Најновији чланци на покретној траци:

субота, 5. новембар 2011.

PETAK NA UŠTAP NIJE POVOLJAN ZA DIJALOG ZORAN PISKOVIĆ





Поштовани читаоци, 

Демократски централизам не да ми за право да било шта причам!
Цео дан сте ме звали и питали о догађају - финалу једне тужне приче Славне остареле асоцијације која нагло нестаје. Брод убрзано тоне, одавно су га сви пацови и глодари напустили. Шачица ''оданих'' у сенци мрака организују ''репризу репризе''.....

Времена су се променила, али наши обичаји нису. Многи Челници асоцијације не схватају да су увелико пензионери или кандидати за пензије, неки по сили закона, неки по основу инвалидског осигурања, а неки као технолошки вишак. Уместо да  допусте нормалну ротацију млађих кадрова, они би да зауставе време. Да ли је то неко успео? Е па нећете то моћи  учинити ни Ви у предметном случају. Би да задрже време! Е и ја бих то волео, али је то немогуће. Имам близу 60. година и осећам диктатуру млађих на да мном. Раде са мном шта хоће, јер је такав сада систем вредности. Гледају ме са гађењем, јер сам за њих стар и стога одвратан. ''Кад ћеш Чича у пензију?'' питају ме стално и све раде да би ми што пре видели леђа.  Све се муњевито променило, зар тај глас још нисте разумели.  Герократија више није у моди. Нико више неће да гледа ''искуство'' само се траже ''нова, свежа и млада лица''.  Наша лица нису  више млада, нити су свежа, нити више тражена, а била су некада и свежа и млада и у моди! Тренд је сада то, време је ''Пинк-културе'' свидело се то нама или не. Заборавили Смо на старе идеале и вредности, када смо веровали у идеале ''смењивости и ротације''. Када ово пишем предамном је галерија ликова који су у темељу Наше славне асоцијације, али их више нема и ако су хвала Богу многи живи и здрави. Хоће ли бити позвани као гости  финалу једне тужне приче Славне остареле асоцијације која нагло нестаје, заслужили су то они.....у питању је жива историја једне Асоцијације.
Стога доле наведене слике нека говоре боље него уста човечија:


На Пун месец (уштап) 

над Београдом, на дан петак, када ће можда многи рећи:
што ће можда резултирати са:

И ВРИСКОМ РАДОСТИ
јер после петка мора доћи субота-Дан одмора и предаха, од свих и сваких.
Разум ће можда помоћи да се схвати неминовност ''панта реи'' Великог Хераклита.



А сада као блогер стављам катанац на уста своја,
ко схвата схвати ће ме о чему пишем.

Свака критика бива ''праћена кривичним претњама Елите'', па стога ко сме нека прича....Окружише су они адвокатима који само пишу и пишу и пишу-скрибомантија-скриптуроманија!

Критиковали сте ме за Слатко Православље, ругали сте ми се, нисам смео да зуцнем на ту тему, јер смо наводно у ''агностичкој организацији- верски неутралној -секуларном покрету''.

Е па сада прочитајте следећи натпис са сјајног

који нас обавештава о следећем битном догађају:
Moskva 05. 11. 2011
SRNA

Medvedev: Preporod pravoslavlja čudo

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev smatra da je preporod pravoslavlja u Rusiji za poslednjih 20 godina ravan čudu.
"Ako govorimo o tome šta se dogodilo proteklih 20 godina u smislu mog iskustva kao pravoslavnog hrišćanina, mislim da je to čudo. Iskreno govoreći, pre 15 ili 20 godina nisam mogao zamisliti da će veliki broj građana tako brzo ponovo pronaći veru", izjavio je Medvedev.
On je naglasio da Ruska pravoslavna crkva danas sarađuje sa vladom i državnim institucijama.
"Veoma sam zadovoljan saradnjom crkve i države", rekao je ruski predsednik, prenosi RIA Novosti.
Medvedev je naglasio važnost pravoslavlja u obrazovanju mladih ljudi i očuvanju kulturnih i duhovnih vrednosti društva.
Medvedev je najavio da će naložiti Ministarstvu odbrane da radi na unaprijeđenju aktivnosti sveštenstva u armiji.
U julu 2009. godine, nakon sastanka sa poglavarima glavnih religija u Rusiji predsednik Dmitrij Medvedev podržao je projekat angažovanja sveštenstva u vojsci, koje je bilo aktivno u ruskoj vojsci od 18. veka do doba Sovjeta.''
Да на Вашу жалост и ЗАПРЕПАШЋЕЊЕ трабаната и пулена који Вас окружише, председник Медведев храбро и без стида сведочи:''да је Православни хришћанин''.

 
''Nisam mogao da zamislim da će veliki broj građana tako brzo ponovo pronaći veru'': Dmitrij Medvedev.

Свим Православним хришћанима и васцелом Монотеизму (припадницима Традиционалних верских заједница Србије) желим свако добро.

ПОМАЖЕ БОГ! БОГ ВАМ ПОМОГАО браћо и сестре Монотеисти! 

У Беломграду-Београду дана 05.11.2011. године!

Бедни блогер
Зоран Михаилов Писковић 

0 коментара:

Постави коментар