Најновији чланци на покретној траци:

субота, 12. новембар 2011.

PONOVNI SABOR ISTINSKIH SINDIKALACA SRBIJE BEOGRAD 10 NOVEMBAR 2011


ПОШТОВАНИ ЧИТАОЧЕ,

ДАНА 10. 11.2011. ГОДИНЕ БЕЛИГРАД-БЕОГРАД ЈЕ ГЛЕДАО ЈЕДАН ДИВНИ САБОР ИСТИНСКИХ СИНДИКАЛАЦА СРБИЈЕ. ДОЛЕ ПОТПИСАНИ БЛОГЕР ЈОШ УВЕК РАЗМИШЉА  О ВЕЛИЧАНСТВЕНОМ СКУПУ ИСТИНСКИХ СИНДИКАЛАЦА СРБИЈЕ КОЈИ СЕ ДОГОДИО У ПРЕСТОЛНОМ БЕОГРАДУ 25.03.2011. ГОДИНЕ О ЧЕМУ ЈЕ И ПИСАО ВЕЋ РАНИЈЕ ПОД НАСЛОВОМ:

''СКУПШТИНА ИСТИНСКИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА НЕЗАВИСНОСТ''

КАКО САМ ВЕЋ НАПРЕД РЕКАО ДЕСИО СЕ 10.11.2011. ГОДИНЕ ПОНОВНИ СУСРЕТ ИСТИНСКИХ СИНДИКАЛАЦА СРБИЈЕ О ЧЕМУ СЛЕДЕЋИ ДОБРИ ВЕБ ИНФОРМАТОР И ХРОНИЧАР ПИШЕ:


Београд – Представници синдиката запослених у комуналним делатностима траже од Владе да се из скупштинске процедуре хитно повуку предлози закона о комуналним делатностима и јавно-приватном партнерству. Више хиљада запослених у комуналним делатностима због тога је протестовало у центру Београду.
Председник Самосталног синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Милан Грујић рекао је да се синдикати спорним законима баве четири године, а да их власт доноси „преко ноћи“.
„Ниједан од предложених закона није прошао Социјално-економски савет. Обманули су нас и нису нас уважили као партнере“, казао је Грујић и истакао да је протест „мирна опомена“, а да ће следити „багери на улицама“.
Запослени у комуналним делатностима који данас протестују не слажу са предложеним законским решењима која се односе на располагање природним ресурсима, односно водом. Представници синдиката су на почетку скупа поручили властима да им неће дозволити да распродају воде у Србији.
„Све су већ продали, сада хоће и нашу воду, али ми не дамо“, рекли су представници окупљених и истакли да је данашњи скуп „почетак радничке револуције, јер једино радници могу да промене нешто у земљи чија је индустрија пропала“.
Окупљени носе синдикална обележја и транспаренте међу којима су: „Даље неће моћи, овог пута вам неће проћи“, „Хоћемо сахрану достојну човека“ и „Кад ми будемо стали, ви сте пали“. Протест заједнички организују синдикални огранци Савеза самосталних синдиката Србије, синдиката Слога, као и синдиката Независност.
Синдикати тврде да су „власти у Србији обећале домаћем и страном приватном капиталу да ће му омогућити убирање енормног профита на бази црпљења природних ресурса воде и добара од стратешког значаја за грађане Србије“. Синдикати траже и да се грађанима омогући да се на референдуму изјасне о том, како се оцењује, „судбоносном питању од националног интереса“.
ИНАЧЕ И ОСТАЛИ МЕДИЈИ СУ ПИСАЛИ О ОВОМ ВЕЛИЧАНСТВЕНОМ СКУПУ И ПРИ ТОМ СУ НАМ ПРЕЗЕНТОВАЛИ ФОТОГРАФИЈЕ СА ОВОГА САБОРА ИСТИНСКИХ СИНДИКАЛАЦА СРБИЈЕ:

Protest velika Протест комуналаца и у Београду
Они су наша савест,


Пророци,

Protest komunalaca
Аналитичари СУМОРНЕ данашњице и визионари будућности!


Упозоравајући Србију да се расани и освести!

С ПОШТОВАЊЕМ,

 ПРИБЕЛЕЖИХ ОВАЈ ВЕЛИЧАНСТВЕНИ САБОР ОКО 2.000 ИСТИНСКИХ СИНДИКАЛАЦА СРБИЈЕ, УЗ НАДУ ДА ЋЕ ОВА ГРУДВА ''ВАПАЈА'' ПОКРЕНУТИ ''ЛАВИНУ'' СИНДИКАЛНОГ И све- НАРОДНОГ ОТПОРА БЕЗПРАВЉУ И ТОТАЛНОЈ НЕОДГОВОРНОСТИ!

Београд 12.11.2011. године
Синдикалац и бедни блогер
Зоран Михаилов Писковић
   


0 коментара:

Постави коментар