Најновији чланци на покретној траци:

среда, 2. новембар 2011.

IN MEMORIJAM-VELIKI LJUDSKI GUBITAK SINDIKAT PORESKA UPRAVA NEZAVISNOST




СЛУЖБЕНА  БЕЛЕШКА
САСТАВЉЕНА У ПОВЕРЕНИШТВУ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' ДАНА 02.11.2011. ГОДИНЕ

Овим путем обавештавам све запослене Пореске управе Србије да нас је трајно напустио наш колега

 


АНЂЕЛКО ТРТИЋ


 
Који је недавно преминуо и сахрањен у Новој Пазови на Новом гробљу дана 01.11.2011. године у 14. часова.


Сахрани су присуствовале бројне колеге Пореске управе Србије, представници-свештенство Српске православне Цркве као и велики број пријатеља и поштовалаца преминулог Анђелка Тртића.

Овај Синдикат овим путем изражава породици новопредстављеног Анђелка Тртића искрено саучешће.

Доле потписани повереник овим путем жели да саопшти Интернет Јавности следеће:

Упокојио се изузетан човек и пријатељ.

Сам дан сахране симболично говори о овом дивном човеку.

Добро сам Га познавао. Дуго смо заједно радили. Задњи пут сам Га видео 27.10.2011. године када смо мало и поразговарали о његовом послу који је управо завршио. Нисам ни слутио да је то био наш последњи сусрет. 

У сваком погледу био је ПРВИ између Нас Његових колега, и ето Симболично је Сахрањен управо на Календарски дан ''1'' а то је како напред наведох је јединствени календарски непоновљиви дан -1.11.’11. ''Један-Први у непрекидном низу Првих''.

Како сам већ напред навео мог колегу Анђелка Тртића сам добро познавао. Дуго смо радили заједно. Били смо заједно у многим инспекцијским акцијама. Током тих контрола и заједничког рада у многим предметима осведочио сам се да се радило о дивном човеку, хуманисти, савесном пореском службенику и колеги невероватне скромности. Тихо је радио марљиво као ''пчелица'' са сјајним идејама како да одрадимо задате ''оперативне задатке и циљеве'' на што људскији и безболнији начин. Борио се за сваког учесника у нашим поступцима, тако што је инсистирао на ПРАВДОЉУБИВОСТИ, ПРАВИЧНОСТИ, НЕЗАВИСНОСТИ,САМОСТАЛНОСТИ И НЕИЗРЕЦИВОМ БРАТОЉУБЉУ, ПЛЕМЕНИТОСТИ И ХУМАНОСТИ-ЧОВЕКОЉУБЉУ.

Током тог нашег заједничког рада изнећу само две цртице које илуструју Карактер и лични профил Уснулог у Господу НАШЕГ КОЛЕГЕ АНЂЕЛКА.

-Био сам једном позван на ''рапорт'' код Главног инспектора финансијске полиције РУЈП-а 2000. године. Добро ме је ''изрибао због неких мојих аљкавости и немарности'' с правом и том приликом ми је рекао: ''Учи се бре на примеру рада и понашања нашег колеге Анђелка Тртића!. Научи се већ једном како треба да изгледа храбар и савестан инспектор!''. Послушао сам савет тадашњег Нашег руководиоца и од тада сам посебно водио рачуна о томе какав треба да буде савестан државни службеник и то са аспекта рада управо мога доброг колеге Анђелка Тртића кога смо из ''миља'' звали ''Трле''. Много пута сам га питао за савет и сваки пут сам добијао невероватно стручне и луцидне одговоре и савете. 

-Била је једном контрола једног угоститеља. Када је прегледана његова књиговодствена документација примећено је да је сваког дана тај контролисани угоститељ исказивао свој промет исто. То је било чудно. Тада га је Анђелко припита:''Немојте да мислите да ми нешто сумњамо у Вас. Знамо ми да сте ви добар човек, али је мало чудно да већ годинама имате исти промет и то сваког дана. Мало нам је то све чудно?''. Тада одговори угоститељ:''Господо инспектори, исти људи долазе, исто пију сваког дана, па је стога сваког дана исти промет''. После те обављене контроле, размишљао сам се о томе како Анђелко никада није хтео да повредити никога и како је увек до бесконачности у племенитости водио рачуна да никог не повреди, а увек је сваку контролу обавио изванредно стручно, ефикасно и оперативно. Њему је просто ''инспекцијски надзор'' био урођени талент. Сећам се и тога како је својевремено анализирао штампу и радио-телевизијске емисије и самоиницијативно предлагао Нашем Руководиоцу да се изврши контрола и потом обављао најсложеније контроле, а управо на основу информација из средстава информисања која је помно пратио. Имао је талент да открије и препозна ''феномен тренутне пореске евазије'' и исту процесира на најстручнији могући и допуштени начин. Овој способности сам се увек дивио и самог себе сам питао:''Како је то чудно да ми ништа не опажамо, а ''Трле'' из фрагмената догађаја одмах сагледава суштину. Па то је било за дивљење!'' 

-Има и још безброј случајева о којима се може написати читава једна књига о томе какве је све тешке контроле радио један од најбољих инспектора Пореске управе новопредстављени Анђелко Тртић и то с аспекта принципијелности и оданости Држави и Народу. 

Никада нисмо причали ''о радничком покрету унутар Пореске управе'', али знам да је био у ЈОС-ПУ. 

Синдикални покрет Пореске управе Србије је изгубио Великог и Угледног члана, што је по мени ненадокнадиви губитак.

Вјечнаја Памјат дивном Нашем колеги АНЂЕЛКУ ТРТИЋУ!

Вечан Му Спомен Био и Лака Му Земља Била!

Поново израз саучешћа УВАЖЕНОЈ породици Тртић због оваквог тешког губитка и породичног бола. Знам и то да је био добар отац и супруг, јер је раније долазио у нашу фирму негде 1998 године, док смо још били у улици Кнеза Милоша бр.101- Београд, са двоје мале деце са којима се тако нежно и пажљиво односио, што је у мени такође изазивало дивљење. Колико знам та деца су сад одрасла па и њима изражавам посебно саучешће као и Његовом брату и супрузи које нажалост не познајем.

У знак сећања на Брата Анђелка Тртића, ево и пар фотографија о местима која је јако волео и о којима смо дуго и дуго причали:

Црква Светог Костантина Великог и Свете Јелене-Вождовац Београд. 

Много је волео село Војку-Стара Пазова и стално смо се договарали да одемо у то село код нашег друга и колеге Живка Николина, али тај пут нисмо никад реализовали, а толико је желео да посетимо Живка Николина:
Од ове лепе железничке станице, али сада мало оронуле

овим лепим путем се стиже у Војку

У овом селу налази се предивна Црква
Српска црква у Војки
а само село из птичје перспективе изгледа овако:


Поново се православно опраштамо од Нашег Анђелка са СрБском молитвом: 
Бог да Му прости душу-Вечан му помен био!
Универзално се при том Надајући се и Мислећи на Светог Лазара Четвртодневног јер је тада Господ за ове тужне дане рекао следеће:''Наш пријатељ Лазар је заспао'' (Јован 11/11)
  

С поштовањем читаоцима ова веб стране,
СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:

PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13

Главни повереник,
Зоран Михаилов Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
http://proglas.blogspot.com/
sindikatpunezavisnost.blogspot.com/
sindikatpucenezavisnost.blogspot.com/
press@poreskauprava.gov.rs
milan.dumic@poreskauprava.gov.rs
aleksandar.dragojlovic@poreskauprava.gov.rs

Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 02.11.2011. Године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:Sindikat Poreske uprave Nezavisnost poverenik Zoran Pisković: Obaveštenje

0 коментара:

Постави коментар