Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 12. новембар 2013.

Ideje Sindikata Poreske uprave-USS u svemu su prihvaćne kao osnovane















Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Ideje Sindikata Poreske uprave-USS u svemu su prihvaćne kao osnovane

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,

Данас 12.11.2013. године у интерном часопису ''Порезник'' Новембарски број пословне 2013. године, страна 6-7 објављена је изванредна информација по којој за боље управљање и надзор пословања филијала потребно је променити Закон о пореском поступку и пореској администрацији у кога је потребно вратити одредбе да директоре филијала и шефове експозитура поставља директор ПУРС. Потом се наводи да тренутно важећи начин избора директора филијала и шефова експозитура, траје већ више од годину дана и да је прекинут, јер да то није учињено поступак избора би трајао још најмање годину дана. Потом се у овој информацији Пореске управе, констатује да је избор и реизбор директора у ПУРС унео велик немир и пре свега анархију. Одлазеће директоре запослени више нису третирали као директоре и у многим случајевима нису хтели да изврше њихове наредбе, чак су их у неким случајевима одбијали, а нови директори због великог броја жалби, још нису преузели вођење филијала. Даље се напомиње, да су многе локалне власти, порески обвезници и запослени цео овај процес кандидовања руководства филијала и експозитура, оценили као политички начин избора руководства. На крају ове информације се наводи да садашње руководство Пореске управе сматра да директоре филијала и шефове експозитура треба да изабере директор ПУРС и то лично он, који онда може и сносити сву личну одговорност за евентуални лош рад ПУРС.

КОМЕНТАР

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић констатују да је горе препричаном информацијом заправо потврђено да је била исправна борба овог Синдиката по предметном питању.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић налазе да је овај Синдикат у свему успео у борби око доказивања да је цео концепт избора директора филијала и шефова експозитура био дубоко антиуставан о чему смо писали на безброј постова на овом блогу. Наводимо неколико постова на ову тему која је уздрмала целу Пореску управу из основа, а што можете прочитати на:

/2012/08/direktori-filijala-i-sefovi-ekspozitura

/2012/12/konkurs-za-direktore-filijala-poreske

/2012/10/hit-vest-raspisan-konkurs-za-direktore

/2013/03/izbor-i-reizbor-direktora-poreske

/2012/10/reforma-poreske-uprave-u-sutonu



УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић ће и даље наставити на истрајавању на путу законитости без обзира на потешкоће којих има током овог транспарентног деловања.


С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 12.11.2013. године


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Зоран Михаило Писковић с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com



0 коментара:

Постави коментар