Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 15. фебруар 2011.

PROGLAS: ПРЕВАЗИЛАЖЕЊЕ РАСЦЕПА УНУТАР ЈЕДНОГ И ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАЛИЗМА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ- Sindikat Poreske uprave Nezavisnost poverenik Zoran Pisković: Obaveštenje Јavnosti



ПОШТОВАНИМ ПОРЕСКИМ СЛУЖБЕНИЦИМА !



Предмет: КОНСТАТАЦИЈЕ

Поштоване колеге и колегинице,




            Јуче 14.02.2011. године једна моја колегиница затражила је да јавно саопштимо наше виђење синдикалне сцене унутар Пореске управе Србије, што овим путем и чинимо. Пријатељски ме је питала ''Ко сте Ви заправо и шта хоћете?'':

О Д Г О В О Р

            1. Један је и Јединствен је Синдикалан покрет у Пореској управи Србије.

            2. Унутар тога Једнога и Јединственог Синдикалног покрета у Пореској управи од недавно делују две централизоване посебне синдикалне организације. Ове синдикалне организације имају различиту структуру, начин деловања и обичаје.

            3. Синдикализам у Пореској управи је био раније организационо у једном савезу, али временом тај Савез се распао и тренутно постоје два ''Синдикална крила''.

            4. Запослени Пореске управе захтевају васпостављање пуног синдикалног јединства и инсистирају да се у свему заједнички ради, не би ли се тако јасно чуо глас запослених. ''Хоћемо обнову Савеза свих синдикалних организација, како је то било до недавно'' траже запослени Пореске управе.

С Т О Г А

            5. Ово Повереништво предлаже да се ''оба плућна крила'' Синдикализма унутар Пореске управе морају вратити заједничким коренима, а били смо до недавна заједно. Тек недавно према речима Репрезентативног синдиката чије се име налази на Порталу Пореске управе дошло је до тог организационог раздвајања са навођењем тачно тог скорашњег датума.

            6. То раздвајање је одрађено из нама неразумљивих разлога, али је чињеница да су се организовали муњевито, без нашег знања уз подршку само њима знаних субјеката. Ми то не замерамо, што је ту је….

П Р Е Д Л О Г

            7. Изнаћи начин превазилажења свих преосталих и тренутних тешкоћа и да се настоји да обе постојеће Синдикалне организације, које баштине и деле једну те исту традицију и исти синдикални циљ, допринесу васпостављању пуног синдикалног јединства!!!!!


С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
http://proglas.blogspot.com/

                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/

Наш Си./Бр. Сл. од 15.02.2011. године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković: 

0 коментара:

Постави коментар