Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 22. новембар 2011.

SINDIKAT PORESKA UPRAVA NEZAVISNOST PROSLAVIO 20 GODINA RADA UGS NEZAVISNOST



З А П И С Н И К

САСТАВЉЕН У ПОВЕРЕНИШТВУ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' ДАНА 22.11.2011. ГОДИНЕ

Присутни: повереник Зоран Михаилов Писковић, чланови и симпатизери неки лично, а неки телефонским путем.

Ток и садржај извршених синдикалних радњи и датих изјава:

На предлог повереника Зорана Михаиловог Писковића једногласно је усвојен следећи:

ДНЕВНИ РЕД:

1. Обележавање-Прослава дана 23.11.1991. године када је основана Синдикална централа УГС ''Независност'' којој припада и Синдикат Пореске управе Независност.

2. Разно-текућа питања

ОПИС РАДА СИНДИКАЛНОГ САБОРА-СКУПА-ЗБОРА

Председник ове Синдикалне подружнице – Синдиката Пореске управе''НЕЗАВИСНОСТ'' Зоран Михаилов Писковић је изнео присутнима да је дана 23.11.1991. године основана наша Синдикална Централа УГС ''Независност'' и да од тада у Синдикалном покрету Србије учествује значајна снага радничког покрета. Констатовао је да поменута Синдикална асоцијација никада није била заробљеник никаквих политичких организација, те је изразио уверење да ће то тако бити и у будуће. Нагласио је да је УГС ''Независност'' био основан као изворна и аутентична организација самих чланова оснивача, те је евоцирао успомене у вези овога значајног датума везаног за раднички покрет Србије. Присетио се како је УГС ''Независност'' био на челу бораца против тада владајућег тоталитарног режима и који је тада одиграо велику улогу у развоју радничког покрета Србије. Дана 23.11.1991. године у Дому Омладине у Београду је одржан ПРВИ Оснивачки конгрес свесног радништва који су тада изнедрили из себе моћни штит заштите свих радника као и више стотина хиљада радника чланова УГС-а. На том конгресу изнете су пацифистичке идеје које смо сви подржали. Исто тако и сваки национализам је био одбачен као ''реликт прошлости'' и тада је јасно заузет став да се треба борити за основне принципе тржишне економије, за социјални дијалог, трипартизам и колективно преговарање. Тог давног 23.11.1991. године наш Синдикат УГС ''Независност'' је рекао јасно и гласно: ''Хоћемо дијалог, друштвени уговор-договор и социјално партнерство''. Потом је повереник Зоран Михаилов Писковић испричао како је и лично био присутан на Оснивачком конгресу и то сасвим случајно јер је заправо био кренуо на једну ''философску трибину у Дому Омладине'' и понет мноштвом радника у холу заједно са њима ушао је у салу и пратио је у једном делу и сам тај Конгрес. Касније се и путем приступнице и прикључио покрету одласком из редова САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ. Присетио се галерије светлих ликова нашег покрета и оних који су за ту идеју и животе положили, а многи су били изложени страховитом гоњењу.

Д И С К У С И Ј А

Присутни су евоцирали успомене како је поменута Синдикална централа помогла организацији покрета запослених у некадашњој РУЈП. Потом смо се сетили нашег првог председника Гранског синдиката управе, полиције и правосуђа ''Независност'' господина Ивана Аћимовића, који нажалост није више са нама, јер је у међувремену преминуо. Анализирали смо достигнућа првог и другог Конгреса Гранског Синдиката управе, правосуђа и полиције ''Независност'' те смо сачинили план рада за у будуће синдикалне акције и активности. Присетили смо се, да је наше Повереништво позвало 1998. године запослене у Пореској управи филијала Смедеревска Паланка, Краљево и Књажевац да нам се придруже и синдикално организују, што су они и учинили. Убрзо после тог позива основани су и регистровани Синдикати Пореске управе филијале Смедеревска Паланка, Краљево и Књажевац ''Независност'' које имају велики допринос у синдикалном раду унутар живог СИНДИКАЛИЗМА Пореске управе Србије.

Пошто је време паузе истицало, Зоран Михаилов Писковић је ову дискусију ''јубиларног евоцирања'' прекинуо речима: ''.Да резимирамо ствари!'', па су

Потом присутни једногласно донели следеће

СИНДИКАЛНЕ ЗАКЉУЧКЕ

Честита се свом чланству УГС ''Независност'' дан оснивања УГС ''Независност''- 23.11.1991. године, као и двадесетогодишњица успешног рада поменуте организације који се прославља дана 23.11.2011. године, с жељом да поменута радничка организација и даље настави успешан рад на заштити права запослених.

Почаствовани смо у сазнању да смо посредством УГС-а ''Независност'' чланови славних међународних радничких покрета-''ICFTU’’- Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata i ’’ETUC’’ Evropske konfederacije slobodnih sindikata.

После СИНДИКАЛНОГ сабора присутни су отишли на заједнички ручак у ''друштвену исхрану-службеничку мензу'' и потом су наставили да обављају своје редовне радне задатке и обавезе.

Овај Записник је прочитан телефонским путем као и лично присутнима и на исти нема примедби.

С поштовањем, свако добро и здрави били,

СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:

PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13


Повереник,
ЗАПИСНИЧАР
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом

Proglas

http://proglas.blogspot.com/

молба за услове рада

sindikatpunezavisnost.blogspot.com/

Синдикални повереник Зоран Писковић

sindikatpucenezavisnost.blogspot.com/
press@poreskauprava.gov.rs
milan.dumic@poreskauprava.gov.rs

Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske


Наш Си./Бр. Сл. од 22.11.2011. Године


Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:

 А сада неколико фотографија са изузетне веб стране


која јасно илуструје наш рад и борбу за заштиту радничких права!!!!


Секција младих УГС ''Независност'' 20.11.2011. год. је објавила следећи аспект наше стварности 







0 коментара:

Постави коментар