Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 28. новембар 2013.

Konkurs Poreska uprava posao zaposlenje važi od 27.11.2013 do 03.12.201313

























Konkurs Poreska uprava posao zaposlenje važi  od 27.11.2013 do 03.12.201313


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ:  Konkurs Poreska uprava posao zaposlenje važi  od 27.11.2013 do 03.12.201313

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,

Данас 28.11.2013. године УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић под хитно са јавних медија прекуцавају следећи Јавни конкурс за попуњавање значајних и угледних извршилачких радних места и он гласи:

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА, ПОРЕСКА УПРАВА, на основу члана 54. став 1. Закона о државним службеницима („Службени гласник РС”, бр. 79/05 ... 104/09) и члана 169б став 1. Закона о пореском поступку и пореској администрацији („Службени гласник РС”, бр. 80/02 ... 47/13), вршилац дужности директора оглашава јавни конкурс
– за попуњавање извршилачких радних места у Министарству финансија – Пореској управи.
I Орган у коме се радна места попуњавају
Министарство финансија – Пореска управа, Београд, Саве Машковића 3-5.
II Радна места која се попуњавају
1. Радно место: порески инспектор 2 теренске контроле, у звању порески инспектор II – основна функција, Филијала А Палилула, Одељење за теренску контролу, Одсек за теренску контролу – 1 извршилац;
Опис послова радног места: Обавља мање сложене послове теренске контроле јавних прихода код правних лица, предузетника и физичких лица; врши контроле евидентирања промета преко фискалних каса, израђује записнике и нацрте решења о извршеној контроли, подноси захтеве за покретање порескоправног прекршаја, преиспитује првостепено решење, односно даје изјашњења по изјављеним жалбама на решења донета у првостепеном поступку; одговоран је за тачно и благовремено ажурирање података о контроли у апликацији теренске контроле. Обавља и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови за рад на радном месту: Стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од најмање 4 године, оспособљеност за рад на рачунару.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о општем управном поступку и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и вештина комуникације – усменим путем, разговором са кандидатима.
2. Радно место: послови пореске евиденције, у звању виши порезник – стручни сарадник – основна функција, Филијала А Савски Венац, Одељење за наплату и пореско рачуноводство, Одсек за пореско рачуноводство – 1 извршилац;
Опис послова радног места: Обавља најсложеније послове провере формалне исправности и потпуности достављених налога за књижење пре уноса, и унос исправних књиговодствених докумената; припрема нацрт исправа на основу података из пореског књиговодства; проверава исправност аналитичке картице обвезника у смислу правилности прокњижених задужења и уплата; предлаже мере за отклањање неажурности и неисправности књижења у пореском књиговодству; учествује у састављању годишњег рачуна јавних прихода; обавља и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови за рад на радном месту: Стечено високо образовање из научне области економске науке на студијама првог степена (основне академске студије, основне струковне студије), односно на студијама у трајању до 3 године; положен државни стручни испит; најмање 3 године радног искуства у струци, оспособљеност за рад на рачунару.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о општем управном поступку и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и вештина комуникације – усменим путем, разговором са кандидатима.
3. Радно место: аналитичко-порески послови канцеларијске контроле, у звању млађи порески инспектор – основна функција, Филијала А Савски венац, Одељење за канцеларијску контролу, Одсек за канцеларијску контролу – 1 извршилац;
Опис послова радног места: Учествује у пословима канцеларијске контроле; врши контролу података исказаних у пореским пријавама уз састављање записника и нацрта решења о канцеларијској контроли уз непосредни надзор шефа одсека; припрема предлог иницијативе за привремено одузимање ПИБ-а, прати промене у регистрима које води Пореска управа; обавља и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови за рад на радном месту: Стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена или високо образовање из научне, односно стручне области у оквиру образовно-научног поља техничко-технолошких наука на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од 1 година; оспособљеност за рад на рачунару.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о општем управном поступку и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и вештина комуникације – усменим путем, разговором са кандидатима.
4. Радно место: порезник – стручни сарадник у канцеларијској контроли, у звању порезник – стручни сарадник – основна функција, Филијала Б Раковица, Одељење за контролу, Одсек за канцеларијску контролу 1 извршилац;
Опис послова радног места: Прима и обрађује пријаве о регистрацији пореских обвезника; евидентира промене адресе и друге податке о регистрацији пореских обвезника; евидентира промене у сарадњи са надлежним органима; обавља мање сложене послове канцеларијске контроле, сачињава записнике о извршеној контроли као и нацрте решења; доставља жалбе другостепеном органу; уручује порески идентификациони број; обавља и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови за рад на радном месту: Стечено високо образовање из научне области економске или правне науке на студијама првог степена (основне академске студије, основне струковне студије), односно на студијама у трајању до 3 године; положен државни стручни испит; најмање 2 године радног искуства у струци, оспособљеност за рад на рачунару.
Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о општем управном поступку и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и вештина комуникације – усменим путем, разговором са кандидатима.
5. Радно место: порески рачуновођа 2, у звању порески инспектор II – основна функција, Филијала А Вождовац, Одељење за наплату и пореско рачуноводство, Одсек за пореско рачуноводство – 1 извршилац;
Опис послова радног места: Врши проверу формалне исправности и потпуности достављених налога за књижење пре уноса; обавља мање сложене послове усаглашавања пореске евиденције обвезника; проверава исправност аналитичке картице обвезника у смислу правилности прокњижених задужења и уплата; врши проверу аналитичких књижења на основу којих врши формирање синтетичке промене у пореској евиденцији; предлаже мере за отклањање неажурности и неисправности књижења у пореском књиговодству; учествује у састављању годишњег рачуна јавних прихода. Води поступак по захтевима пореских обвезника за повраћај и прекњижавања пореза и других јавних прихода; обавља и друге послове по налогу шефа одсека.
Услови за рад на радном месту: Стечено високо образовање из научне области правне или економске науке на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије), односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године, положен државни стручни испит, радно искуство у струци од најмање 4 године оспособљеност за рад на рачунару. Стручне оспособљености, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање Закона о општем управном поступку и Закона о пореском поступку и пореској администрацији и вештина комуникације – усменим путем, разговором са кандидатима.
III Место рада
За сва радна места, место рада је Београд.
ИВ Адреса на коју се подносе пријаве
Министарство финансија – Пореска управа, Београд, 27. Марта 28-32, са назнаком „За јавни конкурс”.
В Лице које је задужено за давање обавештења о конкурсу
Грубјешић Босиљка, тел: 011/3229-799, Министарство финансија – Пореска управа, Регионални одсек за људске ресурсе Београд.
Заједничко за сва радна места
Услови за рад на свим радним местима:
Држављанство Републике Србије; да учеснику конкурса није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа и да није осуђиван на казну затвора од најмање 6 месеци.
Рок за подношење пријава на конкурс:
Рок за подношење пријава је 8 дана и почиње да тече наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”.
Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс:
– пријава са биографијом и наводима о досадашњем радном искуству;
– оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству;
– оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених;
– оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;
– оверена фотокопија радне књижице;
– оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима, односно оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном правосудном испиту;
– оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству у струци;
– оригинал или оверена фотокопија уверења да кандидат није под истрагом и да се против њега не води кривични поступак (не старије од 6 месеци).
НАПОМЕНЕ:
– За сва радна места радни однос се заснива на неодређено време.
– Кандидати који први пут заснивају радни однос у државном органу, подлежу пробном раду од 6 месеци.
– Кандидати без положеног државног стручног испита примају се на рад под условом да исти положе до окончања пробног рада.
– Кандидати са положеним правосудним испитом уместо доказа о положеном државном стручном испиту, подносе доказ о положеном правосудном испиту.
– Кандидати који конкуришу на више радних места подносе појединачне пријаве за свако радно место, са траженим документима за то радно место.
– Пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној у општини или суду, као и непотпуне и неблаговремене пријаве биће одбачене.


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић напомињу да рок пријављивања тече од првог дана- 27.11.2013. године, а завршава се закључно са даном 03.12.2013. године.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић желе успеха свим кандидатима тим пре што се ради о добро пласираним радним местима од порезничког угледа.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић констатују да је овај конкурс резултат акције овог Синдиката који стално понавља да је европски стандард  следећи: На 1000 пореских обвезника треба да буде један порезник, што није случај у Републици Србији. Надамо се да ће се напред поменути европски стандард остварити у пореској администрацији Србије.


С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 28.11.2013. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Јуститиариус-Јустицијар,
Зоран Михаило Писковић с.р.
Еxперт  за јавне финансије

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар