Најновији чланци на покретној траци:

субота, 18. август 2012.

RUKOVODILAC PORESKE UPRAVE MORA IMATI NAJMANJE 10 GODINA POREZNIČKOG ISKUSTVA














УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: RUKOVODILAC PORESKE UPRAVE MORA IMATI NAJMANJE 10 GODINA POREZNIČKOG ISKUSTVA

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Данас 18.08.2012. године био сам као експерт за јавне финансије Србије позван од стране неформалног ''Сабора руководилаца Пореске управе Београда'' на заједничко дружење. Исто тако на овај скуп су били позвани и УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић по том основу.

Тема разговора је била намеравана ''смена'' директора филијала и шефова експозитура Пореске управе која се увелико наговештава и о којој се јавно пише.

Том приликом су присутни руководиоци изразили забринутост за своја радна места. '' И поред изванредних резултата у руковођењу филијалом на чијем сам челу, хоће да ме смене!'' кроз плач се јадала једна уважена директорица једне познате Београдске филијале.

Тада су сви учесници овог неформалног скупа приметили да се основни критериј за напредовање у порезничкој служби сагласно Закону о државним службеницима ''трпа под тепих'', а то је радно искуство у Пореској управи.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић су на овом неформалном скупу истакли да су управо сви присутни заједно са доле потписаним криви што се све ово догађа. Тако на пример, доле потписани на крају своје порезничке каријере и даље је ''првак почетник'' јер као личност ''без икаквих веза'' никада није ни могао напредовати у служби. Вечито је био прва класа, први разред, без шансе да икада напредује у више ''порезничке разреде, звања и чинове''. Ништа му није помогло што је био аутор и коаутор безброј општих аката и Методолошких упутстава, како раније у СДК-а тако и у ПУ. Потом је Зоран Михаилов Писковић-Београдски присутним руководиоцима рекао да су сви они ''политички порезници'', а да је Зоран Михаилов Писковић-Београдски за разлику од њих ''државни порезник-порезник од професионалне каријере''. Од ''политичких порезника'' никада нису могли напредовати ''државни порезници-порезници од професионалне каријере-запослених по конкурсу'' што се догодило и у случају доле потписаног Зорана Михаиловог Писковића-Београдског. Тада је мале пре поменута директорица ''политички порезник'' после плача, почела да виче на Зорана Михаиловог Писковића-Београдског тврдећи ''да бунцам!''. Рекао сам јој: ''Пун је Интернет о вашем доприносу при егзекуцији извесних пореских обвезника, а то сте радили по налогу онога ко вас је поставио, а не сагласно правилима струке. Ви и треба да будете најурени из Пореске управе као брука и срамота. Надам се да ће се Ваш досије отворити у коме пише ЧИЈОМ СТЕ САГЛАСНОШЋУ ДОШЛИ НА ЧЕЛО ЦЕНТРАЛНЕ БЕОГРАДСКЕ ФИЛИЈАЛЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ''. Пошто ја атмосфера постала усијана присутнима сам успео да кажем следеће: 

Имајући у виду изнето на овом Сабору руководилаца Пореске управе УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић-Београдски започеће борбу да се:

А) Успостави као основни критериј напредовања у пореској служби дужина ''ОПШТЕГ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ПОРЕЗНИЧКОГ ИСКУСТВА''

С ОВИМ У ВЕЗИ ДА НАЈМАЊЕ 10. ГОДИНА НЕПРЕСТАНОГ РАДА У ПОРЕСКОМ ОРГАНУ ОМОГУЋАВА РАСПОРЕЂИВАЊЕ ПОРЕЗНИКА НА РУКОВОДЕЋЕ РАДНО МЕСТО У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ-ово је ЕВРОПСКИ СТАНДАРД-ПРОВЕРЕНО ЈЕ!.

Б) Од ПОСЕБНИХ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ИСКУСТАВА УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић-Београдски ТРАЖИЋЕ СЛЕДЕЋЕ:

-да Напредовање порезника може се вршити само сагласно Закону о државним службеницима, те укидање свих норми које овај Закон ''анулирају'' кроз тренутно важеће ''LEX SPECIJALIS'' који су свесно доношени од раније номенклатуре;
-да се од порезника који желе да напредују тражи способност аналитичног тумачења прописа као и умеће састављања општих и посебних управних аката!

В) УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић предложиће да за напредовање у порезничким чиновима од посебног значају буду и следеће врлине:

- добро владање компјутерским вештинама и

-смисао за тимски рад и сарадњу са осталим порезницима Србије!


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић СУ после овако срочених и јавно изнетих синдикалних ставова напустили су неформални ''Сабор руководилаца Пореске управе Београда'' пошто доле потписани присутни не припада ''касти руководилаца''-није му ту уосталом ни место.

С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 18.08.2012. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић-Београдски с.р.
EXPERT ZA JAVNE FINANSIJE

Контакт тел.011/3950-619
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com









0 коментара:

Постави коментар