо пуно повереништава у Србији, што Вам је добро познато.

7. Не знам о каквим ''бандитима из ЈОС-а'' говорите, вероватно Ви за њих знате, али ја за њих не знам. Ако их има они су Ваш проблем, а не мој….

8. Готово је невероватна ваша следећа тврдња:'' svoja prava ostvarite po preporuci gospodina Čanka preko agencije za mirno rešavanje sporova.'', а ево зашто:

А) Господин Чанак је најугледнији лидер Српског синдикализма. То је најобразованији синдикални руководилац – реномирани лидер међународног радничко-синдикалног покрета. Наравно да ћемо Њега послушати. Па не мислите ваљда да ћемо Вас послушати. Иначе на Вашу Велику жалост из доле наведених снимака ће те се визуелно уверити да Наш вољени председник Бранислав Чанак седи поред Вашег претпостављам председника Орбовића, а у друштву најугледнијих људи Србије. Господину Орбовићу не пада напамет да се секташки односи према нашем вољеном председнику Банету Чанку. Стога Ваши коментари о ГИГАНТУ Европског Синдикализма Браниславу Чанку су ирелевантни и бесмислени.

Б) Запрепашћујуће је да о Агенцији за мирно решавање спорова тако мислите. Понављамо да је реч о институцији ове државе и сигурно је да ћемо се ми њој увек и обраћати. Штрајк у државним органима је најстроже забрањен, и ви заједно са вашим истомишљеницима представљате опцију која директно напада основне темеље функционисања пореске администрације и државе.

С оваквим Вашим ставовима не желимо да имамо било какве везе.

А САД СЕ УВЕРИТЕ КО ЈЕ БРАНИСЛАВ ЧАНАК. ИСТО ТАКО МОРАТЕ ВИДЕТИ ДА СМО И МИ ИТЕ КАКО РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ ПОСРЕДСТВОМ УПРАВО УГС-А САГЛАСНО ЗАКОНУ О РАДУ. ВРЛО БРЗО ЋЕ ТЕ СЕ НАВИЋИ ДА И НАС МОРАТЕ ГЛЕДАТИ И ТО СТАЛНО КАДА НАСТУПАТЕ ПРЕД НАШЕГ ПОСЛОДАВЦА КАО ШТО ТО ЧИНЕ И НАШИ ПРЕДСЕДНИЦИ…

ЕВО СЛИКЕ САДАШЊОСТИ И БУДУЋЕГ СИНДИКАЛНОГ АМБИЈЕНТА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ!!!!

ДАН 17.02.2011. ГОДИНА

Nema dogovora, ali je važno razgovarati - Branislav Čanak, Ljubisav Orbović, Rasim Ljajić i Nebojša Atanacković (Beta)

ПРЕМА ТОМЕ СИНДИКАТИ У КОМЕ ЈЕ И ПИСКОВИЋ ЗОРАН И ДУМИЋ МИЛАН СУ 
ПРИЗНАТИ СОЦИЈАЛНИ ПАРТНЕРИ ОД ДРЖАВЕ СРБИЈЕ С КОЈИМА ПРЕГОВАРАЈУ ВЛАДА И ПОСЛОДАВЦИ.

Господине Милане Думићу, напред изнето морате прихватите као неминовност и нужност развитка синдикализма у Србији.



С поштовањем,
Главни повереник,

Зоран Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com –линк www. gsupipnezavisnost.org.rs

Наш Си./Бр. Сл. од 17.02.2011.године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com




0 коментара:

Постави коментар