Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 19. новембар 2013.

Konkurs zapošljavanje Poreska uprava od 18.11.2013 rok prijavljivanja 26.11.2013




















Konkurs zapošljavanje Poreska uprava od 18.11.2013 rok prijavljivanja 26.11.2013

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Konkurs zapošljavanje Poreska uprava od 18.11.2013 rok prijavljivanja 26.11.2013

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,

Данас са јавних медија од 18.11.2013. године прекуцавамо текст Конкурса за пријем у радни однос. УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић констатују да је овај Јавни конкурс резултат ангажовања овог Синдиката који непрестано доказује да по Европским стандардима на 1000 пореских обвезника треба да буде 1-један порезник, што у Србији није случај.

Запошљавање нових порезника је приоритетни задатак УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић. Прекуцан текст гласи:

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА, ПОРЕСКА УПРАВА, на основу члана 54. став 1. Закона о државним службеницима („Службени гласник РС”, бр. 79/05 ... 104/09) и члана 169б став 1. Закона о пореском поступку и пореској администрацији („Службени гласник РС”, бр. 80/02 ... 47/13), оглашава јавни конкурс
– за попуњавање извршилачких радних места у Министарству финансија – Пореској управи.
I. Oрган у коме се радна места попуњавају: Министарство финансија – Пореска управа, Централа, Београд, Саве Машковића 3-5.
II. Радна места која се попуњавају:
1. Самостални инспектор пореске полиције – координатор у регионалном одељењу, у звању самостални порески инспектор – основне функције, у Министарству финансија – Пореска управа, Централа, Сектор пореске полиције, Регионално одељење пореске полиције Ниш, према условима за радно место под редним бројем 50. Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде – Пореска управа, 1 извршилац.
Опис послова: обавља послове у вези са најсложенијим предметима, као и у предметима по којима радње предузима више државних органа; предузима конкретне оперативне радње и мере ради откривања и доказивања пореских кривичних дела као и њихових извршилаца, а нарочито у предметима добијеним од Сектора пореске полиције; код сачињавања кривичне пријаве пружа непосредну стручну помоћ инспекторима Одсека, а након подношења исте, прати њен ток у сталном контакту са тужилаштвом; анализира поступање у овим предметима, уочава нове појавне облике вршења пореских кривичних дела као и могуће грешке или неправилности у извршавању послова и задатака инспектора, даје конкретне предлоге мера ради отклањања истих; анализира месечне планове рада и извештаје о раду Одсека у оквиру регионалног Одељења и врши укрштање података из ових извештаја са подацима из базе података којом располаже Сектор; води регистар оперативних информација, обрада, као и регистре информатора и сарадника. Обавља и друге послове по налогу начелника одељења.
Услови: стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од најмање 8 година, оспособљеност за рад на рачунару; систематичност и комуникативност у раду; поседовање организационих и руководећих способности.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Кривичног законика, Законика о кривичном поступку и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и провера вештине комуникације – усменим путем.
2. Виши инспектор пореске полиције 1, у звању виши порески инспектор I – основне функције, у Министарству финансија – Пореска управа, Централа, Сектор пореске полиције, Регионално одељење пореске полиције Нови Сад, Одсек пореске полиције Нови Сад, према условима за радно место под редним бројем 59. Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде – Пореска управа, 2 извршиоца.
Опис послова: предузима оперативне мере и радње на откривању сложенијих пореских кривичних дела и њихових извршилаца, врши увид у пословне књиге и књиговодствену документацију. Позива лица у својству грађанина или осумњиченог; обавља разговоре са пореским обвезницима и другим лицима у циљу прикупљања обавештења о кривичним делима и извршиоцима. Сарађује са органима унутрашњих послова, тужилаштвима и другим органима и поступа по налозима судова. Сачињава кривичне пријаве које се подносе надлежним тужилаштвима. Обавља и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови: Стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од најмање 7 година, оспособљеност за рад на рачунару; систематичност, комуникативност и склоност тимском раду.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Кривичног законика, Законика о кривичном поступку и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и провера вештине комуникације – усменим путем.
3. Аналитичко-порески послови, у звању млађи порески инспектор – основне функције, у Министарству финансија – Пореска управа, Централа, Сектор пореске полиције, Регионално одељење пореске полиције Београд, Одсек пореске полиције Београд 2, према условима за радно место под редним бројем 63. Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде – Пореска управа, 1 извршилац, на одређено време, у својству приправника ради оспособљавања за самосталан рад у струци.
Опис послова: под надзором и упутствима руководиоца, предузима оперативне мере и радње на откривању пореских кривичних дела и њихових извршилаца, врши увид у пословне књиге и књиговодствену документацију; позива лица у својству грађанина или осумњиченог; обавља разговоре са пореским обвезницима и другим лицима у циљу прикупљања обавештења о кривичним делима и извршиоцима. Обавља мање сложене послове у циљу прикупљања или размена информација и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови: стечено високо образовање из научне области правне науке, економске науке или високо образовање из научне области у оквиру образовно-научног поља друштвено-хуманистичких наука на студијама другог степена (дипломске академске студије–мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, оспособљеност за рад на рачунару; систематичност, комуникативност и склоност тимском раду.
У изборном поступку провераваће се вештина комуникације и мотивација, усмено путем разговора.
4. Послови јавних набавки и инвестиција 2, у звању порески саветник – остале функције, у Министарству финансија – Пореска управа, Централа, Сектор за материјалне ресурсе, Регионално одељење за материјалне ресурсе Београд, Група за комерцијалне и инвестиционе послове, према условима за радно место под редним бројем 301. Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде – Пореска управа, 1 извршилац.
Опис послова: у складу са утврђеним планом јавних набавки и приоритетима, спроводи поступак јавне набавке. Учествује у спровођењу поступка везаних за инвестиције за потребе организационих јединица. Израђује уговоре по спроведеним поступцима јавних набавки и инвестиција. Прати све прописе везане за материјалне ресурсе. Према упутствима руководиоца, обавља део послова везаних за непокретности које користе организационе јединице, као и послова у вези добијања сагласности потребних за инвестициона улагања. Проверава испуњење уговорених обавеза са правног аспекта. Обавља правне послове потребне за заштиту интереса у вези са инвестиционим улагањима и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови: стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од најмање 3 године, оспособљеност за рад на рачунару; систематичност и прецизност у раду.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о пореском поступку и пореској администрацији и провера вештине комуникације – усменим путем.
5. Виши инспектор пореске контроле 2, у звању виши порески инспектор II – основне функције, у Министарству финансија, Пореској управи, Централи, Сектору за контролу, Одељењу за оперативне послове контроле, Групи за координацију пореских контрола, према условима за радно место под редним бројем 109 Унутрашњег уређења и систематизације радних места у Министарству финансија и привреде, Пореској управи, 1 извршилац.
Опис послова: обавља послове у Групи који захтевају висок ниво самосталности и одговорности у раду. Учествује у координацији послова пореске контроле између Пореске полиције и Сектора за контролу, и са предлогом мера доставља руководиоцу Групе и начелнику Одељења. Прати и анализира извршене контроле по пореским облицима и о томе сачињава извештаје. Поступа по примљеним представкама пореских обвезника, грађана и захтевима других државних органа који се односе на послове контроле. Обавља и друге послове по налогу руководиоца групе.
Услови: Стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од најмање 6 година, оспособљеност за рад на рачунару.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о пореском поступку и пореској администрацији и провера вештине комуникације – усменим путем.
III. Место рада:
– за радно место под редним бројем 1, место рада је Ниш.
– за радно место под редним бројем 2, место рада је Нови Сад.
– за радна места под редним бројем 3, 4 и 5, место рада је Београд.
IV. Адреса на коју се подносе пријаве: Министарство финансија – Пореска управа, Централа, Београд, Саве Машковића 3-5, са назнаком „За јавни конкурс”.
V. Лице које је задужено за давање обавештења о конкурсу: Драгана Зарић, тел: 011/39-53-437, Министарство финансија – Пореска управа, Централа.
Заједничко за сва радна места:
Услови за рад на свим радним местима: држављанство Републике Србије; да учеснику конкурса није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа и да није осуђиван на казну затвора од најмање 6 месеци.
Рок за подношење пријава на конкурс: рок за подношење пријава је 8 дана и почиње да тече наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику РС”.
Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс за радна места под редним бројем: 1, 2, 4 и 5:
– пријава са биографијом и наводима о досадашњем радном искуству;
– оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству;
– оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених;
– оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;
– оверена фотокопија радне књижице;
– оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима;
– оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству у струци.
Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс за радно место под редним бројем 3:
– пријава са биографијом;
– оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству;
– оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених;
– оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;
– оверена фотокопија радне књижице.
Напомене за радна места под редним бројем: 1, 2, 4 и 5:
– за наведена радна места радни однос се заснива на неодређено време;
– кандидати који први пут заснивају радни однос у државном органу, подлежу пробном раду од 6 месеци. Кандидати без положеног државног стручног испита примају се на рад под условом да исти положе до окончања пробног рада;
– кандидати са положеним правосудним испитом уместо доказа о положеном државном стручном испиту, подносе доказ о положеном правосудном испиту;
– кандидати који конкуришу на више радних места подносе појединачне пријаве за свако радно место, са траженим документима за то радно место;
– пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној у општини или суду, као и непотпуне и неблаговремене пријаве биће одбачене.
Напомене за радно место под редним бројем 3:
– за наведено радно место радни однос се заснива на одређено време ради оспособљавања приправника за самосталан рад у струци, и то у трајању од 1 године;
– пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној у општини или суду, као и непотпуне и неблаговремене пријаве биће одбачене.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић желе успеха свим кандидатима.

С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 19.11.2013. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Зоран Михаило Писковић с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com




0 коментара:

Постави коментар