Најновији чланци на покретној траци:

субота, 23. новембар 2013.

Javni Konkurs za posao oglas Poreska uprava rok od 23. zaključno sa 30.11.2013
















Javni Konkurs za posao oglas Poreska uprava rok 23. zaključno sa 30.11.2013


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Javni Konkurs za posao oglas Poreska uprava rok od 23. zaključno sa 30.11.2013

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић са јавних медија од дана 22.11.2013. године хитно прекуцавају и објављују текст битан за пријављивање који је актуелан за кандидате све до закључно са даном 30.11.2013. године. Текст гласи:

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА, ПОРЕСКА УПРАВА, на основу члана 54. став 1. Закона о државним службеницима („Службени гласник РС”, бр. 79/05 ... 104/09) и члана 169б став 1. Закона о пореском поступку и пореској администрацији („Службени гласник РС”, бр. 80/02 ... 47/13), оглашава јавни конкурс
– за попуњавање извршилачких радних места у Министарству финансија – Порескa управa.
I Oрган у коме се радна места попуњавају
Министарство финансија – Пореска управа, Централа, Сектор за мењачко и девизно пословање и игре на срећу.
II Радна места која се попуњавају:
1. Правни послови 2, у звању – Порески инспектор – основне функције у Министарству финансија – Пореска управа, Централа, Сектор за мењачко и девизно пословање и игре на срећу, према условима за радно место под редним бројем 188. Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде – Пореска управа, 1 извршилац.
Опис послова: Учествује у припреми прописа у области игара на срећу; обавља сложене стручне послове у вези са спровођењем поступка јавног позива за издавање дозволе за приређивање посебних игара на срећу у играчницама; предузима процесне радње у циљу доношења законитог решења о прекршају у првом степену за прекршаје из области игара на срећу, доноси закључке о покретању прекршајног поступка, односно о одбацивању захтева за покретање истог и о обустави прекршајног поступка; доноси нацрт решења у прекршајном поступку; припрема акта која доноси Влада и уговоре који се закључују са правним лицем које је добило дозволу за приређивање посебних игара у играчницама; припрема предлог одговара Владе и одговоре министра финансија поводом предлога за покретање поступка за оцену уставности и законитости прописа из области игара на срећу; израђује сложена мишљења у вези са применом прописа у области игара на срећу; поступа по захтевима судова, тужилаштва и других државних органа у вези са приређивањем игара на срећу, образује, води и ажурира евиденцију о обради података о личности и обрађује информације од јавног значаја; обавља и друге послове по налогу начелника одељења.
Услови: Стечено високо образовање из научне области правне науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године; положен државни стручни испит; познавање рада на рачунару; најмање 3 године радног искуства у струци.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о играма на срећу и провера вештине комуникације – усменим путем.
2. Управни послови 2, у звању порески инспектор – основне функције у Министарству финансија – Пореска управа, Централа, Сектор за мењачко и девизно пословање и игре на срећу, Одељење за управне и правне послове у области игара на срећу, према условима за радно место под редним бројем 189. Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде – Пореска управа, 1 извршилац.
Опис послова: Разматра пријаве, захтеве и документацију за издавање одобрења и сагласности за приређивање игара на срећу и даје мање сложена стручна упутства и објашњења приређивачима ради обезбеђивања потпуне документације; врши проверу веродостојности банкарских гаранција и уговора о наменском депозиту; израђује сагласност на одлуку Државне лутрије Србије о приређивању класичних игара на срећу; доноси основна и допунска решења за издавање одобрења за приређивање посебних игара на срећу; проверава усклађеност правила наградних игара у роби и услугама са законом и подзаконским актима и иста упућује на сагласност министру финансија; врши проверу тржишне вредности награда у роби и услугама; израђује сагласност на правила игре и сагласност за наградне игре у роби и услугама; израђује нацрт решења о овлашћењу за сервисере аутомата за игре на срећу која доноси министар финансија; издаје посебне ознаке које се истичу на улазу у играчницу, кладионицу или уплатно-исплатно место кладионице и налепнице за обележавање и регистрацију аутомата и столова, обавља и друге послове по налогу начелника одељења.
Услови: Стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године; положен државни стручни испит; познавање рада на рачунару: радно искуство у струци од најмање 3 године.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о играма срећу и провера вештине комуникације – усменим путем.
3. Стручно-аналитички послови контроле, у звању млађи порески инспектор –основне функције у Министарству финансија – Пореска управа, Централа, Сектор за мењачко и девизно пословање и игре на срећу, Регионално одељење за контролу мењачких и девизних послова Београд, према условима за радно место под редним бројем 204. Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде – Пореска управа, 1 извршилац.
Опис послова: Обавља најједноставније послове теренске и канцеларијске контроле мењачког пословања код банака и овлашћених мењача као и контролу других послова резидената из области девизног пословања, сачињава записнике о извршеној канцеларијској и теренској контроли и допуне записника, доноси решења којима се налаже отклањање неправилности и незаконитости, доноси решења о привременом обустављању обављања мењачких послова, доноси захтев којим се налаже субјекту да стави на увид документацију неопходну за вршење контроле и закључак којим се обуставља поступак извршења налога из решења; подноси захтеве за покретање прекршајног поступка, по налогу начелника обавештава надлежне организационе јединице Пореске управе и друге државне органе о уоченим неправилностима; сачињава извештаје и информације о уоченим специфичностима у контроли и периодичне и годишње извештаје о раду; обавља и друге послове по налогу начелника одељења.
Услови: Стечено високо образовање из научне области економске или правне науке на студијима другог степена, (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од најмање 1 године, познавање страног језика, оспособљеност за рад на рачунару.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о девизном пословању и провера вештине комуникације – усменим путем.
III Место рада: Београд.
IV Адреса на коју се подносе пријаве
Министарство финансија – Пореска управа, Централа, Сектор за мењачке и девизне послове и игре на срећу, Београд, Зелени венац 16, са назнаком „За јавни конкурс”.
V Лице које је задужено за давање обавештења о конкурсу
Јелена Стојковић, тел: 011/2061-624, Министарство финансија – Пореска управа, Централа, Сектор за мењачко и девизно пословање и игре на срећу.
Заједничко за сва радна места
Услови за рад на свим радним местима:
Држављанство Републике Србије; да учеснику конкурса није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа и да није осуђиван на казну затвора од најмање 6 месеци.
Рок за подношење пријава на конкурс:
Рок за подношење пријава је 8 дана и почиње да тече наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”.
Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс:
– пријава са биографијом и наводима о досадашњем радном искуству;
– оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству;
– оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених;
– оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;
– оверена фотокопија радне књижице;
– оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном државном стручном испиту за рад у
државним органима;
– оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству у струци.
НАПОМЕНЕ:
– За сва радна места радни однос се заснива на неодређено време.
– Кандидати који први пут заснивају радни однос у државном органу, подлежу пробном раду од 6 месеци. Кандидати без положеног државног стручног испита примају се на рад под условом да исти положе до окончања пробног рада.
– Кандидати са положеним правосудним испитом уместо доказа о положеном државном стручном испиту, подносе доказ о положеном правосудном испиту.
– Кандидати који конкуришу на више радних места подносе појединачне пријаве за свако радно место, са траженим документима за то радно место.
– Пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној у општини или суду, као и непотпуне и неблаговремене пријаве биће одбачене.


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић желе успеха свим кандидатима.

С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 23.11.2013. године
Повереник-Justitiarius,
Expert za javne finansije
Зоран Михаило Писковић

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар