Најновији чланци на покретној траци:

петак, 31. август 2012.

SINDIKAT PORESKE UPRAVE-USS SAOSEĆA SA STRADANJEM RUDARA U JUŽNOAFRIČKOJ DRŽAVI




















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић



УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: UJEDINJENI SINDIKATI SRBIJE-SINDIKAT PORESKE UPRAVE BEOGRAD SAOSEĆA SA STRADANJEM RUDARA U JUŽNOAFRIČKOJ DRŽAVI

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Данас 31.08.2012. године на Братском


читамо врло тужне информације које гласе:

Industrijski sindikat Srbije uputio pismo saučešća i solidranosti kolegama iz Sindikata rudara Južne Afrike (NUM).

MASAKR RUDARA U JUŽNOJ AFRICI
Beograd, 24.08.2012

Kratka vest, da je policija ubila 36 rudara koji su štrajkovali u rudniku platine u Južnoafričkoj Republici, tražeći veće nadnice, nikoga u Srbiji nije posebno uzbudila. Kratki snimak koji se pojavio na RTS-u, i na kojem se vidi kako policija „strelja“ 36 rudara koji traže veće nadnice nije zavredila ni malo medijske pažnje, sindikata, nevladinog sektora. Ćutanje o ubistvu 36 rudara u Južnoafričkoj Republici znači saučesništvo u tom gnusnom zločinu koji se dogodio pred našim očima u 21 veku. Svetski i domaći „borci“ za ljudska prava ćute kao zaliveni. Zašto?! Šta je to što blokira svaki vid protesta, makar i deklarativno? Koji to interes ili centar moći sprečava svetsko javno mnenje da reaguje i izrazi svoj protest protiv ovog gnusnog čina. Kakva bi reakcija bila da se nešto ovako desilo nemačkim ili engleskim rudarima.

I dok rudari u Južnoafričkoj Republici sahranjuju svoje drugove, saopštenjem su se obratili vlasnici rudnika u kojem su radili ubijeni rudari, firma „Lonmin“ sa sedištem u Londonu, upućujući kopačima novu pretnju, „ili će se vratiti na posao ili će dobiti otkaz“. Ni reč o žrtvama, kao da se ništa nije desilo. Važno je da se radi i obezbeđuje profit.

Industrijski sindikat Srbije saučestvuje u bolu sa kolegama iz Južnoafričke Republike zbog stradanja kolega koji su izgubili živote boreći se za uslove rada dostojne čoveka. Od međunarodnih organizacija radnika i medija očekujemo da prekinu ćutanje o ovom masakru radnika i jasno i odlučno osude sve one koji su doprineli da do ove tragedije dođe, prvenstveno multinacionalne kompanije „Lonmin“ i Vlade  Južnoafričke Republike.

Od medija u Srbiji očekujemo da objektivno i profesionalno izveštavaju o ovom nezapamćenom masakru radnika.

Povodom ovih događanja oglasio se i IndstriALL Global Union, čiji je Industrijski sindikat Srbije član, izražavajući zabrinutost i šok, osuđujući ovaj besmisleni masakr.

 IndustriALL Global Union i Industrijski sindikat Srbije uputio je pismo saučešća i solidarnosti svojim kolegama iz Sindikata rudara Južne Afrike (NUM) pružajući im punu podršku u ovoj delikatnoj situaciji sa komplikovanim političkim i sindikalnim aspektima. Sindikati osuđuju bezdušne komentare kompanije u opisivanju ove situacije i podržavaju formiranje vladine komisije koja će sprovesti istragu povodom ovog pokolja.


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић констатују да је братски ''Industrijski Sindikat;-
Industrijski sindikat Srbije uputio pismo saučešća i solidranosti
kolegama iz Sindikata rudara Južne Afrike (NUM). MASAKR RUDARA U JUŽNOJ
AFRICI ...'' што је истовремено и наша солидарност.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић се такође питају шта је то са тим такозваним борцима за људска права. Предметни догађаји су на ивици варваризма Неронове владавине....



С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 31.08.2012. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар